?Въпроси всякакви?

• 5 555 914
  • 96 496
  •   3
Отговори
# 61 440
  • София
Обикновената поръчка за подновяване на лична карта е до 30 дни . Да очаквам ли да стане по-бързо , сякаш имам такива спомени ?  newsm78

Ще ти дадат един номер, с който можеш да проследиш кога ще е готова, обикновено по-бързо става.

Земетресението съм го проспала, слава богу!

# 61 441
Благодаря ви, май идеята с белачката ще свърши работа.

# 61 442
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
И аз ...

# 61 443
 Joy

Като оня лаф ли, песен ли беше..."Валяло е, не съм усетил.." Whistling Че и вашата работа такава Grinning

# 61 444
  • София
Скрит текст:
При покупка на кола със софийска регистрация, когато новият собственик също е софиянец, колата кара ли се в КАТ или само с документите се ходи за прехвърляне на собствеността? Колата има ГО и преглед за тази година.
Само с документи.
Някаква идея на кои гишета се отива?
В сграда, която се пада зад паркинга, който е на изхода от каналите.
Благодаря.

Обикновената поръчка за подновяване на лична карта е до 30 дни . Да очаквам ли да стане по-бързо , сякаш имам такива спомени ?  newsm78
Става за около 20 дни. В сайта на МВР може да се провери с ЕГН дали е готова.

Последна редакция: пн, 12 юни 2017, 20:42 от mlv

# 61 445
  • София-Младост
Обикновената поръчка за подновяване на лична карта е до 30 дни . Да очаквам ли да стане по-бързо , сякаш имам такива спомени ?  newsm78
Стават и за 20-25 дни, проверявай си направо
https://izdadeni.mvr.bg/nld2/nWeb2.nsf/fVerification

# 61 446
  • София
Joy

Като оня лаф ли, песен ли беше..."Валяло е, не съм усетил.." Whistling Че и вашата работа такава Grinning

Много обичам земетресения.
За щастие го усетих - бях на работа и преди това се качих на 12 ет. при Биг Бос. Поразклати се сградата, скърцаше.Но тя е пукната хоризонтално и е опасна. Но ми беше хубаво докато всичко мърдаше, кратко беше - жалко.
По същото време Скъпия си е бил в къщи, също на 12 ет. - нищо не разбрал.

# 61 447
Е друго си е било да се срути тая сграда. Другия път.

# 61 448
  • София
Искам да ви попитам, какво се прави за да се смени ЛЛ, някакви документи трябва ли да представя, а и нали този месец е възможно, юни сме и има ли срокове някакви. Много благодаря! Наистина ми е важно.

# 61 449
  • София
До края на юни е срокът. Оиваш директно при новоизбрания лекар с разпечатана декларация. По принцип може и да има, ама по-добре си носи:

http://www.nhif.bg/c/document_library/get_file?uuid=08fd006f-973 … amp;groupId=10139

Първо трябва да говориш с новия дали има места и дали ще те вземе, попълвате декларацията и старият автоматично ще бъде уведомен, няма нужда да ходиш при него освен ако нямаш някакви лични документи, които да имаш да си взимаш.

# 61 450
ЛЛ се сменя през юни или декември (две възможности през годината), ако не е свързано с промяна на населеното място. Ако се местите от един град в друг, за да живеете, учите, работите става по всяко време на годината. Отивате със синята книжка при избрания нов ЛЛ и му я давате да я попълни. Той ще попълни и един формуляр за избор на ЛЛ и ще ви даде екземпляр да си имате. Ангажимент за ходене по институции, уведомяване, заверки или каквото и аз била нямате. Но може да уведомите настоящия и да поискате документите си, ако сте оставили резултати от изследвания, епикризи и т.н

# 61 451
  • София
До края на юни е срокът. Оиваш директно при новоизбрания лекар с разпечатана декларация. По принцип може и да има, ама по-добре си носи:

http://www.nhif.bg/c/document_library/get_file?uuid=08fd006f-973 … amp;groupId=10139

Първо трябва да говориш с новия дали има места и дали ще те вземе, попълвате декларацията и старият автоматично ще бъде уведомен, няма нужда да ходиш при него освен ако нямаш някакви лични документи, които да имаш да си взимаш.
Сърдечни благодарности!!  Hug С него е говорено и ще ме вземе, там проблем нямам. Сега остава да купя отнякъде и декларация.

ЛЛ се сменя през юни или декември (две възможности през годината), ако не е свързано с промяна на населеното място. Ако се местите от един град в друг, за да живеете, учите, работите става по всяко време на годината. Отивате със синята книжка при избрания нов ЛЛ и му я давате да я попълни. Той ще попълни и един формуляр за избор на ЛЛ и ще ви даде екземпляр да си имате. Ангажимент за ходене по институции, уведомяване, заверки или каквото и аз била нямате. Но може да уведомите настоящия и да поискате документите си, ако сте оставили резултати от изследвания, епикризи и т.н
Не, няма да се местя . От София съм си. Само искам да го сменя. Тя ни е роднина и ще ми е по-лесно с направленията, че ми писна от думата - "НЯМА" . Колкото е и да е приятна като човек, то всичко си има граници, за какво ги плащам тези здрв. осигуровки, за думата - "нямам" а , при всеки случай си ги плащам най-редовно здравните. То да ти писне в един момент. То плащаш , плащаш като изоглавен на всякакви докторя, ама трябва да има и нещо друго, като и направление... от време на време поне..

# 61 452
Аз този месец за трети път си смених ЛЛ. Първият път я избрах на сляпо, не бях доволна и се преместих. Втората много я харесвах, но тя закри практиката, третата е добра и направление дава, ако се налага, но аз ще отида един-два годишно, когато ми е зле, а тя първо ще ми мърмори, че не съм си записала час предварително и тогава ще ме прегледа. Ами писна ми от това отношение, сега съм при докторката на децата. Преди две години прехвърлих каката при ЛЛ на малкия, после и баба им се прехвърли никога до сега не са ме карали да нося и попълвам декларация, освен може би най-първия път, когато въвеждаха системата, тогава май раздаваха някакви формуляри.

# 61 453
  • София
И последно, от къде се купува този формуляр за смяната на ЛЛ. Търсих и нещо се насметох.. Моля ви.

Mama Ru, това с часовете и на мен ми дойде до гуша, може и да умирам, ама ако нямам записан час - край, елате утре...в събота и неделя никога не си вдига телефона . След работното ѝ време също не се вдига телефон. Категорично е. Тези ЛЛ не разбраха, че са на разположение по всяко време, те и затова така се наричат, "Лични лекари" и трябва да са на разположение по всяко време на денонощието. Сега дали им е удобно или не... не е мой проблем. Няма значение. Сменям я категорично, колкото и да е приятна, ама последното е когато не си говорим по работя.... мда.

# 61 454
На мен никога не са ми искали такъв. Винаги съм давала само синята книжка. В последствие лекарката ми е връщала книжката, заедно с някакъв попълнен формуляр за избор на ЛЛ / както и при първичен избор/, който е за мен. Но пък аз не живея в София. Проверете в интернет или попитайте на гишето в Здравна каса дали се изисква такъв формуляр от Вас, може и новоизбрания ЛЛ да попитате.

Общи условия

Активация на акаунт