?Въпроси всякакви?

• 5 556 481
  • 96 496
  •   1
Отговори
# 73 320
Днес в центъра имаше подписка за това дали да минем или не към еврото. Дори и заплатите да ги превърнат по курса, цените със сигурност ще ги закръглят нагоре.

Това твърдят и гърци, испанци, португалци... Че един хляб от левче ще стане 50 евроцента, но лека полека ще го закръглят на евро. Заплатите обаче, нали... си остават същите. И че след приемане на еврото, не могат да се оправят и че живеят много по-зле от преди това.

# 73 321
  • Mediterraneo
Бонго, струва ми се, че не си в час по темата за детските. Не НОИ превежда детските, а Социално подпомагане. За детски в НОИ не подаваш никакви документи. Отделно- в НОИ може да има твоя сметка, ако са ти превеждани болнични, в Социалните може да е съвсем друга сметка, по която ти превеждат детските.

# 73 322
Мога ли да си спася обувките? Дадох ги на обущар за леко разтягане, че лявата ме стягане в пръстите. Днес ги взех тотално разшлякани!!! Това било лекото разширяване, иначе имало и по-сериозно! 😲
Ужасни са! Обула съм ги 2 пъти преди "компетентна та" намеса, а не ми се хвърлят. Естествена кожа са - Caprice.

# 73 323
  • София
Мога ли да си спася обувките? Дадох ги на обущар за леко разтягане, че лявата ме стягане в пръстите. Днес ги взех тотално разшлякани!!! Това било лекото разширяване, иначе имало и по-сериозно! 😲
Ужасни са! Обула съм ги 2 пъти преди "компетентна та" намеса, а не ми се хвърлят. Естествена кожа са - Caprice.

Стелки?

# 73 324

Стелки?

О, не! Няма как! На ток са и са изрязани. А и всъщност разширено то е странично.

# 73 325
  • София
Има ли в България професия кулинарен критик? Т.е. да ходиш в различни ресторанти, да опитваш храната и после да пишеш за нея например в някое списание. И дали така се нарича професията, защото по търсене в гугъл не излизат обяви за такъв тип работа.
Да бъдеш кулинарен критик е много сложно и трябва да си много умел в тази професия и да отговаряш на много изисквания, не е само да опитваш и да пишеш с  какво  си се хранил и колко си го харесал ястието, много са правилата точно за тази професия. Дали има или не такива професионалисти у нас не зная. За тази професия се изискват много знания и висок критерий.
Ще ти пусна една статия, тя е интересна като цяло и точно по-средата пише за такъв тип професия, сложно е.
http://gotvach.bg/n5-89183-Цената_на_звездата_Мишлен,_жадувана_от_всеки_MasterChef

# 73 326
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

къде го направиха?
Simple Smile детето има едни обувки, обувани два пъти и сега казва, че на десния крак му подпира на кутрето, странично.
ако може някъде да ги поразширят ще изкара и лятото.

# 73 327
  • София/Испания
Какво означава''разшлякани''?

# 73 328

Стелки?

О, не! Няма как! На ток са и са изрязани. А и всъщност разширено то е странично.

Даринандия, понеже ми припомни случай с мои много любими обувки на високи токчета, аз си ги бях "разшльокала" и кракът ми отиваше много напред, пръстите ми буквално излизаха от изрязаното  напред пред подметката (дано ме разберете). Оправи ми ги познат обущар, моделиер  в обувен завод, разлепи ги отстрани и вкара навътре от кожата, т.е. "стесни" ми ги и си ги поносих доста време, много ги харесвах. За съжаление, човекът почина, имам обувки, правени от него, цели подметки на ботуши ми е сменял заради мой каприз, харесвани модели ми правеше, но........Та, ако намериш някой такъв, но наистина знаещ и умеещ да прави обувки, предполагам ще измисли нещо за твоите. Peace

# 73 329
Даринандия, ако си от София, точно до Женският пазар, на ул. Цар Симеон, срещу магазина за красоти има обущар, чиито услуги съм ползвала. Е, при мен беше за дребни неща, но ми бе препоръчен от мацка, която имаше по-сериозни проблеми с обувките си... В момента  не се сещам, точно какви... Flushed
Не е българин, но знам, че е добър...
Аз имам следният въпрос - с какво се спасявате от комари и ухапванията им? А ако сте вече ухапани, как се лекувате? Във всеки случай, не е с дълги ръкави и крачоли, или анти-лепелент. От тази комбинация, в момента вече четвърти ден разхождам зачервено и сърбящо "хълмче". Току-що се събудих от непоносим сърбеж... Ни хапчета, ни мазило Алергозан помагат...сега напръсках с Пантенол.... Sad

# 73 330
  • София
Даринандия, ако си от София, точно до Женският пазар, на ул. Цар Симеон, срещу магазина за красоти има обущар, чиито услуги съм ползвала. Е, при мен беше за дребни неща, но ми бе препоръчен от мацка, която имаше по-сериозни проблеми с обувките си... В момента  не се сещам, точно какви... Flushed
Аз имам следният въпрос - с какво се спасявате от комари и ухапванията им? А ако сте вече ухапани, как се лекувате? Във всеки случай, не е с дълги ръкави и крачоли, или анти-лепелент. От тази комбинация, в момента вече четвърти ден разхождам зачервено и сърбящо "хълмче". Току-що се събудих от непоносим сърбеж... Ни хапчета, ни мазило Алергозан помагат...сега напръсках с Пантенол.... Sad

В аптеките има разнообразни препарати против насекоми. Ние последно взимахме Бочко. Преди това Аутан. За сърбежа опитай Фенистил гел. Може и натъркване с разредено лавандулово масло.

# 73 331
  • София
Даринандия, ако си от София, точно до Женският пазар, на ул. Цар Симеон, срещу магазина за красоти има обущар, чиито услуги съм ползвала. Е, при мен беше за дребни неща, но ми бе препоръчен от мацка, която имаше по-сериозни проблеми с обувките си... В момента  не се сещам, точно какви... Flushed

Ментолов спирт + Фенистил е единствената безпогрешно действаща комбинация при нас

# 73 332
След ухапване на комар намазвам мястото с мокър сапун.Не остава никаква следа след това.Но за целта трябва да съм се прибрала вкъщи, не разнасям сапунчета в чантата си.( като гледам изтребителите, май трябва да си нося вече)

# 73 333
  • Буркина Фасо
Какво означава''разшлякани''?
разбити, разхлабени.  появява се луфт.

# 73 334
Малко помощ:
От вторник 24.04. до четвъртък 26.04. вкл. бях болничен 3 дена заради детето. Петък 27.04 и 30.04. вчера,  бях пуснала преди това още 2 дена ПГО. Утре мога ли да си взема болничен за мен този път?

Общи условия

Активация на акаунт