ре конизация

• 2 920
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте,
Преди седмица ми правиха конизация и вчера излязоха резултатите от хистологията,които пак не са много добри. Необходимо било правене на реконизация или изрязване на остатъка от шийката.
Моля ако някой е имал същия проблем да пише,защото се притеснявам дали това ще е последната операция .

# 1
А каква  е причината ? Защо са те  конизирали?
 На практика шийката се изрязва - аз почти  нямам такава но това се  случи само с една конизация ( дълбока - по-скоро  ампутация) . Да допълня , че не ми е попречила да имам двете  съкровища , фигурираща в подписа ми!  bowuu

# 2
Първо групата на цитонамазсата беше 3А и не предполагаше чак такива проблеми.След това ми направиха цервикоскопия ,за да видят атипичните клетки докъде са стигнали и установиха ,че не се виждат навътре ,а само в началото на шийката.Взеха биопсия и тя излезе CIN 3 ,след което направихме и незабавна конизация.Отново дадоха всичкия материал да изследване и се оказа че там където е сряза от конизацията има още атипични клетки.След повторно гледане на материалите от друг патолог всеобщото мнение е за повторна конизация макар че почти няма какво да махнат от шийката,само някакъв връх е оставен.

# 3
Здравей.Какво се случи?Направиха ли повторно изрязване?Ако не си раждала мисля,че не е хубаво...
Случва се понякога невъзможност за износване на плода.

Аз да питам някой знае ли колко време след конизацията може да се води полов живот отново?
След това усещате ли го по различен начин?Нямате ли болки или някакви промени по време на полово сношение при зарастналата конизация?Все си мисля,че някак си ще ме разкърви...

Общи условия

Активация на акаунт