Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 860
  • 718
  •   1
Отговори
# 225
  • В сърцето на любимия човек
Като добавим и Чернобил и съвсем няма за какво да се чудим, че половината от жените в репродуктивна възраст имат някакви хормонални проблеми  Tired

Ниса - трябва да ти прегледат жлезата с ехограф и едва след това може да се говори за поставяне на диагноза. Ендокринологът ще прецени дали е необходимо нещо друго.

# 226
Много сте активни днес.  Hug

Ниса, според мен нямаш нужда на този етап от други изследвания или да повтаряш изследванията. С резултатите при ендокринолог, и ако е нужно да се правят други изследвания той ще каже. За щитовидната не са нужни други.
Момичетата са писали какво мислят, аз само ще допълня, това което се коментира за някои хормони, че Т3 и Т4 са на долна граница, което макар и в нормата на референтните стойности, не е желана стойност. Да кажем, че най-добре е да са около средата на референтните стойности. ТСХ, ТАТ и МАТ вече са ясни.

# 227
момичета каква кръвна група сте?

аз съм 0 и днес докато търсех за това какви храни трябва да се ядат при хашимото намерих информация че хората с 0 кр група са предраположени към проблеми с щитовидната жлеза и трябва да се избягват храни с глутен. Това за глутена го чета на няколко места че молекулата на глутена много наподобявала тироидната тъкан и антителата всъщност се борят с глутена но нападат и жлезата по този начин. Някой правил ли си е тест за глутенова непоносимост и къде се прави
Ето и статията за кръвната групаhttp://znai.bg/polezno/187-hranene-spored-kruvnata-grupa-0

# 228
аз съм кръвна група В +

# 229
  • Sofia
интересна статия...и аз съм нулева и за мое съжаление всичко,което обичам да консумирам и ми е вкусно ест.ми е забранено Sad есента си правих вега тест и там показа почти същите храни,които трябва да огранича...много е трудно да мина на високопротеинови храни,не са ми любими и ми е много тежко след като съм ги яла

# 230
Мисля, че magnet беше писала скоро , че д-р Начев препоръчва лабораторията в МБАЛ Надежда.
Утре смятам да пускам хормоните и кръвна захар /и още 1-2 изсл/ и ми се иска да ги пусна там, че имам ходене и до имунолозите и д-р Михова. Досега съм изследвала в централната на Бодимед. Трябваше май да звънна на д-р Начев и да го питам. Вие какво мислете?

# 231
Здравейте  Hug
За пръв път се вписвам във вашата група,тъй като от около 2месеца съм аквтивна в отчетната за бъдещите мами с термин септември  Laughing
Бих искала да ви попитам за мнение по моя казус, за което предварително горещо благодаря ...
Забременях непланирано ( в момента съм в 9г.с.) и др Начев веднага ми назначи да си пусна тсх,фт4,тат и мат ( като през годините съм изследвала само тсх и е било в норма), тъй като съм с хормонален дисбаланс и спкя. Изледванията преди точно месец ( и около 4 г.с.) са :
фт4 - 9,86 ( 12-22)
тсх - 4,21 ( 0,27-4,20)
тат и мат в норма.
След едномесечно лечение с л-тироксин :
фт4 - 13,67
тсх - 1,83
тат и мат - норма.
Аз се притеснявам от все още ниските стойности на фт4 за бременна жена....В общи линии,исках да ви попитам за мнение, как ви се струват стоностите при наличие на бременност и дали какви фт4 стойности трябва да догонвам , а и всяка друга информация и опит ще са ми много полезни  Peace

# 232
По мое мнение стойностите ти са напълно нормални. Доколкото помня се цели стойност на Т4 по-скоро към горна граница, но при повечето бременни е по-скоро на долната граница и си карат така бременността, та не е нещо несрещано. Те и момичетата ще споделят.  Simple Smile
Леко бременеене и здраво бебче на финала!

mama irina, и аз имам някакъв спомен за Надежда, сега като спомена се сетих.

За кръвните групи, аз съм А. Абсурд без месо да я карам. А и като съм чела кои храни да избягвам, аз точно тях ям, а другите не.  Laughing Склонна съм да се съглася с избягването на някои храни, защото съм забелязала и негативното им влияние, но не и за всички посочени.

Последна редакция: вт, 11 фев 2014, 19:41 от Merelenda

# 233
Аз съм кръвна група Б- . Пише, че не трябва да консумирам пълнозърнест хляб, кифли, царевица, леща и още неща, но аз много ги обичам и си ги хапвам.

# 234
И аз съм нулева!Естествено всичко, което обичам е от забранените храни - цитруси, свинско бял хляб! Laughing
А това за глутена и аз отдавна го мисля, но стигнах до извода, че май няма как да се откажа от него или по-точно не искам Thinking

# 235
Аз съм В+ и честно да ви кажа изобщо не вярвам на това, което пише относно кръвните групи от опита ми с диети. Айде за по-високомаслените сирена ще се съглася. Алкохол, газирано, тестено също. Ама домати, пилешко и маслини, извинете!

# 236
  • София
Зеле и брюкселско зеле Shocked
Най полезните...как пък не ги отказах Whistling

# 237
Здравейте днес попаднах на една статия на английски  http://drclark.typepad.com/dr_david_clark/2011/05/can-hashimotos … -be-reversed.html която много ме обърка. С две думи докторът казва имате ли хашимото няма лечение може само да подобрите симтомите и да се чувствате добре. Според него нивата на ТСХ и антителата не са показателни и дори да  влязат в нормални граници това не означава че болестта е изчезнала. Казва още че нивата се променят постоянно и всичко зависи в кой момент се мерят. Добре аз не разбирам след като нивата нямат значение как се доказва че със сигурност някой има хашимото. В този ред на мисли ако някой се тества и показателите му са в норма и според този доктор това не означава че този човек няма хашимото как реално се диагностицира и не остават ли страшно много хора не диагностицирани. Обърках се вече имам час в понеделник при ендокринолог и просто искам да съм подготвена с въпроси.

# 238
  • София
 ooooh! незнам при кой доктор ще ходиш,но не очаквай да ти отговори на въпросите Rolling Eyes

# 239
ниса, няма нищо иновативно в статията, която си чела. да, заболяването е автоимунно, то не се лекува, просто се поддържаме с лекарства цял живот. когато имаш диагностицирано хашимото, а показателите ти са в норма това не значи, че си се излекувала, а че заболяването ти още не се е влошило примерно.

коли, защо да не отговори? на мен това лекар ми го е обяснявал...

Общи условия

Активация на акаунт