Техника за емоционална свобода (ТЕС, EFT) - тема 3

• 177 273
  • 770
  •   1
Отговори
# 330
  • ул. "Мечтание"
Нощни очи,казваш потупването да е постоянно и,че ти така процедираш.Но в такъв случай при всяко тес-ане ли повтаряш декларацията ?

Не казнам да е постоянно, казвам само, че аз така правя. Simple Smile Лично усещане и нагласи. Simple Smile
Декларация използвам по усет - понякога да, понякога не. Зависи за какво работя. Понякога е достатъчно просто да се потупвам докато с имисля зе "нещото". Тук визирам тези ежедневни неособено задълбочени потупвания, които правя постоянно.
Например, пътувам за някъде, в главата ми идват и си отиват разни мисли, често емоционално натоварени - потупвам се, докато мисълта ми се рее свободно.

# 331
Преди потупването не се ли прави декларацията?Аз съм останала с впечателние ,че първо секазва декларацията и после потупванията.Правя потупванията 2-3 пъти и спирам.След време пак тази последователност.Така правилно ли е?

# 332
Разгледай и този момент
Цитат
"подскочи сърцето, че всичко се е оправило"
дали нещичко не се крие там?

Какво например?
Имах предвид, че си обхванах и двете гърди в ръце и ги почувствах еднакви, и тъй като хващането беше несъзнателно, изведнъж се израдвах, че всичко се е стопило, но като се погледнах в огледалото, видях, че визуално всичко е както преди.

# 333
  • ул. "Мечтание"
Преди потупването не се ли прави декларацията?Аз съм останала с впечателние ,че първо секазва декларацията и после потупванията.Правя потупванията 2-3 пъти и спирам.След време пак тази последователност.Така правилно ли е?

Да, прави се. Да, правилно е.
Целта на декларацията е да свали гарда на психологическите обрати.

Сега да отворя една скобичка - занимавам се с тес от около 6 години. Доста съм поекспериментирала и съм проверявала кое как работи при мен. Стигнала съм до извода, че мога да си позволя някои "волности" и да не правя ТЕС по всички правила. Wink

Последвайте съвета на Дари и правете тес и експериментирайте. Това е най-добрия начин да се научите.  Peace

# 334
  • София
Разгледай и този момент
Цитат
"подскочи сърцето, че всичко се е оправило"
дали нещичко не се крие там?

Какво например?
Имах предвид, че си обхванах и двете гърди в ръце и ги почувствах еднакви, и тъй като хващането беше несъзнателно, изведнъж се израдвах, че всичко се е стопило, но като се погледнах в огледалото, видях, че визуално всичко е както преди.

Нищо конкретно, просто опитът ме е научил да проверявам. Така че не теоретизирам, не го прави и ти, просто провери, като потупваш и казваш "подскочи сърцето, че всичко се е оправило". Ако има нещо, то ще си изскочи, ако няма, ще ти стане още по-хубаво!
  Hug

# 335
Здравейте момичета. много рядко пиша във форума, понеже нямам време- мисля, че трябва и това да тес-ам  Grinning, но ви чета постоянно и много ви се радвам  Peace. като цяло си "откраднах" много полезни за мен неща и сега започвам с " поръчка" за най-подходящ за мен партньор  Naughty,
благодаря ви и хубав уикенд на всички ви, дано и занапред да сте все толкова позитивни

