Кюретаж и забременяване след това - Тема 50

• 34 538
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
прилеп, и мен искаха да ме горят, затова отидох при проф. Томов /в Плевен/. Личното ми убеждение беше, че това е физиологична ектопия /все пак при бременността естрогените са високи и именно те карат цилиндричен епител от канала да излиза върху шийката/, а добрият резултат от цитонамазката и липсата на променени участъци при колпоскопията бяха само в подкрепа на този факт.  Peace
Акушерството и гинекологията са много комерсиални специалност, затова не се поддавай на психологически атаки за "горене".  Wink При следваща бременност е много възможно /ако сега изгориш ектопията/ да се появи отново предвид естрогените.

# 151
Прилеп на теб какво ти предписаха?Всичко ще се нареди, държиме се! Пожелавам ти бързо и безпроблемно възстановяване.  Hug Hug Hug
Аз пиша ви от вкъши... доста бързо ме изписаха... попринцип Гърчев имаше намерения да не ме изписва, но тва означаваше да седя и събота и неделя в болницата... и то на какъв късмет, защото когато акушерката му звънна , той мина през мене да ми каже, че мога да си ходя и да види каква рецепта са ми изписали... те бяха 2 ама той едната я из хвърли ,, не ми била трябвала...
Не знам, защо ама след абразиото няма лекар, няма никой с когото може да говориш какво точно се случва, какво може и какво не може, случайно някоя сестра ако мине, в случая акушерката....
Ама нищо де, сега следя температурата и кървенето...
А на вас какви антибиотици ви изписаха? На мене само Фунголон и Клоттримазол крем и вагинални таблетки, но те не ми се виждат свързани със самата операция? 

# 152
nowayout хубаво е, че си си вкъщи и всичко е минало леко  Hug Аз след абразиото отидох около 1 седмица на преглед да се види дали всичко е наред, сега като мине 1-ви цикъл ще ходя пак. Изчакай няколко дни и отиди да те видят. Аз пиех антибиотик, но не му помня името и метергин за свиване на матката.

# 153
Пф, на мен нищо такова  не са ми изписали и лекаря каза в понеделник да отида на преглед ...

# 154
Може би защото си в по-малка седмица  Peace

# 155
  • Варна
Антибиотикът не е задължителен.
Аз също не пих.

# 156
  • София
И аз не си помня антибиотика, но беше скъп и после лекаря ми се възмути, че същия ефект щял да има антибиотик за 5лв, а не да давам 30. Метергина ми го изписаха по късно т.к. имах съсирек, не че се изписва по принцип. Изписват и хапове за спиране на кърма, но аз нямах никакво напрежение в гърдите и не ги пих. Покрай тоя съсирек вече като си ходих в Надежда при настоящата си ми лекарка ми сложи вагинално една таблетка да ми почне пак кървене, че моята спря за един следобед и затова не можах да се изчистя добре, та заради това и втора опаковка антибиотик трябваше да взема....но всичко мина като хората......иначе така е с лекарите....повечето....пак, че не си била при тая дето бях аз.....не исках да те плаша за нея.....Важното е че всичко е минало.....не се съмнявам, че ще се възстановиш добре, почивай малко и така .......

# 157
  • София
Аз също не пих.

според мен при кюретаж е......ако не греша ти си с предизвикано раждане, което е съвсем друго от това да те изстържат, да ме поправи някой ако се лъжа......

# 158
nowayout радвам се, че си си у дома вече. Мн съжалявам за случващото ти се, просто вдигаш глава и продължаваш напред  Hug
Ииии хей я всички да се измитате към някоя отчетна и да не се застоявате тука дълго  Praynig Hug

Днеска на мен почна да ми зацапва, и даже вече и да си теква по стабилно. така че, се радвам че след 36 дена след аборта ми идва и на 10-ти имам час, да видим какви изследвания ще ми дадат да направя.

Аз и след трите аборта не съм пила никакви антибиотици и никакви хапове, но при мене беше самоизчистване не се е стигало до кюретаж.

# 159
Момичета,
не съм сто процента сигурна, но съвсем спокойно могат да пуснат АБ и като банка, и така, докато се събудите АБ, вече да е минал.
Аз лично, имах АБ (на хапчета) след абразиото, но се сетих за това като идея Wink

Последна редакция: пт, 31 яну 2014, 20:20 от delusion22

# 160
  • Варна
Всъщност delusion22 е права, току-що направих справка с епикризата, при мен е имало антибиотик в системата.

Astined, след като ми предизвикаха раждането, ми направиха кюртаж. Щом чакам сега възстановяване на лигавицата на матката, сигурно са ме поизстъргали.

# 161
Аз също не пих.

според мен при кюретаж е......ако не греша ти си с предизвикано раждане, което е съвсем друго от това да те изстържат, да ме поправи някой ако се лъжа......

На мен също ми изписаха антибиотик и метергин,бях в голяма седмица ако това е от значение,и след кюртажа са ми слагали в банката.И хапчета за спиране на кърмата се наложи да пия.

# 162
Абе според мен АБ си е задължителен. То и по КП си е задължителен , затова и го пишат в епикризите. За тези дето си тръгват от болницата скоро след процедурата кога да са го направили. Нали ще разберете. АБ се прави след проба за чувствителност преди това.
 Затова го изписват на рецепта да се пие вкъщи.

# 163
А на мен ми изписа-Доксициклин Стада,Метергин,Кандизол,и някакви вагинални Полижинакс,но аз като четох листовките единственно метергина ми се видя ,че се вписва в положението ми,другите като ги четох са за някви гъбки влагалищни,но аз нямам гъбки ,но си пия хаповете щом са ми изписани явно има защо  Simple SmileПрегръдки,целувки и много обич от мен момичета Simple Smile

# 164
  • NE
В моя случай антибиотика ми спаси кожата защото благодарение на него след първия К не си докарах инфекция. След втория К поради недоизчистване от първия К, ми вливаха Флажил, а след това пих Матергин и ЦИПРОФЛОКСАЦИН табл. 500 мг.
прилеп Слагай и Полижинакса, че шанса да хванеш гъби от антибиотика е огромна. Peace

Общи условия

Активация на акаунт