В тази тема вече няма да гадаем- на ЮЛСКИТЕ бебоци пола ще узнаем!

• 24 834
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • София
 ooooh! аз питах за втората Фм като идиотка, а се оказва, че на 05.02. имам час за ФМ при моя си доктор, само дето не се бях сетила, че ме вика за това. Той има 3д, не е 4д като при Марков, но при Марков ще отида за 2ро мнение, ако се наложи.
Ей сега си говорихме с майка ми - рядко ни се случва, защото все се разминаваме и почти не се виждаме вкъщи, та тя ми каза, че снощи е сънувала, че съм на преглед и доктора казва,че чакам момиче. Предишната нощ аз сънувах същото, а снощи сънувах, че съм родила момиче. А сега де! #Crazy  Толкова съм се настроила, че ще е момче, че дори не си помислям друг вариант, а вътрешно май ми се иска да си имам една красива принцеска... Еееех, не сме лесни с тия хормони, съвсем вярно е, че не знаем какво искаме   33uu

# 136
  • Ruse, Bulgaria
Здравейте. Аз също съм юлска мама и до днес не смеех да пиша, исках да прочета какво сте писали , за да съм в час. Термина ми е за 29 юли. Преди два дни бях на преглед - казаха ми , че ще си имаме момиченце. Аз изкарах много тежък месец, но сега от 3- 4 дни имам само гадене, без ужасното, ежеминутно повръщане, Сега пия деган и се надявам и гаденето да отмине скоро.Виждам, че сте избрали вече болница, екип, а аз още дори не съм почнала да разпитвам. Имали отзиви за добри лекари от Русе(трудно се ориентирам тук все още).

# 137
А някой мисли ли да ражда в Майчин дом? Какви са отзивите за там?
Аз. Но се нареждам към чакащите за отзивите.

Привет и от мен, аз също ще раждам в Майчин Дом. Със секцио. При д-р Гунев.
каква е цената там защото и аз искам секцио но не съм решила къде

http://www.maichindom.com/bg/prices/
И понеже не видях в списъка (може да е мой пропуск) питах майка ми и тя каза, че секциото в МД е или 930 или 970, не беше и тя съвсем сигурна. Абе кажи го - хилядарка.
По-надолу в списъка пише цената:
Раждане, независимо от срока на бременността, предлежанието на плода и начина на родоразрешение               800.00
Отделно избор на екип - 870
Еми значи ли това че една здравноосигурена жена трябва да даде 1670 кинта с избор на екип?
А вярно ли е че в МД отказват секцио по избор на пациента/четох отзиви тук, че небезизвестният д-р Дяволов често отказвал секцио, дори когато има назначение от специалист.../
Чета, че е добър специалист, но идеята да откаже операция в последния момент силно ме тревожи. Нека който знае да сподели.

# 138
  • София

И понеже не видях в списъка (може да е мой пропуск) питах майка ми и тя каза, че секциото в МД е или 930 или 970, не беше и тя съвсем сигурна. Абе кажи го - хилядарка.
Раждане, независимо от срока на бременността, предлежанието на плода и начина на родоразрешение               800.00
Еми значи ли това че една здравноосигурена жена трябва да даде 1670 кинта с избор на екип?
А вярно ли е че в МД отказват секцио по избор на пациента/четох отзиви тук, че небезизвестният д-р Дяволов често отказвал секцио, дори когато има назначение от специалист.../
Чета, че е добър специалист, но идеята да откаже операция в последния момент силно ме тревожи. Нека който знае да сподели.

VeryMe, братовчедка ми роди със секцио при Дяволов, за причините не съм сигурна, ама 70% тя го е пожелала. Още една моя приятелка роди секцио при него. Много са доволни и двете. Мнения има различни за всички, дай да не се настройваме негативно. Не защитавам никого, но специално за Дяволов не съм чула нищо лошо.
А това дали да платиш си е твой избор, няма болница с безплатно раждане, ако си избрал екип. Аз лично предпочитам да си платя, но да знам, че съм в добри ръце и ще получа нужното внимание ( за съжаление в България така стоят нещата във всички болници, без значение при какъв специалист отиваш и за какво).

