Техника за емоционална свобода (ТЕС, EFT) - тема 3

• 177 299
  • 770
  •   1
Отговори
# 300
  • ул. "Мечтание"
Браво, Нощни очи!... Да си тесала това име във връзка с очните си проблеми!? – идейка

хаха! Не. Нощното ми зрение е ужасно между другото, особено когато шофирам.  Mr. Green
Прякора е името на един вълк, герой от любима книга. Simple Smile

Това, че има хора, които нямат нужда от външен "нструментариум" е добро уточнение.  Peace Не бях се замисляла. Crazy

Аз честичко се допитвам до ГНМ, Луиз Хей, Лиз Бурбо и подобни за идейки, когато съм привидно безидейна (и не само). Не че не мога да го "извадя"  и  с ТЕС, но аз обичам книгите и да се ровя из тях, нещо като ритуал да премина към същинска работа.  Joy А често самото ровене се оказва същинската работа.  bowuu

# 301

Не ми е идвало на ум да се свържа с някой ТЕС мастър, но идеята може да се пробва. И даже с няколко - ще го обмисля. Grinning  bowuu Скоро тук беше Карл Досън, но цената за семинара беше твърде неподходяща за България, иначе щях да го питам на място.  Mr. Green
Laughing Считай се свързан.
Цената за семинара беше много под обичайната за Карл Досън, като той минава за "евтин"! Следващият семинар ще е през февруари 2016 г. но на по-висока = по-близка до реалната за него цена.
Не забравяйте, че тук дори нямате разходи за път, хотел, храна и транспорт на място  към Англия или друга държава по света!
Та, аз бях на и двата му семинара и си заслужаваше. Ако искате да сте само на ниво лична употреба на ТЕС, има и други нива на обучение. Но за да не се получи реклама, може да нищим темата на лични.
Ако имаш още въпроси питай.

Българските доходи не са като западните - това не бива да се забравя, а колко му е семинарът на Запад - това лично мен не ме вълнува, защото живея в България и се съобразявам с това. За една тапия няма да дам един куп пари, а и тя не е най-важната.  Sunglasses Има предостатъчно обучителни материали в нета, които могат да се закупят, да се изгледат или прочетат и без да се закупуват, а опитът се добива единствено и само когато човек работи в дадената сфера - и колкото повече, толкова повече. Изгледал съм различни семинари на Досън и не мисля, че съм загубил нещо от това, че не съм дал един куп пари, за да отида на неговия в България.Grinning Що се отнася до т.нар. ГНМ - чел съм много по тези въпроси, и то още преди години, като смятам, че това е прекалено интелектуализиране, философстване и усложняване, и не всичко е така - това е мое мнение и го базирам на голям личен опит. Практиката да се търси винаги под вола теле не ми допада. Mr. Green Подобни са и книгите на Хей, в които има ценни неща, но не трябва да се приемат безкритично.  Grinning Минал съм през какви ли не етапи, обучения, лични конфликти и преживявания, наблюдавал съм и достатъчно много такива на други хора, така че имам изградено виждане, което мога да дообогатявам, но не приемам безкритично вече никакви теории и методи, нито пък гурута.  Mr. Green

# 302
  • София
Нощни очи, да, и за двете! Понякога човек зацикля като работи сам със себе си и не успява малко да се отдалечи и погледне под друг ъгъл проблема си. Тогава четенето доста помага.
Аз горещо препоръчвам и самонаблюдението при четене, гледане на филм или съпреживяване на друга форма на творчество, на какви теми откликваме . Къде ревем или се ядосваме – да бъдат забелязани тези моменти и да се потупваме през това време на съпреживяване – там има бутонче, което се е задействало!

# 303
  • ул. "Мечтание"
О, това често го правя.  Peace Чудесно работи! Винаги когато чета/слушам/гледам нещо, което "натиска бутонче" както се изрази ти, се започва потупване.

# 304
Искам да помоля за помощ.

Боледувам  често.Забелязах,че в момента в който се задава някаква промяна в живота на семейството ми ,аз се разболявам. Като казвам,че се разболявам ,разбирайте  гнойна ангина,остър бронхит,пневмонии иииии лечение в болница .

Как да се променя. ,какво да направя ?

Нощни очи , DARYYG  , може  ли , да Ви пиша на лични?

# 305
  • ул. "Мечтание"
Да, можеш да ми пишеш на лични. Надявам се да мога да помогна с насоки за работа.

# 306
  • София
Да, пиши!

# 307
Здравейте, ще се опитам с ТЕС да стопя мастни удебеления в дясната ми гърда (мастопатия). Имам ги от над 10 години и не ги забелязвах, но изведнъж много започнаха да ми пречат Simple Smile

Попрочетох оттук-оттам и стигнах до следната формулировка:
1. Въпреки че имам мастни възли в дясната си гърда, аз напълно и безрезервно и т.н.
2. Въпреки че не помня емоциите, свързани с  появата на мастни възли в дясната ми гърда, аз ... и т.н.

