Кюретаж и забременяване след това - Тема 50

• 34 527
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • NE
Обикновено е нужно 3 цикъла за да подновите опитите. Всичко зависи как се е възстановил организма и най-вече наместването на хормоните. Peace
Есенче Радвам се че токсоплазмозата излезе. Hug Сега давай смело напред защото страховете няма да изчезнат никога, но радостта от успешна бременност е незаменима. Hug
Аз чак след 7-мия месец почнах да дишам малко по-спокойно, но никога не съм си отдъхвала напълно. Peace

# 106
Да моя беше на 4.11 , аз още не съм ходила на лекар , след първоначалния , който беше веднага след спирането на кръвотечението от кюртажа . Явно е време да посетя лекаря , но така  или иначе аз ще чакам , защото мъжа ми не може да " натутка "  да си направи спремограма !

# 107
  • Варна
На мен пък след първичният преглед, лекарят ми каза, че нямам нужда от друг. Аз така или иначе съм си наумила пак да отида, кога е добре да го направя?

# 108
  • София
и при мен минаха 3 цикъла следващата седмица чакам 4-я.  И на нас ни разрешиха опитите обаче едно че имах други усложнение и страха си е все още в мен а и не съм се наканила да спра цигарите, убедена съм че в момента в който спра цигарите ще се почуствам готова Simple Smile

Шипка аз отидох след 3-я мисля че е добре тогава да отидеш, преди овулация за да знаеш дали имате зелена светлина  Wink

# 109
На мен пък след първичният преглед, лекарят ми каза, че нямам нужда от друг. Аз така или иначе съм си наумила пак да отида, кога е добре да го направя?

Ами може като минат 3-те цикъла и  и като решите да подновите опитите.

# 110
  • София
И аз отидох след третия цикъл точно преди овулация, за да види лекарката всичко ли е наред. Много е важно дебелината на лигавицата да е добра, гледат там една реска да има. Също така си ми огледа и яйчниците да види дали овулирам и така.....даде светлина....

# 111
При мен малко повече пъти стана ходенето за преглед, но ако някой си спомня, си намерих изследвания по време на бременността, в които ми излизат бактерии, което ме накара да отида малко преди трети цикъл, сега след него пак за контрола, но да, и на мен препоръчаха след 3-ти да отида за преглед.
Flower Fairy , от теб и още 2-3 момичета в темата черпя вдъхновение.  Hug Усещам позитивизъм!

# 112
Здравейте, пиша ви от майчин дом София, където се намирам вмомента. За нещастие и мен ме сполетя този така наречен миссед аборт... вчера го разбрах съвсем случаино,нищо такова не очаквах.. просто си отидох на прегледа, който трябва да се направи преди да се регистрирам... но уви. Днес тук в майчин дом потвърдиха диагнозата и утре ще ми правят кюретаж.
Това ми е първа бременност... . До колкoто  разбирам след 5-6 месеца могат да се правят опити отново?
Мога ли да попитам жените , които са преживели същото колко време ви държаха в болницата? Болеше ли? Имам още много въпроси , които ще задам утре на лекаря, но знаете лекарите какви са и за това търся мнение от вас, които сте го преживели. Благодаря

# 113
  • София
nowayout съжалявам че се записваш тук. Както сме писали преди не боли, не се притеснявай, с пълна упойка се прави, и след това боли като при нормален цикъл. Иначе не съм сигурна по клинична пътека мисля че беше 3 дни, но помоли се да те пуснат 5-6 часа след кюретажа, на мен ми се смили лекарката и ме пусна. Иначе опити, може и след 3 месеца стига да си готова психически и здравословно. Стискаме палци и пиши след като е минало, ще ти дадем кураж! Да мине по вода всичко утре!

# 114
Здравей nowayout, съжалявам, че се записваш тук.  Hug Процедурата се прави под пълна упойка, т.е. няма да усетиш нищо. По-напред и другите момичета са писали. По принцип след няколко часа можеш да си ходиш, но зависи какви да бюрократичните особености относно клични пътеки и може да те оставят за 1 нощ. За опитите "стандартно" е след 3 цикъла, но при всеки е индивидуално, лекаря ти ще ти каже кога може.
Пожелавам ти всичко да мине леко и след време да се похвалиш с добри новини. Hug

# 115
  • Варна
nowayout, искрено съжалявам!

Няма да те боли, ще бъдеш под пълна упойка и вероятно ще си тръгнеш още същия ден. Мен ме държаха с един повече, но аз бях в 17 седмица и се презастраховаха.
Колкото до новите опити - бях при двама лекари. Единият ми "забрани" да забременявам още шест месеца, другият ми каза да изчакаме три цикъла.

Кураж!

Изпреварили са ме.

# 116
  • NE
nowayout Съжалявам много. Hug Моята история наподобява много твоята, но за съжаление повечето пъти така се случва. Tired
Процедурата е бърза - около 20 минути и по пътека мисля, че 1 ден се лежи в болница, но повечето пъти изписват преди вечерта. Всичко се извършва под упойка, която трае около половин час. Аз лично нямах никакви странични реакции от нея. След като се събудиш би трябва да имаш усещане за болезнен цикъл. Това е физическата болка. Пожелавам ти сила и успех.
Времето за подновяване на опитите е различна. Говори с лекаря който ще ти прави процедурата. Peace

Аз лично чаках 6 месеца, но бях с усложнения така че не съм точния пример. Peace

# 117
Благодаря ви много за подкрепата.. особено сега. аз съм или бях? в 12г.с ... утре след 10 ще ми го правят и ще пиша след това надявам се от вкъщи! Не искам да седя тук, много е подтискащо особено когато всички наоколо за бременни и чакат да родят всеки момент... но това е положението,скоро се махам Simple Smile Благодаря на всички!!!  Hug

# 118
охх не издържам с въпросите така, че направо ще питам...
Трябва ли след това да пия лекарства?
Кога трябва да отида на първи преглед?
През колко време се ходи на преглед?
За цикъла разбрах, че тябва да дойде до 30-40 дни, нали?
В зависимост как се възтановявам лекарят(генекологът при който ще отида,мисля да го сменя, че предишния не ми носи късмет) ще ми каже кога можем да опитаме отново?
Офф направо се побърквам... искам всичко да свърши и да загърба това и да продължа напред, ама тука в болницата е много трудно...

# 119
nowayout аз пих доксициклин (най-вероятно и на теб ще ти изпишат нещо)
Първи преглед може да минеш след 1-я цикъл да видиш как си се възстановила
За това през колко време аз незнам но според мен сама си преценяваш
Обикновено са 30-40, мен лично ми дойде на 28ми
В зависимост как ти е лигавицата на матката доки ще ти каже дали е необходимо по дълго въздържание за бебеправене
Кураж мила тежко е но е по-малкия дявол. Дано много скоро се похвалиш с нова успешна бременност  Hug

Общи условия

Активация на акаунт