Кюретаж и забременяване след това - Тема 50

• 34 536
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
kammma,
толкова съжалявам да те видя в тази тема Sad
 Hug Hug Hug

както си пожелават момичетата тук - да не се връщаш в тази тема  Praynig Praynig

# 136
kammma, nowayout, толкова съжалявам че се записвате тук... Sad Пожелавам ви много сила и кураж, винаги съм си казвала, че след лошото ще дойде и доброто! Пожелавам го и на вас!  Hug nowayout, момичетата вече са ти отговорили на въпросите!  Hug Психическата болка е много е по-голяма, надявам се скоро да се справите с това! Hug

# 137
nowayout,много съжалявам за случилото се в момента го преживявам и аз  Cry
Момичета много благодаря за подкрепата и успокоението.Ходих в Плевен с последна надежда,но уви и там потвърдиха,че имам два плодни сака но с недоразвити ембриони в единия дори почти нямало ембрионални частици Sad Д-р Наталия Цвик ме прегледа,радвам се дори,че тя успя да ме вмести в графика си и ми направи абразиото вчера на същия ден в който отидох на преглед.Много е мила и внимателна,обеснява подробно всичко.След манипулацията дойде лично да ме види в стаята,да ми обесни,предписа ми лекарства,каза,че ще ми направят хистология(изследване на материала)и дори ще ми ги прати по пощата за да не се разхождам отново до там(малко са лекарите предполагам които ще си направят този труд да ти пращат резултата с писмо )Препоръчвам я на всички,много мила внимателна и добричка,препоръчвам я на всеки.Целувам ви и ви прегръщам всички HugЕдинственното което ме притеснява е,че ми каза,че съм имала някаква раничка на шийката на матката(не съм чувала за такова нещо)и каза,че трябвало да ми я обгорят,някой минавал ли е през такова горене Tired

# 138
  • София
прилеп Бързо възстановяване ти пожелавам. Относно раничката само обгарянето ли ти го даде като вариант? Аз също имах такава раничка преди няколко години, и лекарката първо ми изписа едни свещички с йод и ми мина от тях, тя също ми каза че има такъв вариант с обгаряне но искаше с това първо да пробваме и то пък взе че мина. Попитай ако искаш дали няма такъв вариант  Peace

# 139
nowayout много съжалявам, за това което ти се случва. Момичетата тук са ти разказали всичко.   Hug и аз и ти пожелавам много кураж и само хубави неща да ти се случват за напред.
Прилеп пожелавам ти бързо и безпроблемно възстановяване  Hug

# 140
  • Варна
  прилеп - бързо възстановяване  Hug
И аз имах раничка, но никога не е ставало въпрос за горене- чувала съм, че при нераждали жени избягват да ги горят. На мен ми изписаха Cicatridina глобули за 3 цикъла прием и раничката драстично беше намаляла.

# 141
  • Варна
прилеп, желая ти успешно и бързо възстановяване. Що се отнася до раничката, аз бих потърила мнението на още един гинеколог. Обгарянето далеч не е единственият вариант.

# 142
 maceto85 -Бях още под влиянието на упойката и не съм сигурна дали ми каза за друг вариант,но това с обгарянето го помня понеже ми прозвуча ужасно...сега има да го мисля и да се филмирам Tiredа имате ли си на представа дали всеки гинеколог я прави тази процедура или...?Понеже моята гинеколожка тук в Търново не прави доста манипулации(от които и абразио заради което отидох до Плевен,че тук ме наплашиха,че другите биле големи касапи)и друго което ми се иска да ви попитам е кога мога да отида на преглед,след вчерашното ми абразио или най -добре да се обадя на лекарката ми newsm78 Целувки и прегръдки на всички ви Simple Smile

# 143
nowayout -Кураж миличка и от мен-прегръщам те горещо Hug

# 144
  • Навсякъде и Никъде
nowayout  Hug
прилеп бързо възстановяване
delusion22 не знаех ,че и ти си тук съжалявам мила ,съжалявам за всички ни че се е наложило да минем през това,надявам се да остане единственото препятствие през което да минем до това което желаем.

# 145
  • Варна
прилеп, добре е да отидеш на преглед 10тина дни след абразиото. По принцип не е необходимо да е при същия лекар, защото ще погледнат на видеозон дали матката е чиста.

Що се отнася до третирането на раничката, почти всички гинеколози се заемат да го правят. Разбира се, най-разумно е да си избереш лекар, на когото имаш доверие, аз за подобно начинание не бих отишла при лекар, от когото нямам предишни впечатления.

# 146
прилеп както Шипка ти е препоръчала, най-добре е да отидеш на преглед след 10 дена. След операцията лекарката, която ме беше оперирала, дойде да ме види и ми каза след 7 до 10 дена да оттида на контролен преглед. Както и, че докато имам кръвотечение да не се къпя във вана, да не посещавам сауна или солариум и тем подобни.

# 147
  • София
Съжалявам за новите момичета, нещо пак взеха много да се записват Sad Ох ми нещо напоследък ме  връщате към Майчин дом, а аз нищо хубаво не мога да кажа за там (с изключение на генетиците, които са прекрасни хора).
Явно не съм била единствената изнудена за 200лв за екип, което силно ме отвръщава. Мен ме изписаха веднага след аборта макар да беше в сравнително късна седмица и крие опасновти, но аз бях адски доволна, че ме пускат. Пих антибиотик и ходих на преглед другаде, защото не исках да виждам лекарката там повече. След аборта ми бяха включили система за свиване на матката от която имах много силни болки тип менструални, но аз бях единствената с такава система и мисля, че беше заради седмицата 13/14 г.с. Общо взето подробностите зависят от конкретния лекар. Другото което не ми хареса там е, че ме слагаха в стая с бременни жени, това е нещо което сега като лежах в Тина Киркова ми направи впечатление, че е добре организирано и в една стая не слагат бременни и такива за кюретаж. Общо взето там само ако са го закъсали много за легла допускат такива неща иначе лгедат даже и бременните по начална бременност и по по-напреднала да делят.
Ох кураж......не е леко, няма какво да се залъгваме, физически не е нищо осбенно, но стреса е ужасен и болката от загубата е голяма.....

# 148
Момичета,аз за раничките друго съм чувала.Няма значение дали си раждала или не ,трябва да се махат.Поне така са ми казвали много лекари.Август месец на мен ми я махнаха с лазер и изобщо нищо не усетих.Ставаш след плоцедурата и си тръгваш Simple Smile

# 149
Момичета  Hug. Съжалявам , че има още новозаписали се! Пожелавам бързо да се възстановите и успех! Hug

За "раничката" от опит ще напиша:
-Консултация и преглед с онкогинеколог / Има доста теми във форума, може да се намери добър в Плевен предполагам. В Търново, за съжаление , едва ли/. Хубаво е да се потърси такъв и да се коментира с него кога е подходящо да се направи. По спомен 3мес. след бременност и кюртаж.
- Задължително пускат микробиология на влагалищен и цервикален секрет, прaви се Колпоскопия , цитонамазка и изследване за ЧПВ/ HPV/
- изписват терапия, след нея нова цитонамазка и вече се пристъпва към лечение, ако се налага!
 Не е задължително да се  "гори" има и други начини.

За съжаление доста гинеколози, които не са специалисти "лекуват " без необходимите изследвания Naughty

Общи условия

Активация на акаунт