Техника за емоционална свобода (ТЕС, EFT) - тема 3

• 177 309
  • 770
  •   1
Отговори
# 270
Нощни очи,би ли споделила заглавие на книга,която ти е харесала на тази тематика?

# 271
  • ул. "Мечтание"
Имам тази и ми допада доста:
Тази също ми хареса:

# 272
Благодаря Simple Smile

# 273
Здравейте,имам въпрос.Вчера разбрах,че братовчед ми ще става баща и много се притеснява от това.Има чувството,че няма да има какво да прави с детето си,че ще му е скучно,че ще му краде от времето.Казваше ми,че не би го трогнала детската прегръдка или милувка,че се чувства така и,че смята,че е ужасен човек,защото го вълнуват подобен род емоции.Аз му споделих за Тес,а той каза,че едва ли може да му помогне,защото това е той,това е неговия характер и същност,а не някакъв проблем породен от нещо друго.Малко се отклоних,извинете ме,но исках да опиша по-добре проблема.Според вас дали в неговият случай ТЕС би му помогнал и ако да,каква трябва да е декларацията му.Ние вчера умувахме какво е най-добре да казва,но не стигнахме до никакво решение.

# 274
  • ул. "Мечтание"
Когато не знаеш каква да е декларацията започваш да говориш наред и да се потупваш примерно. По-добре от нищо.  Wink

Примерна декларация: "Въпреки, че ще ставам баща и това много ме притеснява..."

И въобще всички тези неща, които си изброила като негово отношения е добре да се тесат и стават за декларация.

Също добър вариант е: "Въпреки, че ТЕС няма да ми помогне, защото такъв е моя характер...."
Макар че съмнявам се да е от хорактера му баш.  Mr. Green

# 275
Някой пробвал ли е ТЕС за някакъв проблем с очите. Може ли да споделите някакъв опит ако има такива. Аз направих веднъж на дъщеря ми като аз я потупвах по точките и я карах да повтаря след мен, това беше веднъж преди около един месец. Водих я на контролен 2 седмици след това и се оказа че диоптъра ни е доста намален, чак се учуди докторката. Чудя се дали е заради теса.

# 276
  • ул. "Мечтание"
Напълно възможно е теса да е повлиял. При деца и особено когато проблема не е отдавна се повлияват по-лесно нещата.
С ТЕС си изчистих астегматизма, намалила съм и диоптрите на очилата. Peace
Упражненията на Норбеков са също много хубави. С тях, в комбинация с ТЕС имах супер резултати.

Търсете първопричината за проблема с очите. Често проблеми при децата могат да дойдат от родителите - някакви техни проблеми или проблеми между тях. Казвам го да помислите и в тази посока от гледна точка на това, че проблема може да не е лично на детето.

# 277
Страхотно, значи ще правим пак тес за очички.
Ами да, имахме проблеми в семейството преди около 4 години, може от тогава нещо да е повлияло, но принципно док беше казала, че при нея големия диоптър е заради високите температури, които вдигаше като бебе - често се разболяваше и вдигаше 40 градуса.
Имаше 2.5 на едното око, 3.5 на другото, а при последния преглед отидохме без очилата (напоследък все ги губи) и виждаше около 1 според мен. Док каза че може да не ги понася защото диоптъра е много силен вече  Rolling Eyes

# 278
Нощни очи, за астигматизма декларацията ти за емоции ли беше или за физическия проблем.Питам,защото много ме интересува,мъжът ми е астигматизъм и през година сменя очилата и се влошава.Сега ще пробваме тес.

# 279
Когато не знаеш каква да е декларацията започваш да говориш наред и да се потупваш примерно. По-добре от нищо.  Wink

Примерна декларация: "Въпреки, че ще ставам баща и това много ме притеснява..."

И въобще всички тези неща, които си изброила като негово отношения е добре да се тесат и стават за декларация.