# 336
  • София
Успех! Peace

# 337
И как изглежда тази поръчка?

# 338

Напиши си желанията, точно изразени, по новолуние.  Simple Smile

# 339

Въпросът ти не е ли строго личен?  Laughing

# 340
# 341
  • София

Поръчка на каквото и да е, включително на партньор, от гледна точка на ТЕС изглежда по следният начин:
1. ТЕСаш всички проблеми в миналото, настоящето и спънките към желаното бъдеще, до изчистването им от негативен заряд
2. поръчваш като : искам 2 кг чушки, тъмно червени, зрели на слънце и въздух, чиста почва, поливани от добри хора, големи всяка една 12/4.43 см. и тн. точни указания. ЗАЩО? Защото поръчките при изчистено съзнание се случват буквално и бързо. Т.е. внимаваме какво и как поръчваме, като следим поръчката да е в утвърдителна форма с позитивно звучене, без частицата "не".
3. поемаме пълната отговорност за стореното и произтичащите последствия, ако не сме готови за това, следва още ТЕСане  Grinning
4. Радваме се на постигнатото

P.S. Преди 3 години си поръчах партньор, до където ми стискаше и след 3 месеца го имах ужасно буквално и точно.... после съжалих, че не съм допоръчала някой подробности, от прекалено скромност и "върнах поръчката" след 2 години "консумация" Laughing последва  ТЕС, за заличаване на драскотините по душата и сърцето, в дъното на които поставям себе си – т.е. поемам си отговорността. Сега сме приятели, и му помагах той да заличи "неудобствата" от раздялата ни, естествено с ТЕС.  Peace
Успех!

# 342

Въпросът ти не е ли строго личен?  Laughing

Не, защото не ме интересува личната поръчка, а само подходът и формулирането, които основно се дискутират в тази тема, и особено след заявката по-долу, че формулата е извлечена от различни мнения:

... като цяло си "откраднах" много полезни за мен неща ...

А, докато напиша... Благодаря ти DARYYG

# 343
  • Варна
Здравейте!

Преди малко за първи път прочетох за ТЕС . Много се развълнувах   Simple Smile
Примерно си разпечатах"базово  ръководство за работа с ТЕС "на Стоян Табаков.  Виждам, че точките тук са 9, а в тази тема стана на въпрос, че са 12.
Имам доста въпроси, надявам се да има ефект при мен тази техника.
Карате точката колко пъти се потупва  Embarassed
От това което разбрах, декларацията се повтаря три пъти преди да започне потупването на карате точката или по време на потупването? После през цялото време до като се потупват всички точки ли се повтаря проблема?
Притесняваме факта, че не мога да си дам реална оценка на емоцията.
В момента имам доста проблеми някои от тях са: сърцебиене, някои кофти лабораторни изследвания /от там притеснения за някои заболявания/, ужасна раздразнителност...
Ако може да ме насочите към материали, които мога да прочета за да ми се изясни техниката.
Благодаря   bouquet

# 344
Здравейте!

Преди малко за първи път прочетох за ТЕС . Много се развълнувах   Simple Smile
Примерно си разпечатах"базово  ръководство за работа с ТЕС "на Стоян Табаков.  Виждам, че точките тук са 9, а в тази тема стана на въпрос, че са 12.
Имам доста въпроси, надявам се да има ефект при мен тази техника.
Карате точката колко пъти се потупва  Embarassed
От това което разбрах, декларацията се повтаря три пъти преди да започне потупването на карате точката или по време на потупването? После през цялото време до като се потупват всички точки ли се повтаря проблема?
Притесняваме факта, че не мога да си дам реална оценка на емоцията.
В момента имам доста проблеми някои от тях са: сърцебиене, някои кофти лабораторни изследвания /от там притеснения за някои заболявания/, ужасна раздразнителност...
Ако може да ме насочите към материали, които мога да прочета за да ми се изясни техниката.
Благодаря   bouquet

Прочети книгата на Иван Петърнишки - много добре са обяснени нещата. Има и клипове в нета. Обаче е по-добре да потърсиш човек, който има опит доста с тес, за да ти помогне и да направите заедно 2-3 сеанса, за да ти помогне да намериш дълбоките причини за състоянието. Simple Smile Защото само тупкане върху настоящите симптоми може изобщо да не е достатъчно и да има малък ефект.  bowuu  chef

Общи условия

Активация на акаунт