"Песен за огън и лед" - 6

• 65 004
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
на сила е била омъжена за Робърт докато любовниците й са доброволен акт
може да я убие заради кралството, чичо им или още кой знае какво - доста му се натрупа

Джайм е роден след Серсей, т. е. по-малък е

Oха, да бе.
Да убие родната си сестра, близначката си заради кралството. И Джайм не е светец, не би убил по тези причини.
Не би могъл да я мрази, дори и да и е ядосан, не би посегнал на живота и... да я души..
Не, не невъзможно.. Naughty

Абе няма ли някоя букмейкърска къща да приема залози кой е валонкарът. Laughing Веднага бих заложила, че няма да е Джайм. Мисля, че няма и да е Тирион.

# 556
Уинди, имат, питай истински близнаци  Laughing

Хексе, що пък не  Mr. Green

и аз не мисля, че ще е Т., но ми харесва много идеята да е Дж.

разбира се, не бих спорила истински така да се каже, защото това са само нашите фен-теории

# 557

Беше ми убягнало при четенето, че Кутрето не използва герба на рода си, а свой собствен. Мислех си че присмехулника е на Род Бейлиш, а то съвсем не било така. Мартин много обича игри на думи, шапка му свалям. И аз обичам, но той е майстор. Тук се крие голям спойлер за Санса, защо не сте писали за това досега? Или пак съм изпуснала?

"малко птиченце"?
не разбрах какво имаш предвид - подчертаното

аз също благодаря за новата глава!   bouquet

Горската вещица от Буря от мечове "видя" смъртта на Ренли, убийството на Бейлон от Безликия, и още много неща, като спомена девицата със лилавите змии в косата и същата девойка как убива  чудовище в замък направен от сняг.
Ето герба на Род Бейлиш:
http://awoiaf.westeros.org/index.php/House_Baelish
Много искам Санса да му види сметката.

Много ми е интересно да чета всичките идеи за валонкара. Представа си нямам колко е трудно да удушиш някой, преполагам, Джейми е много силен все пак.
На английски е "the valonqar shall wrap his hands about your pale white throat and choke the life from you."
Не мисля че е Тирион, само защото би било прекалено очеизвадно, но си е съвсем правдоподобно.
Маги се изразява кратко, но цели в десятката. Как каза на Мелара "Смъртта ти е тук, усещаш дъха и." Аз си мислех, че е типичната панаирджийска врачка и иска да е драматична, но като прочетох в главата не Серсей как Мелара крещяла в кладенеца....
Затова се опитвам да опростя пророчеството и да го възприема най-буквално. Джейми? Тирион? Дани?
Джейми е с протеза, вярно е че има огромен мотив- ревност. Той и е бил верен, или поне така твърдеше в БоМ. Виждам как се самоизяжда заради репликата на Тирион, че Серсей спи с онези братя, с Лансел, че и с шута. Гложди го това, и ще расте като тумор. Лансел си призна. Възможно е Джейми да е валонкара, но дали е така, само Мартин знае.
Тирион е по-малък брат, удуши Шей от ревност, защо обаче би удушил Серсей?
Дани? Няма мотив, а може и да не са роднини....
Кого изпускам? Лорас е по-голям от Марджъри, не се класира за валонкар.

И аз не споря истински.  Peace Интересно ми е наистина, а и като нищо някой може да се сети за нещо, което не ми е хрумвало. Явно ще чакаме дълго за Ветровете.  Tired

# 558
  • Варна

Беше ми убягнало при четенето, че Кутрето не използва герба на рода си, а свой собствен. Мислех си че присмехулника е на Род Бейлиш, а то съвсем не било така. Мартин много обича игри на думи, шапка му свалям. И аз обичам, но той е майстор. Тук се крие голям спойлер за Санса, защо не сте писали за това досега? Или пак съм изпуснала?

"малко птиченце"?
не разбрах какво имаш предвид - подчертаното

аз също благодаря за новата глава!   bouquet

Горската вещица от Буря от мечове "видя" смъртта на Ренли, убийството на Бейлон от Безликия, и още много неща, като спомена девицата със лилавите змии в косата и същата девойка как убива  чудовище в замък направен от сняг.
Ето герба на Род Бейлиш:
http://awoiaf.westeros.org/index.php/House_Baelish
Много искам Санса да му види сметката.

Великана не беше ли сладкия Робин, който стъпка направения от сняг Зимен хребет?

Герба на бащата на Петир е Титана на Браавос, а не някакво чудовище.

