Автоимунен тиреоидит на Хашимото (32)

• 71 687
  • 718
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Не би трябвало,на мен точно тогава ми го изписа Тодорова Peace

# 76
Искам да споделя моя опит досега от ходене по доктори! Конвенционалната медицина според мен е направо с вързани ръце - пий си хормона и си живей живота, думи, които всяка една е чувала със сигурност. И не че не искам да си живея живота, но някак си ми се щеше да направя нещо повече от това. Затова минах няколко консултации с нутриционистката Надя Петрова и всъщност от нея научих повече за заболяването, отколкото от всеки друг, включително и за причините за отключването му.
Ето например една статия за това какво огромно значение има с какво се храним и в какво състояние е стомашно-чревната ни система.
 http://www.flosinagastronomy.com/1063108810771074108510801090107 … 107710791072.html

Още една статия за говорещите английски

http://www.mindbodygreen.com/0-12346/11-everyday-toxins-that-are … your-thyroid.html

Според нея скритите алергии към различни видове храни са допълнителна причина за възникване на проблеми с щитовидната жлеза. Затова си направих немския тест и вече със сигурност зная каква да бъде елиминационната ми диета. Единственото, което за мен е загадка все още, това е причината ТСХ да не се повлиява нито за миг от Л-тироксина. Разбира се, щом имам допълнителна информация, ще публикувам тук.
Онова, което зная със сигурност е, че трябва много да внимаваме какво ядем, в какво готвим, каква сол ползваме.
Въпросът с йода в публикуваната по-назад статия и мен ме удиви. При хипофункция той трябва задължително да се избягва - силно солени продукти като маслини, сирене, солта да не е йодирана, орехи, спирулината и пр.

# 77
Ma4o според ендо, при когото ходех/ сега е далеч за съжаление/ диетата включва, т.е. изключва и почивката на море. Поне на нашето Mr. Green
Сега пак ще разбунтувам темата Mr. Green

# 78
  • Sofia
а защо точно нашето...

# 79
Предполагам има повече йодни изпарения, защото каза, като е море поне в Гърция ,близо е.

# 80
mama irina , начинът ти на изказване не би провокирал бунтове.  Mr. Green
Виж ако беше казала - "Не трябва да се ходи на море" , това сигурно би провокирало. Hug

Аз ходя на море, но иначе за хиперфункция, докторът каза, че е противопоказно, и когато лятото ми увеличи дозата ми вика: "Сега да не се печеш по цял ден на плажовете? Внимавай!". Слънчевите лъчи ми действат хиперактивно, ТСХ лятото спада.

Ma4o, четохме ги тези неща. Истината е, че човек ако не се хване сам в ръце - да търси, да чете, да си помогне с промяна в режима на хранене, спорт, йога, добавки;  да се консултира със специалисти хомеопати, фитотерапевти и всякакви извън традиционната медицина, и да промени начина си на живот, то традиционната медицина по никакъв начин няма да му помогне освен с хапчето за набавяне на хормона, който липсва, и при хиперфункция - хапчето, което да потисне имунната система и свръхпроизводството.
Желая ти успех в лечението и споделяй как вървят нещата. Ще ми е интересно, а предполагам не само на мен.
 Hug

Видях че за йода сте писали. Приемът на йод съм го свързвала винаги с хипофункция на жлезата, но не и когато е налице автоимунно заболяване като Хашимото.
Според мен, ако има налице гуша и хипофункция, то приемът на йод-съдържащи продукти под лекарски контрол, би спомогнало за регулирането на хипофункцията.
Съвсем отделно от посочените по-горе състояние, една жена ми сподели за лечение на Базедова болест и Хашимото с прием на тинктура от зелени орехчета. Колкото и невероятно да звучи, самата тя така е спряла хиперактивната си жлеза, а нейна приятелка, която и е дала рецептата е с Хашимото и регулирани хормони. Абсурдно звучи, знам. Запознахме се пред кабинета на доктора. Била там заради диабета, но хиперфункцията спряла преди години с орехчетата, та ми ги препоръча. Тук не става въпрос за доверие, просто аз се страхувам от такива експерименти и не бих опитала, нито препоръчала някой да го прави.
Просто споделям мнение за йод-съдържащите продукти.

Отделно от всичко това, не знам дали помните една статия, която пускахме тук на един медицински консултант към вестник Лечител. Друга гледна точка за появата на автоимунните заболявания. Който не е чел и има желание да прочете, ето линк: Тайната на автоимунните заболявания е разгадана

# 81
Много плашещо ми звучи тази статия  Rolling Eyes Излиза, че всички ние тук сме носители на хронични инфекции. И, както се вижда от примерите с пациенти, тези инфекции са поне няколко на брой Close И почти всички цитирани са с лаймска болест ShockedПросто не ми се иска да го повярвам. Още по-малко пък да тръгна по изследвания... В този ред на мисли, правите ли си профилактични кръвни изследвания? Там би трябвало да си проличи, ако има някаква инфекция в организма, нали? newsm78 А правите ли си изследвания за холестерол, кръвна захар?

# 82
Права си, плашеща е информацията. То в днешно време всеки прави някакви открития, от които на болните им настръхват косите.

За изследванията, само по ПКК не знам какво може да се улови. Иначе си пускам на всяка контрола ПКК 22 показателя.
АСАТ и АЛАТ следя заради тиреостатиците. СУЕ следя заради тиреотоксикозата.
Кръвна захар правя профил, защото съм с преддиабетно, но от месеци държа захарта под 5.
Холестерол скоро не съм пускала. Последно беше точно на границата и ми казаха да огранича въглехидратите, но това беше преди 2 години, а аз от година и три месеца съм на ниско-въглехидратно хранене и понижих с 12 кг теглото. Може и да е скочил, защото наблягам на мазнини, но това не ме притеснява.

# 83
  • София
Здравейте момичета   bouquet

Извинявам се, че нахлувам във вашата темичка, но бих искала да ви попитам нещо Simple Smile

Смятам в най-скоро време да посетя д-р Начев, като преди това искам да си пусна изследванияата. Въпросът ми е той дали има някакви изисквания/предпочитания за това, в коя лаборатория ще ги пусна? Трябва да пусна TSH, fT4, TAT и MAT, нали?

# 84
  • В сърцето на любимия човек
Здравейте момичета   bouquet

Извинявам се, че нахлувам във вашата темичка, но бих искала да ви попитам нещо Simple Smile

Смятам в най-скоро време да посетя д-р Начев, като преди това искам да си пусна изследванияата. Въпросът ми е той дали има някакви изисквания/предпочитания за това, в коя лаборатория ще ги пусна? Трябва да пусна TSH, fT4, TAT и MAT, нали?

Предпочита изследванията да се направени в някоя от следните лаборатории:
Бодимед - централна лаборатория
Кандиларов - централна лаборатория
Пролаб (срещу МД)
Разбира се приема и резултати от други лаборатории.

# 85
  • София
пънче-мънче, благодаря ти за бързия отговор!

# 86
Здравейте!
Сега покрай грипната епидемия с какво да си подсиля организма - мислех за разтворимите вит. C  newsm78 но с каква добавка да си взема? Или нещо друго?
И на мен пак взе да ми става лошо от тоя еутирокс  #2gunfire вчера като го изпих и след 5-10 минути ми писнаха ушите и ми стана кофти. Днес не го пих и нищо ми няма. Аз ли си внушавам, не знам. В събота трябва да се изследвам, само ТСХ, дано да съм здрава. Трябваше на гладно и без да съм пила хапчето, нали?

# 87
Здравейте!
Сега покрай грипната епидемия с какво да си подсиля организма - мислех за разтворимите вит. C  newsm78 но с каква добавка да си взема? Или нещо друго?
И на мен пак взе да ми става лошо от тоя еутирокс  #2gunfire вчера като го изпих и след 5-10 минути ми писнаха ушите и ми стана кофти. Днес не го пих и нищо ми няма. Аз ли си внушавам, не знам. В събота трябва да се изследвам, само ТСХ, дано да съм здрава. Трябваше на гладно и без да съм пила хапчето, нали?
Аз пия вит. Ц и клеева тинктура сутрин на гладно.
Изследване на гладно и без да си пила хапче  Peace

# 88
Здравейте, момичета! Следя темите и бих искала да споделя опита на майка ми, която страда от Хашимото вече близо 10г. Опитахме какво ли не, но най-добри, трайни и безвредни резултати постигаме с хомеопатични лекарства и кадърен хомеопат. Препоръчвам ви горещо да опитвате именно нетрадиционни методи на лечение, които не товарят организма ви и не ви "регулират" насилствено жлезите с вътрешна секреция. Не мога да препоръчам конкретен хомеопат, тйъ като нашият живее в чужбина от няколко години, но съм сигурна, че и в България има добри специалисти. Хашимото е тежко заболяване, но след като ни се случва вярвам, че причините са много по-комплексни и далеч не са просто физически или генетични. Много е важна личната нагласа към нещата в живота ни и общия мироглед. И майка ми, и баба ми страдат от това заболяване, по думите им се е отключило при изключително тежки емоционални сривове в живота им. За лечението от опит мога да споделя, че е изключително важно човек да намери сили да "пусне" миналото си и да се отърси от миналите болки и обиди. Да не се чувства нападнат и срещу света. Когато майка ми започна комплексна терапия и си промени отношението не само към минали, но и към настоящи събития, резултатите не закъсняха. Намали антителата 7 пъти за период от няколко месеца.
 Wink

# 89
  • Sofia
...чак пък тежко заболяване не е...предпочитам него пред други по-страшни Praynig

Общи условия

Активация на акаунт