"Песен за огън и лед" - 6

• 65 341
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
Windy- четем си мислите  Laughing.

# 316
Мисля си, че Джон ще стане Друг, но със самосъзнание. Ще се обедини със чичо си, който според мен е Студени ръце. И ще подчинят Другите. След това ще се обединят с драконите и на трона ще седнат уродчетата на Другия Джон и Драконката Денерис  Mr. Green

# 317
  • Варна
Мисля си, че Джон ще стане Друг, но със самосъзнание. Ще се обедини със чичо си, който според мен е Студени ръце. И ще подчинят Другите. След това ще се обединят с драконите и на трона ще седнат уродчетата на Другия Джон и Драконката Денерис  Mr. Green

Това няма  да се случи.  Laughing

# 318
Студените ръце го разнищихме някъде в предишните теми - той е доста по-възрастен /като преживени на земята години - жив или умрля/ отколкото чичото на Джон  Peace

аз не искам Днерис на трона  Rolling Eyes
а идеята за Джон и Денери заедно ми е -  Sick /много го мразя този емотикон/, макар че са си подходящи като начин на мислене

Другият Джон е Джон, но станал Друг - поне така го разбрах

# 319
Ако Мартин направи Джон Друг, ще бъде брутална гавра с феновете на поредицата. Laughing

Ако Студени ръце беше Брандън, Бран щеше да го познае - нали ги съпроводи до пещерата отвъд Вала. Не са един и същи човек. Възможно е Студени ръце да е бил някога от Нощния страж, но със сигурност не е Брандън Старк. Naughty

# 320
Да да това наистина се разнищи до основи  Peace   

# 321
  • Русе

Изключително популярна фраза, що се отнася до тая поредица Wink

# 322
А възможно ли е този Студени ръце, да е онзи Старк, който избягал отвъд Вала и се оженил за дивачка.... Бледи са ми спомените И тук  Laughing

# 323

Изключително популярна фраза, що се отнася до тая поредица Wink

И в крайна сметка, се оказва, че нещо пак не сме огледали, разбрали и т.н. Laughing
Мартин винаги намира вратичка да ни изненада.

# 324
  • Варна
С риск да стана досадна, чичото отвъд Вала се казва Бенджен, другия чичо Брандън е бил убит от Ерис.

# 325
Извинявам се, че пак се връщам на темата, която вече е обсъждана, но да кажа кой мисля, че е Студени ръце : http://awoiaf.westeros.org/index.php/Night%27s_King

Хексе, докато търсих инфо за командирите на Нощния страж ми попадна историята на Блъдрейвън. Той е бил 995 Лорд- командир. Встъпва в длъжност през 233 год. Ти беше споменала, че именно той е дървото, при което отива Бран. Би ли споделила как се представяше това дърво, за да потърся повече информация, за да си навържа хронологията.

# 326
  • Варна

Хексе, докато търсих инфо за командирите на Нощния страж ми попадна историята на Блъдрейвън. Той е бил 995 Лорд- командир. Встъпва в длъжност през 233 год. Ти беше споменала, че именно той е дървото, при което отива Бран. Би ли споделила как се представяше това дърво, за да потърся повече информация, за да си навържа хронологията.

Скрит текст:
Ръката на Мийра се стегна около дръжката на тризъбото копие.

— Кой те прати? Кой е тази триока врана?

— Приятел. Ясновидец, чародей, както искаш го наречи. Последният зеленозрящ.

Скрит текст:
Пред тях, бледен и загърнат в абаносово черно, седеше задрямал владетел в гнездо от преплетени корени, изплетен от язово дърво трон, обвил ръцете и краката му както майка прегръща дете.

Тялото му беше толкова костеливо и дрехите му толкова изгнили, че отначало Бран го взе за поредния труп, мъртвец, оставен да седи така от толкова дълго, че корените бяха израснали над него, под него и през него. Малкото кожа, която се виждаше от трупа, беше бяла, освен кървавото петно, пропълзяло нагоре от шията и по едната му страна. Бялата му коса бе фина и тънка като влакънца на корен, и толкова дълга, че се сипеше по пръстения под. Корени се бяха увили около краката му като дървени змии. Един се беше заровил през бричовете му в изсъхналата плът на бедрото и изникваше отново от рамото му. Вейки тъмночервени листа бяха израснали от черепа му, а челото му бе обрасло със сиви гъби. Малкото останала кожа по лицето му беше изпъната, стегната и твърда като бял пергамент, но дори и тя се ронеше и тук-там прозираше кафявата и жълта кост под нея.

— Ти ли си триоката врана? — попита неволно Бран.

„Една триока врана трябва да има три очи. Той има само едно, и то червено.“ Усещаше как окото се взира в него, лъснало като локва кръв на светлината на факлата. На мястото на другото му око от празната кухина бе израснал тънък корен, надолу по бузата му и в шията.

— Врана…? — Гласът на бледия лорд беше сух. Устните му се движеха бавно, забравили сякаш как да оформят думи. — Някога, да. Черни дрехи, черна кръв. — Дрехите по него бяха изгнили, зацапани с мъх и проядени от червеи, но личеше, че са били черни някога. — Бил съм много неща, Бран. Сега съм такъв, какъвто ме виждаш, и вече разбираш защо не можех да дойда при теб… освен насън. Наблюдавах те от дълго време, гледал съм те с хиляда и едно очи. Видях раждането ти, чух първата ти дума, бях в първия ти сън. Видях, когато падна. А сега ти най-сетне дойде при мен, Брандън Старк, макар часът да е късен.

— Тук съм — каза Бран. — Само че съм сакат. Ти ще… ще ме оправиш ли… краката ми, искам да кажа?

— Не — отвърна бледият лорд. — Това е извън силите ми.
Скрит текст:
„Последния зеленозрящ“ го нарекоха певците, но в сънищата на Бран той все още си беше триока врана. Когато Мийра Тръстиката го бе попитала за истинското му име, той издаде някакъв противен звук, който можеше да е бил смях.

— Носех много имена, докато бях бърз, но дори и аз имах майка някога, а името, което тя ми даде на гърдата си, беше Бриндън.

— Имам чичо Бриндън — каза Бран. — Чичо е на майка ми всъщност. Бриндън Черната риба го наричат.

— Чичо ти може да е бил наречен на мен. Някои са, все още. Не толкова много като преди. Хората забравят. Само дърветата помнят. — Гласът му беше толкова тих, че Бран трябваше да се напряга, за да го чуе.

Това ли имаш предвид?

# 327
в смисъл - той е албинос - бяла кожа, червени очи /като дърветата/, червен белег през лицето и излинели черни дрехи, отговарящо име; ще се пробвам да намеря на коя стр. в #5 беше описанието му

Хексе ме е изпреварила  Wink

# 328
  • Варна
И нещо, което сега открих. Shocked Брандън е бил набелязан още от раждането си. Аз мислех, че падането е причина за "връзката" между него и триоката врана.

# 329
аз по този повод си мислех преди време, че е щяло да му се случи нещо друго в живота, което да го прати на Вала /например и той да облече черното/ - независимо какво и кога, "писано" му е било

Общи условия

Активация на акаунт