Може ли съвет дали формулировката е добра и второ: прочетох, че пълният цикъл ТЕСане се състои от 4 етапа: настройка, обикаляне по точките, 9-те гами и пак обхождане на точките, но не успявам да съобразя постоянно се повтарят тези четири етапа или след като се минат един път изцяло, оттам нататък се повтаря само обиколката по точките да речем - 10 пъти.

# 308
  • София
Здравейте, ще се опитам с ТЕС да стопя мастни удебеления в дясната ми гърда (мастопатия). Имам ги от над 10 години и не ги забелязвах, но изведнъж много започнаха да ми пречат Simple Smile

Попрочетох оттук-оттам и стигнах до следната формулировка:
1. Въпреки че имам мастни възли в дясната си гърда, аз напълно и безрезервно и т.н.
2. Въпреки че не помня емоциите, свързани с  появата на мастни възли в дясната ми гърда, аз ... и т.н.

Може ли съвет дали формулировката е добра и второ: прочетох, че пълният цикъл ТЕСане се състои от 4 етапа: настройка, обикаляне по точките, 9-те гами и пак обхождане на точките, но не успявам да съобразя постоянно се повтарят тези четири етапа или след като се минат един път изцяло, оттам нататък се повтаря само обиколката по точките да речем - 10 пъти.
Може да направиш декларацията и след това много пъти кръгове по точките. Не мисли толкова за това, по-важно е да изказваш какво чувства, усещаш и мислиш по проблема и докато го правиш да потупваш точките.
За декларациите– Помисли как се чувстваш емоционално от факта, че имаш този проблем – сега?
Какви физически усещания имаш в гърдата – сега? От отговорите си направи декларации и работи с тях.

# 309
DARYYG, благодаря за отговора.  Hug

Физическо усещане, болка или дискомфорт нямам, дори напълно забравям, че има някаква разлика между гърдите ми. Проблемът е естетичен - дразня се, когато се гледам в огледалото, а също и как ми стоят някои сутиени. И въобще ми е странно - вдясно съм жена с голям бюст, вляво съм жена с малък бюст, някак шизофренично ми идва  Party

# 310
  • ул. "Мечтание"
DARYYG, благодаря за отговора.  Hug

Физическо усещане, болка или дискомфорт нямам, дори напълно забравям, че има някаква разлика между гърдите ми. Проблемът е естетичен - дразня се, когато се гледам в огледалото, а също и как ми стоят някои сутиени. И въобще ми е странно - вдясно съм жена с голям бюст, вляво съм жена с малък бюст, някак шизофренично ми идва  Party

Ето ти чудесно начало (удебеления текст)!  Peace

Успех!  Hug

# 311
Мерси!   bouquet

Според Германска нова медицина измененията в дясната гръд при деснячки е белег за проблем с партньора, някаква тревога, свързана с него. Постоянно ми стои в главата - не мога да се сетя кога се е появило това удебеление, какво се е случило тогава, какви емоции съм изпитала... И без да го планирам, тази сутрин обърнах на "Не мога да се сетя какво се е случило, много искам да се сетя, но по никакъв начин не успявам, не знам защо съм получила мастните възли"... и т.н.о

Чудя се - като ТЕСам с такива мисли, какво би могло да следва - да се сетя или да престане да ми е важно да се сещам за каквото и да било..?

# 312

Чудя се - като ТЕСам с такива мисли, какво би могло да следва - да се сетя или да престане да ми е важно да се сещам за каквото и да било..?

По-скоро първото.Но нека хората,които разбират повече да кажат.

# 313
Мерси!   bouquet

Според Германска нова медицина измененията в дясната гръд при деснячки е белег за проблем с партньора, някаква тревога, свързана с него. Постоянно ми стои в главата - не мога да се сетя кога се е появило това удебеление, какво се е случило тогава, какви емоции съм изпитала... И без да го планирам, тази сутрин обърнах на "Не мога да се сетя какво се е случило, много искам да се сетя, но по никакъв начин не успявам, не знам защо съм получила мастните възли"... и т.н.о

Не се вживявайте толкова с тая ГНМ, ами просто си тесайте.  Sunglasses Ако нещо има, то ще изскочи.  Simple Smile

# 314
Наистина ГНМ е вярна, но е доста сложно всичко и е за специалисти. Основното в ГНМ е да не се поддаваш на сраха във всичките му форми и че организма се самолекува след като преодолееш конфликта...
 За решаване на конфликтите може да помогне ТЕС, понеже нямаме специалисти по ГНМ.

Поради това смятам да се задълбоча с ТЕС след като съм си усетила конфликтите и ще разчитам на вашата помощ.
Благодаря!

Последна редакция: пн, 18 май 2015, 20:57 от Mislq

Общи условия

Активация на акаунт