Орхидея 12

• 122 142
  • 791
  •   1
Отговори
# 675
Аз съм новобранец,ако я унищожа ще купя друга и така ще се науча, корите отлюспих горния слой, нямаше с какво освен с пръсти и каквото успях да отчупя, не знаех за смолата, ами ако има значи ще умре,така ли?

# 676
  • София
Момичета страхотни разцъфнали орхидеи сте показали
При мене още не цъфтят.Уморих  ,явно от преполиване доста орхидеи Embarassed,но сега гледам 5 по рецептата на Ре ге с рядко поливане и като чели по-вървят или поне за сега не умират,е имат и нови листа и корени някой от тях.
Отдавна се каня да Ви покажа една орхидея мастодонт в работата ми,която я гледат като на два дена и пълнят чинийката с вода и половината и саксия е с обикновенна пръст и целогодишно на ярко слънце.Цъфти от септември месец.Като я донесоха преди 1г. имаше само 4 листа.
Първият голям цветонос дето е останал с 2 цвята беше достигнал 24 цвята. Shocked

# 677
Не знам и аз каква е тая история с поливането. В съседния офис има една, която стои потопена във вода през цялото време, между корите расте зелен мъх и въпреки това цъфти!!! Не така кичесто като горната снимка, но все пак цъфти!

# 678
5 дни ме нямаше и като се върнах...  ooooh! изсъхнали пъпки, цветоноса на вандата изсъхнал, а беше едва 1 см....добре, че е пуснала нов иначе щях да се разплача  Sad Какво е това съхнене на пъпки, не ми се беше случвало до сега, освен на новозакупена орхидея.  newsm78 Камбрията май ще загине, няма ги паячетата, но листата изсъхват Sad Катлея-та ми беше пуснала нова издънка и тя изсъхнала Sad
Утеших се с една новичка Simple Smile Исках и още две да взема, но като се сетих, че няма къде да ги сложа и се спрях Simple Smile

# 679
  • Пловдив
Здравейте,
редовно чета тук, но почти не съм писала.
Днес като се опитвах да закрепя един цветонос със щипка и го счупих. Цветоносът още не е образувал пъпки, беше около 10-12 см. За пръв път ми се случва иии много ме заболя.
Моля за съвет. Как мислите, сега дали ще излезе нов или.... ??? Какво да направя?

Благодаря предварително   bouquet

# 680
jujasol, малко по-назад в темата е обсъждано това.

# 681
  • Пловдив
jujasol, малко по-назад в темата е обсъждано това.

Благодаря!
Връщам се назад да търся.

# 682
Обсъждането е по повод моя счупен цветонос при това първи отгледан в домашни условия.
Разбирам какво ти е. По съвет на re_ge не го отрязах и го оставих така. В момента имам нов, който излезе от счупения. Надявам се и при теб така да се получи.
Е, за утеха тогава се сдобих с нова прекрасна орхидея. Embarassed

# 683
  • ГОре на черешата...
Пък аз съвсем скоро ще се хваля - една е готова да разтвори първа пъпка, още една е напускала разклонения на старите си цветоноси и май трета ще пуска цветонос  - ама е толкова миниатюрен зачътъка, че фотото не го хваща - но е по-бледо зелен и плосък, както казахте, че трябва да изглежда.

# 684
И аз имах счупен цветонос, от счупеното, а беше на най-долната пъпка си продължи нов и имам още три.Тази орхидея цъфти от 3 месеца, но за съжаление единия цветонос е от центъра на розетката и май ще й е лебедовата песен, ще видим Sad

# 685
  • Пловдив
Обсъждането е по повод моя счупен цветонос при това първи отгледан в домашни условия.
Разбирам какво ти е. По съвет на re_ge не го отрязах и го оставих така. В момента имам нов, който излезе от счупения. Надявам се и при теб така да се получи.

И аз няма да го режа, сега ще чакам. След колко време може да се появи нов цветонос.?

Хубав ден на всички!   bouquet

# 686
Здравейте, момичета! Искам да ви покажа и моите орхидеи,които цъфтят в момента

А това е спящата пъпка,която реши да тръгне най-накрая Simple Smile

Тази я бях купила,без цветонос,с отрязано листо,сега пуска ново

# 687

И аз няма да го режа, сега ще чакам. След колко време може да се появи нов цветонос.?

Хубав ден на всички!   bouquet

Мисля, че за по-малко от месец.

# 688
ESTELITA, тази спяща пъпка колко време спа? Аз имам 2 такива на 2 орхидеи които си стоят едни мънички вече повече от 4-5 месеца. Дали ще се събудят или е кауза пердута?

# 689
Мисля,че някъде от януари месец. Окапаха всички цветове и аз одрязох цветоноса до малко над пъпката.Мина не мина 2 седмици и взе че тръгна пъпката да расте

Общи условия

Активация на акаунт