?Въпроси всякакви?

• 5 504 052
  • 96 496
  •   1
Отговори
# 22 590
  • София
Скрит текст:
Нещо изпитано и ефикасно за гъбички по краката ? Също и за нокти ! Чакам предложения  Praynig

Много зависи какъв тип гъбички са.

CLOTRMAZOL
Exoderil
Daktacort
Batrafen
LAMISIL

Задължителна дезинфекция на обувки, пили за нокти и ножички/нокторезачки.

Принципно се комбинира с перорално лечение на антимикотик, ако са упорити.
Как да разбера какви са?

Най-точно с посявка в лаборатория.

По ноктите най-често е кандида.

# 22 591
За гъбички става и салицилов спирт.

Някой знае ли горе-долу цената на декоративни храстчета средна височина. Подобни на:
http://razsadnikmanchevi.com/hrasti/malki%20snimki%20za%20izpras … ane3/pic%2070.jpg

# 22 592
пълно е с храсти и цени в гугъла -  декоративни храсти-цени  Laughing

# 22 593

Някой знае ли горе-долу цената на декоративни храстчета средна височина. Подобни на:
http://razsadnikmanchevi.com/hrasti/malki%20snimki%20za%20izpras … ane3/pic%2070.jpg
Нашите са купувани долу -горе толкова и бяха по около 35лв. Най-добре се разходи из близките разсадници Simple Smile

# 22 594
  • София

Нашите са купувани долу -горе толкова и бяха по около 35лв. Най-добре се разходи из близките разсадници Simple Smile
Точно. 30-35 лв. зависи от големината им.  По разсадниците може и да са малко по-евтини.

# 22 595
Скрит текст:
Нещо изпитано и ефикасно за гъбички по краката ? Също и за нокти ! Чакам предложения  Praynig

Много зависи какъв тип гъбички са.

CLOTRMAZOL
Exoderil
Daktacort
Batrafen
LAMISIL

Задължителна дезинфекция на обувки, пили за нокти и ножички/нокторезачки.

Принципно се комбинира с перорално лечение на антимикотик, ако са упорити.
Как да разбера какви са?

Най-точно с посявка в лаборатория.

По ноктите най-често е кандида.
Виж в тази тема  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=6481.0;topicrefid=19

# 22 596
  • В един копнеж!
Повечето застрахователи твърдят, че ти трябва, за да ти вземат парите, но всъщност не е необходима за държави в ЕС - съвсем скоро даваха репортаж по новините именно за това.
newsm78 А на мен защо ми издадоха безплатно от един застраховател?
Защото цената на ЗК си е била калкулирана предварително в цената на ГО.

# 22 597
Здравейте,имам един въпрос за хората, които повече разбират от електроника. Наскоро си купих един фотоапарат (2ра ръка) Kodak EasyShare M1063,
само че не знам как да си качвам снимките на компютъра.Има карта, обаче аз нямам четец,има кабел и един диск.Инсталирах диска, на който имаше една програма Kodak EasyShare Software,пробвах с нея, но не става,
дори не ми изписва, че ми е разпознало фотоапарата.А пък човека, от когото го купих не ми отговаря, за това се обръщам към вас. Ако някой знае как се работи с този фотоапарат...  Praynig Praynig newsm78  bouquet

# 22 598
За гъбички по краката обикновено ползвам "Анти-мико-Бета" - течен разтвор, с който туширам между пръстите. В първите дни боли много, но след 3-4 дни всичко е вече отшумяло. Действа безотказно и е доста евтин, в сравнение с другите прехвалени мазила. Ако имаш гъбички по ноктите много помага и обилно туширане с йод. Йодът е антисептик и има свойството да навлиза дълбоко в тъканите. Можеш да го ползваш паралелно и с други мазила, защото гъбичките по ноктите са много упорити и трудно лечими. Успех!

# 22 599
  • Пловдив
В България законно ли е да се разведеш с един мъж и да се омъжиш за брат му? Също така дали е законно двама братя да се оженят за две сестри?

# 22 600
  • Испания
В България законно ли е да се разведеш с един мъж и да се омъжиш за брат му? Също така дали е законно двама братя да се оженят за две сестри?

