?Въпроси всякакви?

• 5 553 470
  • 96 496
  •   4
Отговори
# 73 740
Няма годишна карта, но можеш да заредиш и платиш колкото искаш месеци.

# 73 741
Накапах си тъмни дънки със сос от салата - олио и сока от доматите (сигурна съм, че беше направена с олио, а не зехтин, защото миришеше на олио). Залях петното с Вениш, стоя повече от половин час така. После прах с течен Персил и като дънките изсъхнаха, се оказа, че петното не е мръднало! И сега какво? Като Вениша не го е махнал, а го изпрах и фиксирах?

# 73 742
  • София
В ДМ (може би и на други места) продават едни малки шишенца с препарати за различни видове петна на dr. Beckmann (ето такива https://www.emag.bg/preparati-pochistvane-na-petna/brand/dr-beckmann/c)
Аз съм много доволна от това за мазни петна

# 73 743
  • София
Накапах си тъмни дънки със сос от салата - олио и сока от доматите (сигурна съм, че беше направена с олио, а не зехтин, защото миришеше на олио). Залях петното с Вениш, стоя повече от половин час така. После прах с течен Персил и като дънките изсъхнаха, се оказа, че петното не е мръднало! И сега какво? Като Вениша не го е махнал, а го изпрах и фиксирах?

Скрит текст:

Има едни сапуни против петна, ако не от първото, то от второто изпиране са ми изчезвали всякакви петна.

# 73 744
+1 за сапуна!
Винаги имам от него вкъщи, справя се с всички петна основно по детските дрешки, с изключение на петната от течността за сапунени балони, с тях още не съм открила начин как да се справям Smile

# 73 745
Май имам вкъщи от това шишенце. Мерси, че ме подсети, че купувам и после забравям какво имам. Ама разчитах на Вениша, справял се е до сега пък! Ако не стане и стова, ще търся сапуна. Благодаря ви!

# 73 746
Извинявам се за тъпия въпрос, но когато човек е с гипс и го сърби с какво може да се почеше, или има ли някакви начини да се облекчи сърбежа?
Представям си шиш за плетене. Никога не ми се е налагало.
+1  Peace
Само така успявах да се спася от сърбеж с гипса през лятото.
Не съм се наранявала. Бях намерила една от старите куки за плетене (металните) и леко я извих, за да 
я пъхна до проблемното място. Вярвам, че и пластмасова може да свърши работа.
Знам от опит какво се преживява. ooooh!
Дано ви облекчи и без тази процедура. Praynig

# 73 747
Правите надлъжно сечение на сламка, вкарвате и се усмихвате Simple Smile)

# 73 748
  • Sofia
Някой може ли да изкаже мнение за тези 2 зехтина:

и

Първият е с марка Cirio, вторият – Costa D'oro Olisana.

В магазин "Метро" има промоция "2 на цената на 1" и мислим да се сдобием с някой от посочените зехтини.

Кой, според вас, е по-качествен и как са като вкус? Нагарчат ли много? Стават ли както за готвене, така и за салати?

Благодаря! bouquet

# 73 749
Второто не е зехтин. Смеска е някакви от олиа от гроздови семки, от рапица, просо и царевично олио.

# 73 750
Ето за Олисана - това не е зехтин обаче - Състав на Коста Доро олисана омега 3-6: слънчогледово масло, масло от гроздови семки, царевично масло, ленено масло, оризово масло.  Да се съхранява далече от пряка светлина и топлина. Да се държи затворен, когато не се ползва.
http://eosdelivery.com/portfolio-item/costa-doro-%D0%BE%D0%BB%D0 … %B0-3-6-1-%D0%BB/

Другото си е зехтин екстра върджин, тоест студено пресован.

От втория не бих си купила - смес от олио и други масла е.

# 73 751
А, от други неща било смес, ама пак подобни на тия, дето изброих. Така нарисувани на картинката, ми приличат на тези, които припознах. Но с други думи, пак не е зехтин.

# 73 752
  • гр.София
Пробвала съм първия зехтин, хареса ми  Peace
но, има леко по-силен вкус от някои други зехтини!

# 73 753
  • Sofia
Оу, благодаря, момичета, изобщо не съм разбрала. Laughing Набързо копирах имената от брошурата на "Метро", без да се загледам.

desivalko_, силният вкус може би не е проблем за нас, но нали не горчи много? Peace

# 73 754
  • гр.София
на мен ми хареса   Grinning

Общи условия

Активация на акаунт