# 559
Хексе,
обикновено като има такива тънки моменти гледам оригинала на английски, колкото и да е перфектен преводачът не е в главата на чичо. Подозирам, че е баналното hands, а златната си е hand.
 Ще погледна като стигна до компютър.
Все си мисля, че Серсей може да направи още поразии за да го направи Джайм,
Душенето е лично, да, също съм убедена във физическото му превъзходство. Със сигурност може да и скърши вратлето и с една ръка.

Лорас е по-малък брат на Уилас и Гарлан, ако Серсей направи нещо на Марджи въобще не би се поколебал да и види сметката.

ps
Цитат
Maggy: Oh, aye. Six-and-ten for him, and three for you. Gold shall be their crowns and gold their shrouds, she said. And when your tears have drowned you, the valonqar shall wrap his hands about your pale white throat and choke the life from you.

ппп А вече е сложен, извинявайте за повторението  Hug

Не мисля, че мотивът ще е ревност, нещо доста по-сериозно ще е

Последна редакция: пт, 28 мар 2014, 21:29 от Бумър

# 560

Бих заложил за Аря
Скрит текст:
След новата глава определено бих заложил за Мерсито Grinning Grinning Grinning
Просто ......... да кажем че чичо МНОГО ДОБРЕ изиграва картите на тази персона и дори съм убеден че ще я изключат от безликите защото ще продължи със списъка Simple Smile
"Всяка нощ, преди да заспи, мълвеше молитвата си във възглавницата. „Сир Грегър — гласеше тя. — Дънсън, Раф Сладура, сир Илин, сир Мерин, кралица Церсей“. Щеше и имената на Фрей от Бродовете да шепне, ако ги  знаеше. „Един ден ще ги науча — казваше си, — и тогава ще ги убия всички“.   "

# 561
Просто за спекулация ще припомня някои по-малки братя в сагата?

- Тирион
- Лорас
- Сандор
- Томен
- Станис
- Бран и Рикон
- Юрон
- Егон

И една интересна подробност. В предсказанието се казва "the valonqar shall wrap his hands about your pale white throat and choke the life from you". а ето един цитат от "Сблъсък на крале":

“You’re wrong,” Catelyn said sharply. “Every morning, when I wake, I remember that Ned is gone. I have no skill with swords, but that does not mean that I do not dream of riding to King’s Landing and wrapping my hands around Cersei Lannister’s white throat and squeezing until her face turns black.”

Интересно съвпадение  Whistling

# 562
Лейди Каменно сърце -> Бриен -> Джайм
хм интересна идея  Thinking

# 563
а ето един цитат от "Сблъсък на крале":

“You’re wrong,” Catelyn said sharply. “Every morning, when I wake, I remember that Ned is gone. I have no skill with swords, but that does not mean that I do not dream of riding to King’s Landing and wrapping my hands around Cersei Lannister’s white throat and squeezing until her face turns black.”

Интересно съвпадение  Whistling

Уау! Много силно! Кат е малката сестра на Лайса. Класира се.
Препрочитам Буря от Мечове и вчера стигнах до мястото където Джейми с една ръка "размята" Лорас.

Сцената със Робин и парцалената кукла в замъка е само прелюдия (forshadowing) към оригиналното събитие. Мисля си го, защото след тази сцена последва убийството на Лайса и така Санса разбра кой е разрушил дома и. Понеже вещицата споменава Лилавата сватба непосредствено преди Чудовището, събитията ще са с еднаква (или подобна) мащабна значимост. Убийството на монарх и разкъсването на парцалената кукла на един сополанко някак не си пасват. Ще има още.  Peace
Главата на Титана е със страшни огнени очи и черепа изглежда трошен от едната страна.
И през ум не би ми минало, да си призная, но в другия форум коментираха как Мартин праща Ария на кораб с името "Дъщерята на Титана", докато сестра и се представя за дъщеря на Титана.

Мисля си че както и да го измисли Мартин, ще е идеално. Колкото повече задълбавам и препрочитам, толкова повече го оценявам.
Би трябвало да пусне Вълчиците от Зимен Хребет, четвъртата част от поредицата за Дънк и Ег.  Heart Eyes Ще има да четем за баб Нан. Ходор?

# 564
  • Варна

Главата на Титана е със страшни огнени очи и черепа изглежда трошен от едната страна.
И през ум не би ми минало, да си призная, но в другия форум коментираха как Мартин праща Ария на кораб с името "Дъщерята на Титана", докато сестра и се представя за дъщеря на Титана.

Не мисля, че е Петир чудовището. Naughty  Първо, той е присмехулник, титана на Браавос е случайно взет от неговия баща символ, искайки да почете браавоския си произход.

Точните думи в бългаския превод са:
Цитат
Сънувах една девица на пир с пурпурни змии в косата й, отрова капеше от зъбите им. А сетне сънувах пак тая девица, как закла един див гигант в замък, съграден от сняг.

Див гигант, див

# 565
Вещицата описва гербовете на родовете във всяко предсказание. Елен с огнено сърце (Станис), кракен (Грейджой) и т.н. Герба на Род Бейлиш "a savage giant". Бейлиш прекрачи стената на снежния Уинтърфел и за кратко време Великана стоеше в замък от сняг (прелюд). Истинското събитие ще е по-късно.
Ето я страничката на вещицата, предсказанията са по-долу:
http://awoiaf.westeros.org/index.php/Ghost_of_High_Heart

Защо Санса да не убие Кутрето? Има мотив момичето.
Може и за род Ъмбър да говори вещицата, но те засега нямат важна роля и липсва мотив. Ще видим по-нататък. Техният гигант е доста див.
http://awoiaf.westeros.org/index.php/House_Umber

# 566
  • Варна

Защо Санса да не убие Кутрето? Има мотив момичето.
Може и за род Ъмбър да говори вещицата, но те засега нямат важна роля и липсва мотив. Ще видим по-нататък. Техният гигант е доста див.
http://awoiaf.westeros.org/index.php/House_Umber

Нямам нищо против Санса да убие Кутрето. Laughing
Имам против Петир да се отъждествява с "дивия гигант" или "чудовището" от предсказанието.
Санса защо ще убива някой Ъмбър? Thinking

П.П. "Замъка направен от сняг", може ли да е Вала?

# 567
Не мисля че Питир е отъждествяван с чудовище, поне не исках да кажа това.  Peace (Използвах грешно думата, защото цитирах по памет. Великан, гигант е точната дума.) Мисля, че е отъждествяван с герба на род Бейлиш.
Защо Санса да убива някой Ъмбър? Там е работата. Няма защо, те са най-върлите съюзници на Старките.

Видяхте ли четвъртия трейлър? Кратичък, с монолог на Питър, от който тръпки ме побиха.

# 568
  • Варна
Не мисля че Питир е отъждествяван с чудовище, поне не исках да кажа това.  Peace (Използвах грешно думата, защото цитирах по памет. Великан, гигант е точната дума.) Мисля, че е отъждествяван с герба на род Бейлиш.
Защо Санса да убива някой Ъмбър? Там е работата. Няма защо, те са най-върлите съюзници на Старките.

И аз може би се изразявам неясно. Браавоския великан, не е герб на рода Белиш. Родът Белиш няма герб, защото са браавосци. Бащата на Петир е бил наемник, оземлен заради добра служба и  понеже като рицар е трябвало да избере някакъв герб, в чест на произхода си избира титана на Браавос. Петир по никакъв начин не чувства този герб като свой и затова го променя.

# 569
Значи да преговорим предсказанията на вещицата:

"I dreamt I saw a shadow with a burning heart butchering a golden stag, aye.". Очевидно е, че тук става въпрос за Ренли, който е покосен от Станис.

"I dreamt of a man without a face, waiting on a bridge that swayed and swung. On his shoulder perched a drowned crow with seaweed hanging from his wings". Тук се споменава за поръчаното убийство на Бейлон Грейджой. Мъжът без лице е безлик (естествено), а враната с водораслите, висящи на крилете й, ни подсказват, че поръчителят е някой от кракените. Най-вероятно Юрон.

" I dreamt of a roaring river and a woman that was a fish. Dead she drifted, with red tears on her cheeks, but when her eyes did open, oh, I woke from terror." Тук второ мнение няма. Става въпрос за носещото се поводата мъртво тяло на Кейтлин, точно преди да бъде "върната".

"I dreamt a wolf howling in the rain, but no one heard his grief. I dreamt such a clangor I thought my head might burst, drums and horns and pipes and screams, but the saddest sound was the little bells". Виещият самотен вълк в дъжда вероятно е Сив вятър, тъй като следващото изречение ни отвежда директно към Червената сватба. Малките звънчета се отнасят за онзи шут с шапка от звънчета, чийто врат Кейтлин преряза в порив на отчаяние.

"I dreamt of a maid at a feast with purple serpents in her hair, venom dripping from their fangs" Защо смятаме, че това е Санса. Защо змиите са лилави? Забравяме, че името Лилава сватба е дадено от феновете, не от Мартин. Той никъде в книгите не споменава Лилава сватба....

Общи условия

Активация на акаунт