Кюретаж и забременяване след това - Тема 50

• 34 523
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Изписват антибиотик след това, да. В най-честите случаи, мисля за пет дни, но аз например не съм пила.
Първи преглед - в епикризата ми пише, че контролният преглед трябва да се направи 10 дни след кюретажа. Тогава и лекарят ти ще прецени дали и кога пак да те види.
Първи цикъл - след толкова да, но може и да са повече от 40 дни.

# 121
  • гр. София
nowayout, съжалявам за това, което ти се случва.  spoko
Лекарят преценява дали ти е необходим антибиотик. При мен не се наложи. Викнаха ме на преглед 10 дена след кюретажа, за да видят дали са ме изчистили добре. Следващият ми преглед беше на 10-ти ден от първия цикъл ( при мен май дойде на 29-тия ден от К ). Казват ми, че мога да възобновя опитите след следващия МЦ.

# 122
Да, знам, че е за добре, щом  е трябвало да стане е имало за какво. Тук в стаята сме 3 жени, аз и още 2... те си говорят за бебенцата, кое рита , кое хълца и т.н...
Едвам се cдържам, но съм силна  и си трайкам и не обръщам внимание, опитвам се да съм средоточена тук,във форума...  и така , дано всичко мине окей и аз скоро да мога отново да говоря за бременни работи
а при същия лекар, които е правил кюретажа ли сте ходили след това? или при ваш генеколог?

# 123
  • Варна
Аз ходя при същия, да, но той първият преглед е ехографски. Ако имаш свой гинеколог, на когото имаш доверие, може и той да те погледне.

# 124
  • гр. София
Моя К беше в репродуктивна клиника при моя си специалист и аз само там ходя.

# 125
  • София
nowayout многооо кураж ти пращам още веднъж, знам колко е трудно,за гинеколог можеш да отидеш и при същия и при който ти си избереш, аз лично си избрах друг в голяма частна болница за репродуктивно здраве

# 126
Аз ходих при доктор Богданова от Тина Кирков, но след това честно казано не искам пак да ходя при нея (тя не е виновна жената) ама лоши спомени в онзи кабинет, който не искам да посещавам. Ще трябва да потърся добър генеколог, който да е по здравната каса... иначе и аз мисля да дойда при същия лекар поне за първия преглед, той ще си познава работата и би дал най-удачно мнение, пък след това ще видим.Успокоява ме факта,че имам още време пред мен, едвана 19 съм (почти 20) та вярвам,че следващия път всичко ще е наред и ще сме по-подготвени и ще спестим излишния стрес. Благодаря ви много на висчки, много ми помогнахте в този момент. Желая на всичко скоро да се махнем от тази тема и да се засичаме само в хубавите!  Hug Hug Hug

# 127
  • София
на мен Богданова ми прави кюретажа много е добра жената, аз въпреки лошите спомени бих се записала при нея на ЖК по ЗК обаче, една моя колежка роди при нея и е много доволна, а ти що при нея не отиде да ти направи кюретажа?

# 128
Здравейте, пиша ви от майчин дом София, където се намирам вмомента. За нещастие и мен ме сполетя този така наречен миссед аборт... вчера го разбрах съвсем случаино,нищо такова не очаквах.. просто си отидох на прегледа, който трябва да се направи преди да се регистрирам... но уви. Днес тук в майчин дом потвърдиха диагнозата и утре ще ми правят кюретаж.
Това ми е първа бременност... . До колкoто  разбирам след 5-6 месеца могат да се правят опити отново?
Мога ли да попитам жените , които са преживели същото колко време ви държаха в болницата? Болеше ли? Имам още много въпроси , които ще задам утре на лекаря, но знаете лекарите какви са и за това търся мнение от вас, които сте го преживели. Благодаря

Много силно те прегръщам  Hug Hug Hug И още веднъж съжалявам.При мен също беше мисед в 9-та седмица.Зелена светлина ни дадоха след 3 месец,но ми откриха уреаплазма и се позабавихме още малко.Много е тежко,но трябва да си силна.Тук в темата момичетата са много мили и са голяма подкрепа.Пожелавам ти бързо възстановяване и много сили .Нека вече лошото е зад гърба ти  Hug

# 129
  • Варна
nowayout, толкова си млада! Стискай зъби сега, а бъдещето ще е добро към теб!

# 130
Не знаех, че прави. Не знам, не бих отишла пак при нея, защото във вторник за сряда и се обадих да я питам дали има прегледи заради грипната епидемия и тя ми каза да... При което аз отидох точно в запазения час, а тя беше пред тръгване,облечена с яке и т.н. абе точно на врата я хванах както се вика и не помнеше че съм бременна ... каза ми,че мога да го направя в която болница си избера, но не спомена че и тя прави...

Момичета много,много ми помагате, благодарско на всички и успех!  Hug

# 131
  • София
nowayout,  Hug и от мен. Момичетата са ти казали всичко, но понеже и аз бях в Майчин дом... реших да ти пиша как процедират там (поне при мен как беше, ако реши и Асти да сподели).

След като ти направят процедурата ще ти влеят венозно антибиотик. Ще поискат да спиш още една вечер там. Според мен - остани. Така хем няма да пиеш антибиотик и те ще си довършат лечението (3 вливания ми правиха), хем на другия ден ще те погледнат още веднъж как са нещата. След това дават болничен и те изписват.  

Преди самата процедура обаче мен ме изненадаха с едни листи за избор на екип... 200 лева струва. Имай го предвид преди да подписваш. Аз бях толкова отнесена, че разписах само и само да свършва всичко по-бързо. Нищо, че съм здравно осигурена и аборта не беше по мое желание  Sad  

Откъм отношение не мога да се оплача. Всички бяха много мили и внимателни с мен. Дано и ти попаднеш на човечен персонал!

Късмет утре!

# 132
  • Навсякъде и Никъде
nowayout,имаш и моята подкрепа не се притеснявай няма страшно от процедурата.Млада си гледай само напред и успех ти желая Hug

# 133
kammma здравей, наскоро с теб бяхме в една тема Simple Smile прегръдки  мила и благодаря  Hug

# 134
Момичета да попитам , аз утре и на доктора ще кажа де, но все пак ... понеже имам някакви гъбички отдолу със сърбеж (разбрах че бременние са предразполойените към такива) и се притесявам дали няма да окажат някакво влияние на процедурата?

Общи условия

Активация на акаунт