?Въпроси всякакви?

• 5 504 193
  • 96 496
  •   1
Отговори
# 21 870
Как започват номерата на различните оператори? Откакто всички станаха с 08 да започват съвсем се обърках.

Знаете ли нещо за ''Споделено пътуване''? Имаше еда група във Фейсбук - ''Пътуващи Бургас-София и обратно''. Там пускат обяви, и се разбираш с някого да пътувате заедно. Има ли още такова нещо. Някой възползвал ли се е?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=766768.msg27499339#msg27499339

# 21 871
Как започват номерата на различните оператори? Откакто всички станаха с 08 да започват съвсем се обърках.
087 - Виваком
088 - Мтел
089 - Глобул
Но ако е извършен трансфер на номера, нямаш гаранция на кой оператор ще позвъниш. Ако чуеш странен сигнал преди свободно или заето, значи е направен трансфер (за Мтел съм сигурна, за другите два оператора - не).

# 21 872
  • ту тук, ту там
089... Глобул
088... Мтел
087... Виваком
Но с възможността за прехвърляне на номера това е вече малко условно!

# 21 873
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
...

не можеш по номера да се ориентираш кой е операторът  Confused
номерът може да се запази и след прехвърлянето към друг оператор.
моят номер е на Мтел, прехвърлих се в БОБ, на половинката също е Мтелски номер, но е във Виваком

# 21 874
Незаконно ли е да сканирам учебници, справочници и книги за лична употреба?

# 21 875

Мисля че да, но кой ще разбере след като са за лична употреба.  Mr. Green

# 21 876

Joy
Въпросът е, че ще ги използвам в университета, а има всякакви   animal085 .
Притеснявам се, че ще стане някакъв проблем...

# 21 877

Joy
Въпросът е, че ще ги използвам в университета, а има всякакви   animal085 .
Притеснявам се, че ще стане някакъв проблем...

Едва ли,масово са със сканирани учебници. Освен ако някой преподавател не е издал учебник и трябва да го купиш за да те пусне на изпит (има и такива, личен опит)

# 21 878

Освен ако някой преподавател не е издал учебник и трябва да го купиш за да те пусне на изпит (има и такива, личен опит)

И преподавателя се подписва на първата страница в деня на изпита, за да не може целият курс да влязат на изпит / устен / с 4-5 закупени от него книги.  #2gunfire

# 21 879

Закон за авторското право....
Чл. 24. (Изм. - ДВ, бр. 77 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г.) (1) Без съгласието на носителя на авторското право и без заплащане на възнаграждение е допустимо:

9. (изм. - ДВ, бр. 99 от 2005 г., в сила от 10.01.2006 г.) възпроизвеждането на вече публикувани произведения от общодостъпни библиотеки, учебни или други образователни заведения, музеи и архивни учреждения, с учебна цел или с цел съхраняване на произведението, ако това не служи за търговски цели;

Допълнителни разпоредби:
3. (изм. - ДВ, бр. 28 от 2000 г., в сила от 05.05.2000 г., изм. - ДВ, бр. 77 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г.) "възпроизвеждане на произведение" е прякото или непрякото размножаване в един или повече екземпляри на произведението или на част от него, по какъвто и да е начин и под каквато и да е форма, постоянна или временна, включително запаметяването му под цифрова форма в електронен носител;

# 21 880
Скрит текст:

Закон за авторското право....
Чл. 24. (Изм. - ДВ, бр. 77 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г.) (1) Без съгласието на носителя на авторското право и без заплащане на възнаграждение е допустимо:

9. (изм. - ДВ, бр. 99 от 2005 г., в сила от 10.01.2006 г.) възпроизвеждането на вече публикувани произведения от общодостъпни библиотеки, учебни или други образователни заведения, музеи и архивни учреждения, с учебна цел или с цел съхраняване на произведението, ако това не служи за търговски цели;

Допълнителни разпоредби:
3. (изм. - ДВ, бр. 28 от 2000 г., в сила от 05.05.2000 г., изм. - ДВ, бр. 77 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г.) "възпроизвеждане на произведение" е прякото или непрякото размножаване в един или повече екземпляри на произведението или на част от него, по какъвто и да е начин и под каквато и да е форма, постоянна или временна, включително запаметяването му под цифрова форма в електронен носител;
Дидева, страхотна си!   bouquet
Благодаря!

# 21 881
  • София
Да се запиша и аз в аналите на форума с въпрос: коя е тая песен тари-ри -рам  Blush

Синът ми търси песничка, в която се пеело: uno, dos, tres, quatro, cinco, cinco, seis

Той е на 9, така че въпросната песен сигурно е нещо, което в момента се слуша навсякъде..... майка му, понеже слуша стааара-стаааара музика, не я знае

Открихме песента, от тези на майка му е Blush - Offspring - pretty fly for a white guy

Последна редакция: нд, 06 юли 2014, 16:19 от Onna-bugeisha

# 21 882
  • Mediterraneo
За Оф спринг се сещам, ама тя е на 100 години, далеч не е нова

http://www.youtube.com/watch?v=_rg2KzcWl68&feature=kp[

# 21 883
# 21 884
  • Там, където ме обичат
Не мога да намеря темата "Какво направих днес за себе си"
Някой може ли да ме насочи?

Общи условия

Активация на акаунт