"Песен за огън и лед" - 6

• 62 516
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
в един идеален свят Мартин ще си напише книгите и няма да се налага да съчиняваме какви ли не измислици години наред, да се превеждат глави много преди премиерата и т. н. и т. н.  Twisted Evil
накрая ще се окаже, че ще сме прочели "на парче" следващата книга преди да е излязла и когато все пак ни попадне в ръцете, удоволствието ще бъде една кръгла 0  Tired

в което не искам да омаловажа труда на хората тук, които превеждат  Hug
и моята голяма благодарност за Хексе и Коронис - последната глава е великолепна!  Heart Eyes

# 481
  • Русе
А, спокойно, той Мартин няма да пуска още глави преди премиерата. Всъщност всички досега са четени и обсъждани още преди години, просто сега ги пуска официално. Най-много покрай Коледа да извади поредната вече четена на някоя си конференция през 2011 г.

То те така или иначе са си глави от „Танц с дракони“ Rolling Eyes

# 482
  • Варна
Намерих едната глава на Баристан, за съжаление на руски. Била е публикувана в английското издание на "Танца" oт 29.10., но за съжаление не мога да я открия на английски. Confused

http://7kingdoms.ru/2013/spojlernaya-glava-vetrov-zimy-barristan/

"Белият дракон за игра на киваси се беше изтъркалял в краката на Тирион"
Интересен намек от чичо Мартин или поредната му  заигравка с фен теорийките отностно  Тирион ?

Мисля, че вече търсите под вола теле  Peace   На всякъде виждате намеци  Crazy

Не знам дали е намек за произхода му, но смятам, че в Мийрийн Тирион ще се сдобие с дракон. Grinning

# 483
А, спокойно, той Мартин няма да пуска още глави преди премиерата. Всъщност всички досега са четени и обсъждани още преди години, просто сега ги пуска официално. Най-много покрай Коледа да извади поредната вече четена на някоя си конференция през 2011 г.

не те разбрах - защо ги няма в българското издание на Бард?

# 484
  • Варна

не те разбрах - защо ги няма в българското издание на Бард?

В крайна сметка, Мартин ги е махнал, защото му е станала твърде обемна книгата. В последния момент е махнал от Танца и единствената глава на Мокра коса (там пък какво ли се случва?)

# 485
чист гадняр, да си беше написал повече глави за следващата вместо да 'краде' от предишната  Crossing Arms

искам си главата за досадния дърт фанатик Мокра коса  Crossing Arms

# 486
  • Русе
Хексе, аз я намерих на английски, само че в аудио формат, където фенът се е престарал с озвучаването и сир Баристан звучи като Батман. За момента нямам време да транскрибирам, пък после да превеждам, но като се поосвободя на службата може да я направим и нея. Разбира се, не спирам други желаещи за превод.

# 487
Преди сума време прочетох последната излязла книга и само се притеснявам да не вземе да се гътне тоя Мартин и да си остане недописана сагата  Blush Сега ви намирам и виждам, че има и още "изтекли" глави, довечера ще си боцкам пак очите Simple Smile Благодарности на откривателите и преводачите!

# 488
В главата на Мокра Коса най-вероятно става дума за сексуалния тормоз нанесен му от Юрон. Sick
Мартин е питал феновете коя глава искат- Ариан или Мокра Коса, като споменал че там има сериозно неприятни неща. Ариан е получила повече гласове и така прочел нея. Може и тази да пусне, но хич не ми се четат гадости....

# 489
На мен пък от главата на Тирион ми стана интересно кой е пуснал драконите да вилнеят на свобода? Никой не умее да ги управлява. Защо са ги освободили? newsm78

# 490
  • Русе
Куентин Wink

ПС: визията на този форум се мени с часове...

# 491
М, той последно береше душа. Едва ли е той. По-скоро е Баристан, ама с к'ъв акъл? Thinking

# 492
  • Варна
В главата на Мокра Коса най-вероятно става дума за сексуалния тормоз нанесен му от Юрон. Sick

E, не! Това сигурно ли е? С каква цел? Shocked

М, той последно береше душа. Едва ли е той. По-скоро е Баристан, ама с к'ъв акъл? Thinking
Той Куентин ги пусна  в "Танца", никой не ги е прибирал след това.

# 493
Koronis - благодаря за прекрасния превод и Хексе- благодаря за редакцията.   bouquet
Имам въпрос- кое е момичето и Дрипавият принц, Егон ли е?

# 494
  • Варна
Koronis - благодаря за прекрасния превод и Хексе- благодаря за редакцията.   bouquet
Имам въпрос- кое е момичето и Дрипавият принц, Егон ли е?

Дрипавия принц е командира на "Брулените от вятъра" една от наемните дружини, които бяха на страната на Юнкай.
Не знам за кое момиче питаш, може би става въпрос за Малаза, която е била главнокомандващ на Юнкай в деня преди Плум отново да "обърне плаща".

Общи условия

Активация на акаунт