В тази тема вече няма да гадаем- на ЮЛСКИТЕ бебоци пола ще узнаем!

• 24 885
  • 743
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте и от мен!От доста време ви чета сега реших да пиша и аз,бременна съм в 18 седмица,термин 4 юли,доказани сини гащи.Трудни и много искано бебе след две цветни снимки две лапароскопии една хистероскопия в Истанбул и един спонтанен аборт,ето че най накрая стана чудото.От самото начало ходя при Топалова в Селена почти на всеки 15 дни,тъй като матката все още не е напълно въстановена от хистероскопията и съм с доста чести контракции.В събота ходих на ФМ при Стратиева и честно казано останах леко разочарована,доста бърз беше прегледа може би защото доста закъсняваше с графика,не ми обясняваше както очаквах,даде ми документ и диск с три снимки..и нищо.Чудя се дали да не отида при друг сега за мое успокоение.Покрай тези неспиращи контракции не мога да усета рита ли вече малкото лъвче не рита ли..Късмет на всички мами и дано всичко при всички ни е на хубавия край   bouquet

# 286
  • гр. София
За килограмите- май съм +1, като се има в предвид че апетита ми го няма никакъв.
Мен друго ме човърка сега. Коремите сега като ни се разтегнат, после връщат ли си предишния "стегнат" вид или ще си останат едни паласчици отпред, такива че като седнеш и се появяват гънчици... Embarassed

Индивидуална работа.....някои майчета си връщат предишния "стегнат" вид и не можеш и да допуснеш, че са раждали. Други като мен целият корем им се нацепва и "гънчици при сядане" е меко казано не ми се мисли сега след второто ..... Всичко зависи от типа на кожата  Laughing

# 287
  • Телиш/Плевен
Момичета, забелязвате ли, че ни ги няма лентичките  Shocked Или само аз не ги виждам?
От новата версия на форума е. Ето тук можеш да видиш как да си направиш настройките така, че да виждаш подписите на останалите. Peace

Честито на всички, които вече знаят пола на бебчетата си.  stork-boy stork-girlАз също нямам търпение да науча, но ще трябва да почакам поне до следващата консултация. pregnant

# 288
  • Варна
искам да попитам относно качването на килограми и теглото по време на бременността и дали това се отразява и на теглото на бебето.

Аз качих 16кг, а родих бебе 3,180кг. Майка ми е качила с мен почти 30кг, а аз съм нямала и 3кг., така че за мен няма такава обвързаност.

delizabeth много неприятно това със скрининга. Дано втория скрининг и ФМ те успокоят и не се стига до амниоцентеза. Лично мнение - резултата ти е не е чак толкова стряскащ.  Hug

VeryMe и питаш! Та аз главно от чужбина пазаря. Еее няма доставка до БГ, но има фирми превозвачи. Вземат 2,20-2,80-3лв на кг. Та пак ми излиза по-изгодно. Преди пазарувах от H&M, но вече не става, та сега се задоволявам с amazon, ebay, matalan, mothercare, marks&spencer и т.н. Има подфорум в бг мама.

# 289
И аз да се включа не много на място ,но току що ми донесоха резултата от БХС 2триместър и моля ако някой разбира да ми каже как са,защото лекарката ми не е на работа в момента и поне до утре да се поуспокоя

биохимичен риск за тризомия 18   - <1:10000

биохимичен риск за тризомия  21   -1:428

риск от възраст на майката           -1:1115

риск от дефект невралната тръба  -<1:10000

А правила ли си БХС първия триместър? Имаш ли резултат от там? И правила ли си фетална морфология?

нямам в първия нито БХС ,нито ФМ,сега втория предстои ФМ

# 290
  • Пловдив
Юлианка, не са лоши ти резултатите
Елизабет, кръвният анализ за хромозома 21 (за Даун) показва по-висок риск. Ще пуснете втори БХС и може дати препоръчат амнио

# 291
Да и аз щях да кажа като Pival. Малко е висок рискът за Даун, така е хубаво да те видят и на ехограф и да кажат какво следва. Все пак това е БХС, трябва да се види и ехографът какво ще покаже. Само едно не разбирам. Аз доколко знам е добре ПЪРВО да се направи ФМ и после на базара на резултатите се взима кръв за БХС, защото двете неща се допълват. Греша ли?  newsm78

# 292
  • Пловдив
Моника така е. Трабва да има поне ехографски преглед и после веднага се дава кръв за БХС

# 293
Да така е,и мен след ФМ със снимка ме пратиха за кръв за БХС,но аз вече бях дала

# 294
  • Пловдив
как се добавят подписи?

# 295

За килограмите- май съм +1, като се има в предвид че апетита ми го няма никакъв.
Мен друго ме човърка сега. Коремите сега като ни се разтегнат, после връщат ли си предишния "стегнат" вид или ще си останат едни паласчици отпред, такива че като седнеш и се появяват гънчици... Embarassed
Ами отначало е по - отпуснат отпреди но от собствен опит мога да ти кажа че с упражнения и режим можеш да си върнеш формата без проблем за няколко месеца.

# 296
  • Пловдив
Съни, с упражнения се прибира Simple Smile

# 297
Момичета, днес гледах бельото за бременни и имам въпрос, тези бикини които покриват целият корем от кога трябва да се носят и дали е добра идея да се носят изобщо, нямам опит и се чудя каква им е целта?
 Относно връщането във форма, съм чувала за "пясъчни торби" върху корема след раждането, за да се прибере, не знам дали не е глупост, който знае да каже Grinning

# 298
Не е глупост,за торбите пясък и аз съм чувала освен от майка ми и от доста жени раждали наскоро но мисля че се практикува само в държавните болници.А може би ако си поискаш в частна клиника може и да не ти откажат,уж спомага за прибиране на корема

# 299
  • Пловдив
Преди са ми слагали торби, но съм раждала в държавна болница. В частните сега май не слагат

Общи условия

Активация на акаунт