?Въпроси всякакви?

• 5 488 691
  • 96 496
  •   2
Отговори
# 96 375
  • Буркина Фасо
Ти за да си смениш адреса, трябва да подадеш документ в районното на старият ти адрес. Всички институции с достъп до лични данни ще знаят новия адрес и стария....или греша?
абсолютно точно !!!
+ към това - тези, които нямат пряк достъп, но имащи право да поискат и съответно получават.
според мен хората нямащи достъп и право до такава информация са малцинство.

# 96 376
Документи се подават само на новия адрес. По служебен път се променя в старата община. Служителите имат достът до информацията. Няма как да нямат. Ако имате доказателство за изтичане на информация от конкретен служител, подавате жалба и се разследва.

# 96 377
Да, документите се подават на новия адрес.
В районното на стария адрес не е необходимо да се ходи.

В една от старите теми в Семейни отношения имаше една майка, която искаше да избяга/ да скрие новия си адрес от бившия си мъж.
При такива казуси е най-сложно, мисля, че имаше отговор, че новия адрес не се вписва при стария, т.е. В общината, където си живял, не постъпва информация къде ти е новия адрес.

Също така ме интересува ако си се водил някъде живущ и след това си с нов адрес, каква информация имат за теб още в бившата община. Но май ще пусна нова тема тези дни, ако не намеря повече инфо.

# 96 378
  • София
Моля, препоръчайте ми читав вентилатор за баня с клапа.  За мен е важно да е наистина изпробван в спирането на миризми от съседи.

# 96 379
Регистър ГРАО е национален. Излиза и постоянен и настоящ адрес в него. А достъпът е персонален и много институции го имат, не само служители в общината. Поддържа се от МРРБ.

# 96 380
  • Буркина Фасо
Регистър ГРАО е национален. Излиза и постоянен и настоящ адрес в него. А достъпът е персонален и много институции го имат, не само служители в общината.
регистъра е нещо като компютър, достъп до който имат страшно много хора. неизбежно е. всичко опира до това, служителите да не издават информацията по никакъв начин. но това не може да се случи.

# 96 381
  • Другата България
Ти за да си смениш адреса, трябва да подадеш документ в районното на старият ти адрес. Всички институции с достъп до лични данни ще знаят новия адрес и стария....или греша?
абсолютно точно !!!
Скрит текст:
+ към това - тези, които нямат пряк достъп, но имащи право да поискат и съответно получават.
според мен хората нямащи достъп и право до такава информация са малцинство.[/color]
Изобщо не е точно. Не е задължително да се ходи никъде, за да заявяваш смяна или промяна на стар адрес. Заявява се новия. Само и единствено. Peace

# 96 382
Също така ме интересува ако си се водил някъде живущ и след това си с нов адрес, каква информация имат за теб още в бившата община. Но май ще пусна нова тема тези дни, ако не намеря повече инфо.
Смени си го 2-3 пъти, че да не тие последния там, където не искаш да знаят Simple Smile
И вече става само с нарочно търсене, ама това няма как се избегне, ако някой реши да рови...

# 96 383
  • Буркина Фасо
Всички институции с достъп до лични данни ще знаят новия адрес и стария....или греша?
абсолютно точно !!!
Скрит текст:
според мен хората нямащи достъп и право до такава информация са малцинство.[/color]
Изобщо не е точно. Не е задължително да се ходи никъде, за да заявяваш смяна или промяна на стар адрес. Заявява се новия. Само и единствено. Peace
така е по-точно май.

# 96 384
  • софия
Как се сменя адрес 2-3 пъти?
Всеки път се иска съгласие на собственик чрез подпис на изрична декларация.

# 96 385
В тази база данни се влиза с  лична парола и всяко влизане и търсене оставя следи. Така че поне аз съм доста скептична дали куцо и сакато може да има достъп до тази информация, както може би изглежда отстрани.

Ако е нещо много неприятно - примерно се страхуваш от преследване или посегателство, - аз бих се регистрирала на адреса на приятелка.

# 96 386
Как се сменя адрес 2-3 пъти?
Всеки път се иска съгласие на собственик чрез подпис на изрична декларация.
Хваща 3ма приятели и така.. голямото сложно. Нали не иска да й е последен тоз въпросния...

# 96 387
Например: Имал си постоянен адрес гр. Созопол, преместил си се в София.
Сменил си си личната карта с постоянен адрес София.
В общината на Созопол, служители на ГРАО получават ли информация за новия адрес? Единна система означава, че ако служител ГРАО Созопол впише ЕГН излиза новия адрес?
И до колко имат право от бившата община да имат данни за нов адрес и други актуалности, например сключил си граждански брак. Получават ли достъп и до смяна на гражданско състояния, ако вече не ти е постоянния адрес там?
Ако ме насочите към точния закон относно тези неща да прочета ще съм ви много благодарна.

Последна редакция: вт, 31 дек 2019, 18:12 от Анонимен

# 96 388
  • София-Младост
„Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО)
това не е общинска структура, няма как в Созопол да не се види, че постоянния адрес ти е в София при проверка по ЕГН. И в Тутракан да проверят, пак ще го видят.
Ако целта е да се скриеш, не променяш адрес.

# 96 389
  • Буркина Фасо
Например: Имал си постоянен адрес гр. Созопол, преместил си се в София.
Сменил си си личната карта с постоянен адрес София.
В общината на Созопол, служители на ГРАО получават ли информация за новия адрес? Единна система означава, че ако служител ГРАО Созопол впише ЕГН излиза новия адрес?
И до колко имат право от бившата община да имат данни за нов адрес и други актуалности, например сключил си граждански брак. Получават ли достъп и до смяна на гражданско състояния, ако вече не ти е постоянния адрес там?
Ако ме насочите към точния закон относно тези неща да прочета ще съм ви много благодарна.
всеки, който има достъп до системата, има наличната информация на разположение. ако ще това да е Тръмп от Америка, проф.Пимпирев от Антарктида или космонавти/астронавти от МКС.
за да се криеш явно имаш лоши намерения - тероризъм?  Laughing
но и тях ги откриват.

Общи условия

Активация на акаунт