Също добър вариант е: "Въпреки, че ТЕС няма да ми помогне, защото такъв е моя характер...."
Макар че съмнявам се да е от хорактера му баш.  Mr. Green

Нощни очи,какво имаш предвид пот това да говориш наред и да се потупваш? Да казваш няколко неща в един цикъл (примерно потупваш се и казваш въпреки,че не ставам за баща..  и еди какво си,еди какво си и изреждаш всичко,което ти хрумне и свършваш с потупванията ) или за всяко нещо,което ти хрумне да има отделен цикъл от потупвания? Ако си имала предвид първия вариант,трябва ли да казваш преди всяко нещо,което ти хрумне "Въпреки,че" или може да се започне с Въпреки,че и всичко останало,което изреждаш да бъде едно сложно изречение?

Ох,как го обясних само,дано си ме разбрала Simple Smile

# 280
  • ул. "Мечтание"
Страхотно, значи ще правим пак тес за очички.
Ами да, имахме проблеми в семейството преди около 4 години, може от тогава нещо да е повлияло, но принципно док беше казала, че при нея големия диоптър е заради високите температури, които вдигаше като бебе - често се разболяваше и вдигаше 40 градуса.
Имаше 2.5 на едното око, 3.5 на другото, а при последния преглед отидохме без очилата (напоследък все ги губи) и виждаше около 1 според мен. Док каза че може да не ги понася защото диоптъра е много силен вече  Rolling Eyes

Според докторите аз имам късогледство и астегматизъм, защото чета много и било и наследствено.  Mr. Green Глупости на таркаленца....  Whistling Whistling Whistling Очите ми започнаха да се "развалят" по време на развода на родителите ми.
Продължавайте с ТЕС и не давайте много ухо на лекаря. Според лекарите късогледството и астегматизма са нелечими освен с операция на очите.  Whistling

listopad, правех Предизвикателството и работех и с емоции.

niamatakova, обърках се. Simple Smile
Имах предвид принципно ако ти дойде отвътре някакво излеяние да си водиш "диалога" на ум или на глас и да се потупваш в същото време. Може да се потупвате и двамата докато си говорите за тези неща. В момента губите ценно време в мислене на "идеалната" декларация, вместо просто да работите. Няма такова нещо като идеална декларация.

Започнете с нещо. Каквото и да е. Постепенно в процеса на работа ще се изкристализират нещата.
Хубаво е декларацията да е кратка и ясна. А иначе в процеса на потупване по точките могат да се свържат още много, много други неща. Те са навързани като черва - дръпнеш едното, другите го следват. Хубаво е да се потърси корена на проблема. Обичайно (но не задължително) лежи някъде в детството. Помислете за ролята на бащата - неговия баща какъв е бил, как се е държал с него, присъствал или отсъствал (не физически, а като пълнокръвна бащинска роля), кой го е отгледал, какви идеи за семейството и бащинството са му били насадени. Майка му как се е отнасяла, какви отношения са имали родителите му и т.н.

Метафоризирането на чувствата също е полезно. Потупвайки да се попита каква форма, цвят, мирис имат, къде се намират, защо са там...
Да се попита с какво сегашното му отношение към бащинството му е полезно също би било добър вариант.

# 281
Да, вярно. При предварителния преглед сестрата попита кога сме правили операция Simple Smile

# 282
Нощни очи,точно от там идва проблема,че майка му се е грижила повече за него,а с баща му почти нямат връзка.
Но много полезни насоки ми даде,благодаря ти   bouquet

# 283
  • ул. "Мечтание"
Хриси, ще се радвам да споделиш резултатите ви по-нататък.  Peace Мисля, че имате съвсем реален шанс да се справите с проблема докрай.  Hug

niamatakova, работете значи в тази посока.  Peace Сподели резултати по-натам, ако е удобно и подходящо.  Party

Снощи с моя мъж проведохме много ползотворна сесия за неговата алергия. Работихме около час и половина - класически тес и пренареждане на матрицата правихме. По-натам ще споделя по-подробно, защото още не сме приключили. Останаха някои неща за отработване.

# 284
Ще споделя разбира се.Още утре започваме Simple Smile Дано нещата потръгнат и той се почувства по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт