Орхидея 12

• 122 286
  • 791
  •   1
Отговори
# 480
  • София
 ooooh! сори,сега трябва да се отварят Rolling Eyes

# 481
Пак иска парола  Confused

# 482
  • София
http://witch13.snimka.bg/motorcycles/b-king.188484
Отключих го подяволите

# 483
  • София

Израстъкът е корен. Понякога червенеят като са нови. Постепенно ще се уеднакви на цвят с останалия корен. Много е красива! И си има ново листенце освен новото коренче. Значи се развива добре.

# 484
  • София
Здравейте, много хубава тема сте направили Simple Smile Да се запиша и аз  Peace
Орхидеите ме заплениха преди две години, половинката ми подари едно мини фалче за Цветница и към днешна дата имам 10 вкъщи, сред тях две орхидеи Brassia, два дендробиума, единият е Dendrobium Polar ice, а другия е Dendrobium Nobile Hybrid; един онцидиум и още една красавица - онцидиум или камбрия... не мога да преценя, тъй като я купих почти умряла без цветове и все още не ми е показала каква е (по листата не мога да се ориентирам...  Embarassed)
Останалите са фаленопсиси, три от тях бели  Hug

Ето няколко снимки на цъналите в момента, ще нащракам и другите, да ви ги покажа Simple Smile
Скрит текст:

# 485
Здравейте,момичета!Аз съм отскоро фенка на оорхидеите и съответно нямам опит,но ви чета и ще се уча от вас.Имам засега скромна колекция от 3 орхидеи,една от които в кофти състояние/тя е отпреди 2 години/.Преди седмица ми подариха нова-бяла с червена уста и днес си купих още една -розова.Ох, днес там от където купих розовата имаше голямо разнообразие,та една си избрах.Сега ще се опитам да ви ги покажа
http://prikachi.com/images.php?images/994/7239994c.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/4/7240004g.jpg

Последна редакция: вт, 08 апр 2014, 15:08 от plams12

# 486
Исках да публикувам снимките така, че да си виждат,но така и не се научих.Купих си и тор за орхидеи-казаха ми,че разтварям една капачка се разтваря е 1,5 вода,но то това количество колко се сипва на 1 орхидея?

# 487
Прекрасни цветя сте показали! Heart Eyes Моите фалчета са в прозрачни саксии, има ли проблем ако ги преместя в непрозрачни кашпи?

# 488
  • София
Прекрасни цветя сте показали! Heart Eyes Моите фалчета са в прозрачни саксии, има ли проблем ако ги преместя в непрозрачни кашпи?

Не съм специалист, като другите момичета тук, но минах през това, за което пишеш, така че да кажа. Най-добре си остави орхидеята в прозрачната кофичка, така както си я купила. Дори да решиш в един момент да я пресаждаш - смени торта, но кофичката запази. Не са много красиви, но пък са най-подходящи за отглеждането на орхидеи (моята дори съм я надупчила от всякъде, за да дишат корените максимално). Самата кофичка можеш да поставиш в кашпа. Peace

# 489

Разбира се
могат да бъдат в непрозрачна кашпа като красота./декорация , НО както да си засадени в прозрачна саксия.

Исках да публикувам снимките така, че да си виждат,но така и не се научих.Купих си и тор за орхидеи-казаха ми,че разтварям една капачка се разтваря е 1,5 вода,но то това количество колко се сипва на 1 орхидея?

На първа страница подробно /в детайли е написано за торенето. Прочетете и обмислете.
после сме готовои да отговорим на възникнали въпроси.

# 490
Благодаря ви! Моите орхидеи са присадени в прозрачни саксии като тези , но ми се иска самите саксии да ги сложа в непрозрачни кашпи, защото ми е по-естетично. Crazy

# 491
Благодаря ви! Моите орхидеи са присадени в прозрачни саксии като тези ...., но ми се иска самите саксии да ги сложа в непрозрачни кашпи, защото ми е по-естетично. Crazy

Etna

думата е прЕсадени.
Присаждане е нещо съвсем различно. това е влагане на нова тъканна маса към стара - полагане на калем по простобългарски.

В използването на кашпи нямаш проблем.
верно че си има специални кашпи за орхидеи с вътрешно ръбче което позволява по-добро оттичане на водата, но аз имам и такива които са в обикновени кашпи. Важното е да се следи да не се задържа вода на дъното.

Тези които си показала на снимката са хубави но не са цветарки, който предпочитата да поливат спотапяне.

сладурана видях снимките

Зададох няколко въпроси ,  но ти така и не ми отговори.
за да дам предположение ми трябват всички изходни данни защото аз не съм вълшебник. искам да знам от кога са орхидеите - скоро или с години, за пръв път ли ще цъфтят в домашни условия, ....
виждам пъпки които се отварят на стар цветонос, но никъде не виждам имала ли си нови цветоноси които са цъфтели с по 3-6 цвята а не само спо един, или всичко това е доцъфтяване на цветове от стар цветонос.... от кога ги имаш тези орхидеи, имала ли си преди проблеми с окапването на пъпки.

Разпитам защото едно е да съветваш начинаещ орхидеист друго човк с опит.
за начинаещ орхидеист смятам пчовек , който все още няма отгледан самостоятелно в домашни условия новопоарснал! цветонос и той да е цъфнал с над 3-4 цвята.

смятам че грешиш някъде при отглеждането - по- скоро поливане ( честота време на деня ) с последващо поставяне на неподходящо място. но нали ми трябва да знам подробности .... това е като да заведеш дете на лекар.

момичета
пролетта е дошла. вчера поливах и имам 4 новозаложени цветоноса ....  ще се оглеждам и за още.
Освен това имам и кейки на корен , листенцата са по 1 см- мъничко мъничко.

Последна редакция: ср, 09 апр 2014, 11:00 от _re_ge

# 492
Etna
думата е прЕсадени.
Присаждане е нещо съвсем различно. това е влагане на нова тъканна маса към стара - полагане на калем по простобългарски.
Разбирам.

# 493
  • Бургас

Цитат

Сладурана видях снимките

Зададох няколко въпроси ,  но ти така и не ми отговори.
за да дам предположение ми трябват всички изходни данни защото аз не съм вълшебник. искам да знам от кога са орхидеите - скоро или с години, за пръв път ли ще цъфтят в домашни условия, ....
виждам пъпки които се отварят на стар цветонос, но никъде не виждам имала ли си нови цветоноси които са цъфтели с по 3-6 цвята а не само спо един, или всичко това е доцъфтяване на цветове от стар цветонос.... от кога ги имаш тези орхидеи, имала ли си преди проблеми с окапването на пъпки.

Разпитам защото едно е да съветваш начинаещ орхидеист друго човк с опит.
за начинаещ орхидеист смятам пчовек , който все още няма отгледан самостоятелно в домашни условия новопоарснал! цветонос и той да е цъфнал с над 3-4 цвята.

смятам че грешиш някъде при отглеждането - по- скоро поливане ( честота време на деня ) с последващо поставяне на неподходящо място. но нали ми трябва да знам подробности .... това е като да заведеш дете на лекар.

Tazi na koqto vmomenta okapvat papkite mi e nova ot fevryari q imam i tova sa papki ot star cvetonos, drygata na snimkata s ediniq cvqt e taka kypena, bqha i okapali cvetovete.
no Imah i stara ot minalata godina koqto dekemvri izkara cvetonos  na koito ima6e 4-5 papki no po4naha da kapqt i v posledstvie zadarja 3 koito cafnaha i sled sedmica okapaha i te,nqmam navika da torq izbqgvam go.Imam i edin vinen pilorik  ot minalata godina fevryari koito postoqnno pyska papki ot dva novi cvetonosa ot dekemvri no i toi e taka -kapqt, pri negy yspqh da zadarja dva cvqta koito v4era okapaha no ima o6te dosta papki , toi postoqnno pyska  cvqt ot spq6ti papki/nadqvam se pravilno da se izrazqvam/Ako ima6 drygi vaprosi pitai moga i drygi snimki da ka4a.

# 494
Здравейте, моля ви за помощ. Подариха ми орхидея за 8-ми март. Нещо обаче не е както трябва. Две от нецъфналита цветчета паднаха, гледам и другите завяхват. Има изсъхнали корени. Поливам в седмицата веднъж и то по малко. Купила съм саксия , но не съм е пресадила, защото е цъфнала. Помогнете със съвет какво да правя  Praynig . Ето и снимки:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт