Техника за емоционална свобода (ТЕС, EFT) - тема 3

• 177 255
  • 770
  •   1
Отговори
# 375
  • ул. "Мечтание"
Здравейте, имам нужда от помощ за декларации. Проблемът е, че бебето ми вечер много плаче, не иска да яде и заспива от изтощение след три четири часа рев. Носене на ръце, в слинг, ядене - нищо не помага за дълго. Правила съм му тес за колики. Правя тес и на себе си. Особен напредък не виждам. Когато не мога да измисля декларации просто го потупвам по лицето и броя от 1до 7 - това дали има някакъв ефект?

Задължително работи първо със себе си по въпроса!  Peace Дари ти е дала добри насоки.

Боуен терапията дава чудесни резултати при колики, но предвид емоционалната свързаност между майката и бебето е желателно да се освободиш от нещата, които вероятно се прехвърлят върху бебето и се проявяват като колики...

Също така е възможно този рев да е причинен от недобра организация на кърменето. Ако ожелаеш би могла да разкажеш повече колко често, колко пъти на денонощие се кърмите, как са пелените и като цяло как се случват нещата при вас? Прави ли дълги паузи да спи и т.н. Всичко, което намериш за важно.

# 376
Много благодаря за отговорите. Проблемът според мен е в раждането иболничния престой. Заради изтекли води ми стимулираха раждането. Аз от целия екип по раждането и самото раждане съм доволна. Уважиха желанието ми за естествено раждане, но то така и не започна . не успях да си помогна и с тес. След раждането докторите коментираха, че два пъти се е завъртял така че да затрудни раждането. След раждането въпреки уговорките не ми го дадоха. Беше с абокад през цялото време. Винаги ми го носеха ревящ. Половин час ревеше и следтова ядеше. За себе си момент с плч и яденето съмгиизчистил. Остана чувство з вина и сег рбот по него.
Кърменето е на поискване. Най-дълия период на прекъсване е 3-4 чса, но тов са изключително редки случаи.

# 377
  • София
Нощни очи ще ти отговори по нейната част, аз мога да те посъветвам по това което сега допълваш– да си разказваш отново филма с раждането и да тупкаш. Там където има нещо неизчистено ще го почувстваш. Спретни си един списък и  разработи кадрите до зануляване. Прегледай пак филма и ... до пълно изчистване – да го гледаш с кеф!
 Grinning

# 378
  • ул. "Мечтание"
Мисля и аз, че има какво още да се чисти по раждането. Било си е стресиращо преживяване и за двама ви, дори ти да си доволна (аз лично изпитвам леко съмнение в това отошение). Имало е какво да се работи и преди раждането. Това, че си е сменял позата по време на раждане няколко пъти също ми говори, че имало над какво да се работи.  Rolling Eyes

Тесай и неговата част - например това, че не са ти го дали след раждането, абоката и т.н. каквото ти излезе като неща за почистване.

Гушкайте се много, постарай се колкото може повече да е в теб, предлагай му да суче още при първите сигнали за огладняване. При колики храненето често и по малко обичайно дава добри резултати (под често имам предвид да не се правят паузи по-дълги от два-два и половина часа). Спете заедно. Когато не можеш ти да го държиш, нека някой друг да го носи - баща му или някой друг, който евентуално ти помага у дома (но нека да е за кратко, ти да си основния човек, който да го гушка). Много кожа-до-кожа контакт, носенето в слинг пък ще ти освободи ръцете. Разделянето след раждането е много стресиращо за бебетата и е нужно да се възстанови доверието му в теб.

# 379
И аз съм за спането заедно,не го остявайте само в кошарата,на мен лично това ми е грозно и двете си деца съм ги приспивала до мен на спалнята и не ползвам кошара.Все едно е в затвор там.а сега бебчето ми спи до мен и нощем протяга ръчички да ме пипне и като ме усети и се унася.Много ,много гушкане,няма да се разлигави бебето както твърдят някои хора.

# 380
Леглото на бебо е долепено до нашето, но там е спал само две вечери. После спеше в нашето легло, на една ръка разстояние от мен. Сега буквално спи върху мен или някой друг и то всеки сън, не само нощем. Когато плачи е в моите ръце или на баща си. Яде на поискване. Не мога да се концентрирам дълго време върху фрази и ми е трудно да тесам. Но вечер докато реве му говоря за чроблемите с коликите и има ефект за мен. Не може да се сравни с тес,  но все е нещо.

# 381
Нарцис,потърси класически хомеопат,ще помогне много.Моето бебенце е с хидронефроза от раждането,тесах докато бях бременна,хомеопата лекуваше бебето вътреутробно,после продължи след раждането.Но едновременно се лекувам и аз,защото майката предава емоции.От ниво операция след раждането сега не сме за операция,а на проследяване.Алтернативните методи имат голяма сила,аз вярвам в тях.

# 382
  • ул. "Мечтание"
Леглото на бебо е долепено до нашето, но там е спал само две вечери. После спеше в нашето легло, на една ръка разстояние от мен. Сега буквално спи върху мен или някой друг и то всеки сън, не само нощем. Когато плачи е в моите ръце или на баща си. Яде на поискване. Не мога да се концентрирам дълго време върху фрази и ми е трудно да тесам. Но вечер докато реве му говоря за чроблемите с коликите и има ефект за мен. Не може да се сравни с тес,  но все е нещо.

Свържи се с някой да работите заедно.

Ако желаеш - насреща съм.  Peace Можеш да ми пишеш на лични.

# 383
Защо толкова е замрял ТЕС форума? Никой не пише там вече. Като гледам и тук не е по-различно.
Мисля да започвам предизвикателството за кисти. Има ли нещо ново в Тес, което трябва да прочета?
Знам, че Иван Петърнишки май беше издал нова книга, защото предната била остаряла или нещо такова? Отдавна не съм се интересувала от ТЕС и затова търся по-актуална информация.

# 384
Защо толкова е замрял ТЕС форума? Никой не пише там вече. Като гледам и тук не е по-различно.
Мисля да започвам предизвикателството за кисти. Има ли нещо ново в Тес, което трябва да прочета?
Знам, че Иван Петърнишки май беше издал нова книга, защото предната била остаряла или нещо такова? Отдавна не съм се интересувала от ТЕС и затова търся по-актуална информация.

Явно всички са се излекували.  Rolling Eyes Grinning И аз бих искал да прочета нещо ново по темата за стимул.  bowuu Grinning

# 385
  • София
Иван още не е издал втората книга, но старата си е все така актуална и полезна.
ето ви една съвсем нова но е на ангийски http://www.amazon.com/dp/B014Q9M6XE/ref=cm_sw_r_fa_dp_5Hx6vb0QNTR5T

Нови неща на лични!
 bowuu

# 386
Иван още не е издал втората книга, но старата си е все така актуална и полезна.
ето ви една съвсем нова но е на ангийски http://www.amazon.com/dp/B014Q9M6XE/=cm_sw_r_fa_dp_5Hx6vb0QNTR5T

Нови неща на лични!
 bowuu

Благодаря за инфото, не разполагам с kindle, но пък може да си я поръчам като обикновена книга.  Simple Smile newsm10

# 387
  • ул. "Мечтание"
ТЕС като цяло си е все същия, но винаги може да се допълни с разнообразни техники. Simple Smile
На мен просто не ми се пише...  Whistling
Но пък във Варна този месец започнахме да правим срещи-демонстрации и практикуми, та ако има някой в района да пише на лични за повече информация. Simple Smile

# 388
Здравейте,моя приятелка прави Тес от няколко месеца.Ефекта,който иска да постигне е емоционално успокоение,което е нарушено в следствие на връзка,за която много дълго се е надявала,че ще се реализира,но напразно.Сега единственото,което иска е да се освободи от емоциите си,да приеме нещата спокойно и да продължи напред.Когато започна да прави Тес при декларацията каза,че изпитва силна болка в сърцето и стомаха.С течение на времето болките изчезнаха и казваше,че се чувства по-спокойна,че вече приема нещата такива каквито са.Но в един момент каза,че пак я боли,пак страда и се измъчва,че няма да е с човека,с който толкова е копняла.Може ли да ми дадете някакви насоки,какво е добре да се направи в нейния случай? Дали да продължи с Тес или да смени декларацията? Тя вече започва да си мисли,че е от малкото хора,при които Тес не действа. Декларацията й беше нещо от сорта на-"Въпреки,че знам,че никога няма да бъда с човека Х",... и така нататък.

# 389
  • София
А защо ти питаш, а не приятелката ти!?
Щом вече веднъж ѝ е минало, значи И при нея ТЕС действа! Ако тя обаче, не приема силата, трайността, факта, че има резултат, значи има вътрешна съпротива и трябва да работи с нея, като с отделен проблем, до елиминирането му. Връзката е "дълго" копняна, преживявана... трупала емоции, а очаквате да я оправите с 1 сесия, така ли? newsm78
Да продължава и да влиза по-дълбоко в спомени за случки и емоции, да ги чисти една по една, докато се усети напълно свободна от негатива в тази връзка, че и предишните, с които има повтарящи се елементи!!!
Покани я да пише тук, анонимно е, а вече сме трима сертифицирани консултанти на ваше разположение.
 bowuu

Общи условия

Активация на акаунт