Мисля, че да. Няма причина да е незаконно. Не се кръвни роднини.

Но ако става въпрос за църковен брак:

...не се разрешава църковен брак:

Цитат:

1. Кръвно родство по права линия от всички степени.
2. Кръвно родство по съребрена линия до пета степен включително.
3. По двоеродие (сватовство) до трета степен и от четвърта степен само случаите: двама братя да вземат две сестри и брат и сестра да вземат сестра и брат.
4. По св. Кръщение – първа степен и от втора степен следните: кръстници да встъпят в брак с родителите на своите кръщелници.

От тук: http://forums.pravoslavie.bg/viewtopic.php?t=222

ЕДИТ: Оказва се, че не може. Цитат - пак от там.

"РОДСТВО ПО ПРАВА И СЪРЕБРЕНА ЛИНИЯ

Чл. 46. (1) Родство по права линия е връзката между две лица, от които едното произхожда пряко или непряко от другото.

(2) Родство по съребрена линия е връзката между две лица, които имат общ родоначалник, без едното да произхожда от другото.

СТЕПЕНИ НА РОДСТВО

Чл. 47. (1) Между двама роднини по права линия има толкова степени, колкото са поколенията.

(2) Между двама роднини по съребрена линия има толкова степени, колкото са поколенията от единия от тях до общия родоначалник и от последния до другия роднина.

СВАТОВСТВО

Чл. 48. (1) Роднините на единия съпруг са роднини по сватовство както на другия съпруг, така и на неговите роднини.

(2) В линията и степента, в които едно лице е роднина на единия съпруг, то е роднина по сватовство на другия съпруг.

(3) Степента на родството по сватовство между роднините на единия съпруг и роднините на другия съпруг се определя, като се съберат степените на родство между единия съпруг и неговите роднини и другия съпруг и неговите роднини.

(4) Съпругите на двама братя или съпрузите на две сестри са роднини по сватовство във втора степен.

(5) Родството по сватовство има правно значение само в предвидените от закона случаи. "

...
За родствата - брои се по следния начин, родител - дете = 1 степен. Значи между мене и родителите ми има 1-а степен. Между мене и сестра ми има две степени. Броя - една от мен до родителите и една от тях до сестрата, стават две.

Какв означава двоеродие (сватовство). Ами жени се човекът за жената, която Бог му е дал. Обаче женихът има брат, невестата - сестра. И както се казва в една реклама: "Брат ти има ли си гадже?", те вземат, че се харесат и нещата се развият толкова сериозно, че почват да си тананикат Менделсон.
 Обаче...
Броим:
- от младоженеца до неговите родители имаме една степен.
- от булката до нейните родители една степен.
До тук станаха две степени.
- от родителите на младоженеца до брат му пак една степен.
- от родителите на булката до сестра й - една степен.
И тук имаме две степени. Като съберем две и две стават четири.

Та това означава, че по двоеродие (сватовство) не се разрешава до трета степен включително и от четвърта, това дето се опитах да го опиша.

Последна редакция: пт, 25 юли 2014, 12:18 от smileys

# 22 601
  • Пловдив
Закона казва: "Не могат да сключат брак лица, които са роднини по права линия и по съребрена до четвърта степен, както и лица, между които акта на осиновяването създава отношение на родители и деца или братя и сестри.  Роднинство по права линия означава едното лице да произхожда пряко или непряко от друго лице. В този смисъл не могат да сключат брак баща и дъщеря,  баба и внук.  Роднинство по съребрена линия означава две лица да произхождат пряко или непряко от едно лице.  Такива са брата и сестрата – роднини по съребрена линия от втора степен.  Такива са и първите братовчеди – роднини по съребрена линия от четвърта степен.  Степента на съребрената линия се определя ." Става дума дали жената е роднина на брата на мъжа си по съребрена линия до 4та степен?

# 22 602
  • София
Граждански брак може да се направи, но църковен - не.

# 22 603
  • Пловдив
Граждански брак може да се направи, но църковен - не.
Църковния не ме вълнува. Въпросът го обсъждам принципно Simple Smile

# 22 604
  • Испания
Допълних предишния пост и се коригирах.

Общи условия

Активация на акаунт