# 139
Здравейте!
 За раждането в Надежда - струва 1400 лв. + 100 за изследвания.Избор на екип няма, не го практикуват. Една позната роди там секцио близнаците си и е страшно доволна. Там сега работи и една от най-добрите неонатолози в СФ - д-р Стоичкова, която преди това беше в ТК.
Сестра ми ражда в Щерев - доста пари плати(1850 лв.) и там те изражда лекаря, при който се следиш. Като цяло е доволна, но не е някакъв лукс, какъвто е в Надежда.
В ТК избора на екип е 900 лв., независимо секцио или нормално.Ако искаш и определена акушерка + 200 или 300 лв., отделно си плащаш ако искаш ВИП стая, присъствие на бащата, раждане във вана. Аз раждах там без избор на екип и ВИП - за без пари не мога да се оплача, освен че имах "невероятния късмет" да попадна на най-ужасния доктор, който работи там. Слава Богу, че не ме изроди той, че щях да се гръмна.

# 140

VeryMe, братовчедка ми роди със секцио при Дяволов, за причините не съм сигурна, ама 70% тя го е пожелала. Още една моя приятелка роди секцио при него. Много са доволни и двете. Мнения има различни за всички, дай да не се настройваме негативно. Не защитавам никого, но специално за Дяволов не съм чула нищо лошо.
А това дали да платиш си е твой избор, няма болница с безплатно раждане, ако си избрал екип. Аз лично предпочитам да си платя, но да знам, че съм в добри ръце и ще получа нужното внимание ( за съжаление в България така стоят нещата във всички болници, без значение при какъв специалист отиваш и за какво).
Не, не бързай да атакуваш-не става въпрос за настройки. Изрично написах, че това съм прочела-нямам личен контакт с доктора, но се интересувам от него и точно за това разпитвам Simple Smile
Що се отнася до плащането за избор на екип /870/ лв не казвам нищо, интересува ме тарифата за раждане от 800 лева дали се плаща от здравноосигурени лица /спрямо ценовата листа в МД ценовата листа това са две различни неща/

# 141
  • София
Не атакувам, казах просто, че моите впечатления са други. Аз ще раждам там и няма да е при д-р Дяволов,а колкото до таксата, това е държавна болница все пак, не мисля, че се плаща задължително, но може би трябва да си там на ЖК записана, за да родиш без да плащаш.

Извинявай, ако съм прозвучала грубо.  bouquet

# 142
josi_josi, няма нищо и аз не съм искала да съм груба, извинявай ако има нещо, важното е че се разбрахе   bouquet

# 143
  • София

josi_josi, няма нищо и аз не съм искала да съм груба, извинявай ако има нещо, важното е че се разбрахе   bouquet

friendship  

# 144
Здравейте,Приятно е след работа да седна и да изчета коментарите , въпреки че на мен са ми малко чужди аз понеже ще ми е за 3ти път и от опита ми досега знам че немога да предвидя точно датата защото първия превари с 14 дена а втория с 2 закъсня но и в двата случая раждането от първата контракция до финала траеше 1 час. Така че е абсурд да планирам друго населено място раждане или екип .-ще е който е .  ако успея да стигна до болницата ХА ХА. На болните и аз препоръвам само чесан и плодове аз го счуквам в хаванче с сол и постепенно доливам олио и чукам полуава се като майонеза върху препечени филии и сте кукуряк а за кашлица на децата правя мед,хлябна сода и ракия на каша и го смучете ,не е много гадно - по малко ракия по добре.Термина не сам си казала по принцип е 13 юли но последния пат доктора каза че то върви 2 седмици напред и каза че аз сам объркала датата на цикъла (което ме обиди малко). Благодаря за съвета ще се обадя да си запиша час в София за фм и междувременно ще отида на доктор въпреки че няма месец от последния път за да ме ориентира и мисля ако не ми каже какво кога да го сменя въпреки че в частна клиника в плевен се чувствам пренебрегната Надявам се да ми кажат и пола. Хубава вечер на всички и стойте на топло през уикенда че зимата идва ХА ХА

# 145
Здравейте!
За МД мога да дам само положителни отзиви. Вярно е, че обстановката не е върха на лукса, но специалистите са добри, което ни е по-важно.

# 146
  • София
Та-таааа, започвме "Война и мир". Том 1.  Laughing

ако си дребничка и останеш слабичка към 7-8-9 месец, когато могат да се носят толкова леки рокли ще изглеждаш невероятно с тях! Но, ако се подуеш (извинявам се за директното ми изказване), може да ти седят доста хм ... недобре, така да кажем. За съжаление са малко майчетата, които остават фини и нежни

Момичета, ще си купувате ли колан за коремите  Simple Smile  preggoАз поразгледах няколко, но идея си нямам кой би вършил добра работа и кой-не. Спрях се на два варианта, чудя се кой от тях би бил по-стабилен:
http://www.bebelandia.bg/product/12772/tonus-elast-kolan-za-bremenni-gerda.html
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=8137&cat=183
Няма как да ти посъветва който и да било относно коланите. И не си ги купувай по интернет. Трябва да си ги сложиш, да видиш с кой ще ти е по-удобно. Но още е рано. Като ти порасне коремчето, примерно към 6 месец - тогава ги гледай, защото сега ще ти е удобно едно, а тогава друго. Мога да те посъветвам само да не взимаш бял на цвят. Моят доста се захаби, и колкото и да го пера, изглежда като стар, макар да съм го ползвала само 2-3 месеца (моят прилича на първият вариант визуално).

diyana_mihova, Monik@  , честити ритничета!
*Lilac* , честита ти покупка! Първата покупка на темата Simple Smile Да си я ползвате със здраве! Изгелжда много добре запазена. и цветовете ми харесват Simple Smile
pival , стискам ти палци мила!
За Токуда - не знам какви са цените, които споменахте, но аз съм с допълнително мед. осигуряване, което поема раждането до 1200лв. Когато предният път избирах къде да раждам, директно питах с моят пакет дали трябва нещо да доплащам, какво влиза в цената и т.н. Общо взето се оказваше че доплащаш за едно, второ, трето и в крайна сметка освен това, което ми поема мед.осиг. трябваше да доплащам още 1500лв - стая, грижи за бебето и не знам си какви още неща. Вече не ги и помня, честно казано. В ТК не съм платила нито 1 стотинка, а бях във ВИП стая, че си и родих по случайност ВИП - никой не раждаше с мен.. Но да не съм голословна, ще питам кой колко е платил в Токуда, раждали преди 1 година. Всъщност, етърва ми роди в ТК без избор на екип 4 месеца преди мен - мнооого доволна; ако нямате там свой лекар на който да доверявате, то и няма особено смисъл да плащате за избор на екип. Може само за отделна стая примерно, или, ако познавате някоя акушерка готина - може да си изберете само акушерката, което пак е по-евтино. Аз мисля този път така да направя - във възторг съм от акушерката, която ме изроди първият път.
meggle , като кашляш или кихаш се свивай на кълбо, ако лежиш, или се наведи, ако стоиш права - нищо няма да те боли. Иначе това е нормално. Даже ако се опиташ, примерно, да легнеш настрани и да се огънеш назад, ще усетиш придърпване.

Когато раждах 2011 в Тина Киркова , нормалното( с екип) беше 800 лв. , раждане в самостоятелна родилна зала 150 лв. и присъствие на таткото 200 лв. Ползвах ВИП стая х 75 лв. на ден (единичен ВИП) .
Цените мисля са същите. Както споменах по-горе - може и да не се плащат и тези пари  Wink

Със сигурност знам, че общият етаж (7ми мисля) е много по-добре, отколкото ВИПа. Момичетата, раждали във ВИПа много се оплакваха от лошото отношение на персонала. Никой не им помага, оставят ги сами да се оправят без да им показват нищо, даже на една от мацките не й помогнали да се раздвижи, казали й да си чака мъжа ..

Момичета, при избор на родилно обърнете внимание на най-важното - имат ли ресурси, в случай на проблеми с вас или бебето, да осигурят необходимите грижи. Неанотологиното отделение трябва да им е на място,  не в час пик да се чудят как да прекарат новороденото от частната скъпа яка клиника към мизерният МД, защото само там има специалист, който да го спаси (не дай си Боже, разбира се). Останалите неща са дреболии и се преживяват. В крайна сметка отиваме да вършим работа, а не да си почиваме Wink И най-често в това заведение оставате само за 3-5 дена.
veli1983, честити сини гащи Simple Smile Имате ли си избрано име?
тихомира1, добре дошла, и честита ти розова панделка Simple Smile Сподели и ти за име, ако имате избрано. Много ме вълнуват имената, честно казано  Embarassed

# 147
Какви витамини пиете? Препоръчайте:)

# 148
  • Телиш/Плевен
pival, силно стискам палци за феталната морфология утре! Надявам се да те успокоят и да не се стига до амниоцентеза. Hug

# 149
Някой беше споменал,че в шейново е ,,пълна мизерия"-Не е вярно  Naughty след 2009г. шейново е ремонтирано изцяло има и много добри специялисти, е има и касапи де ама те се проявяват без избор на екип,а до момента май не видях някой да напише че ше ражда някаде без избор на екип.
В шейново има ден на отворените врати,предния път ходих показват ти стаите,предродилна зала,родилна зала,следродилна зала,стаите,стаята в която се ражда в присъствието на бащата и т.н. Не споря с никой всеки си има мнение,но предлагам като се позатопли да се организираме и да отидеме заедно на ден на отворените врати  Simple Smile
За витамините аз пия огестан и съм си доволна  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт