"Песен за огън и лед" - 6

• 62 612
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Ма хич не е висящ, щом поръчителя има пари, значи Богът е съгласен. Wink

За Мисандей, не го вярвам. Аз не съм чела и в дълбочина теориите, де. Но онова което четох беше изсмукано от пръстите.

Е, че те половината фен теории са такива, ама нали трябва да има над какво да си чешем езиците - то инак не се издържа. Hug

# 661
  • Варна
то инак не се издържа. Hug

Така си е. Embarassed

# 662
Това с Робърт беше яко попадение!  Hug Варис май го убеди, че няма пари за Безлик, защото той подпомага кауза Денерис. Това я спаси.
Ние обаче знаем, че ако нещо не може да се купи с пари, то се купува с още повече пари. Това може да бъде мотото на Ложата на Безликите.  Grinning
Мисандей е много интересно дете, но ако беше Безлика, да се е проявила досега.

# 663
  • Русе
Е хайде сега, по-голямата част от чакането вече мина. Само още две години.

# 664
Само влизам да кажа, че май това момче изигра Едрик Буря и ще се ви чета утре, че сега не мога. Лека вечер Wink

# 665
Коронис, само две години до ВнЗ, а после още 5 до финала.  cold
Още помня колко бях смаяна като разбрах след прочита на петата книга, че поредицата не е завършена! След втория сезон исках да знам какво се случва с Ария и Санса и прескочих първа книга.  ooooh! След изпитания шок си купих и прочетох ИнТ и така сериозно се зарибих. Голямо удоволствие все пак, дано Мартин продължи да пише за род Таргариен, искам пълната история на Блъдрейвън, много ми е интересен.

# 666
  • Русе
Коронис, само две години до ВнЗ, а после още 5 до финала.  cold

Така е, но какво да направим Sad. Надявам се за последната Чичо да се пришпори малко (доста) предвид това, че сериалът ще има само 7 сезона (и хич не ми се иска да разбирам от него как свършва всичко), и още повече се надявам да спре с намеците за 8-ма книга, защото за него не знам дали ще доживее, ала почнах да изпитвам подозрения, че аз самият ще умра от пределна възраст преди това, пък още нямам и 30...

# 667
  • Варна
Само влизам да кажа, че май това момче изигра Едрик Буря и ще се ви чета утре, че сега не мога. Лека вечер Wink

Не, няма Едрик Буря в сериала. Това е сигурно.
Горния актьор е част от някакъв фенски кастинг, че би бил подходящ за ролята. Peace

# 668
По НВО повтарят трети сезон. 7-ма серия почва в 21:00 часа.

Подготвят терена, мръсниците! Mr. Green

# 669

Възможно ли е да има отцепници от ордена на безликите? Такива, които след усвояване на нужните умения, стават перфектните убийци и не се ръководят вече от правилата на ордена? Thinking

Същото съм си го мислел и преди относно Джакен. Имам чувството, че е outcast  със своя собствена адженда. Бивш Безлик, преминал през по-голямата част от обучението или нещо подобно. Нали уж Безликите не си избират сами жертвите и работят само за хора с голям портфейл. А що народ изби покрай Аря в Харънхъл... Тя да не би да му плати! Изобщо, неговите принципи не се припокриват с онези, които Милият човечец ги бръщолевеше на малката вълчица.

# 670

Възможно ли е да има отцепници от ордена на безликите? Такива, които след усвояване на нужните умения, стават перфектните убийци и не се ръководят вече от правилата на ордена? Thinking

Същото съм си го мислел и преди относно Джакен. Имам чувството, че е outcast  със своя собствена адженда. Бивш Безлик, преминал през по-голямата част от обучението или нещо подобно. Нали уж Безликите не си избират сами жертвите и работят само за хора с голям портфейл. А що народ изби покрай Аря в Харънхъл... Тя да не би да му плати! Изобщо, неговите принципи не се припокриват с онези, които Милият човечец ги бръщолевеше на малката вълчица.

Именно! Джакен уби трима, за да се отблагодари на Аря, а не заради някакви финансови облаги. Не измисленият им бог решава кой трябва да умре. Орденът им всъщност учи на тактически похвати и на овладяване на самия себе си. Обучава наемни убийци, които явно нямат скрупули да убиват и по свое усмотрение. Заради това казах, че Аря си свърши перфектно работата. Единственото на което можеше да се научи е да владее емоциите си и да действа последователно, да обмисля всяка ситуация и да порасне като целеустремен човек. Тя го направи. Вече няма работа там. Милият човечец съвсем не е това, за което се представя и подозирам, че истинската му същност е първоначалният образ, който показа на Аря, а не някакво мило личице, което си сложи след това.

Въпрос имам към по- знаещите.... Кой Пейт е Джакен и къде се подвизава?

Коронис- аз съм сигурна, че чичо ти ще стигне до 8-ма книга. Толкова много се оплете, че ако реши да разплита всички сюжетни линии в две книги, може да получа сърдечен удър, докато чета, а и аз нямам 30  Laughing

# 671
Не мисля, че биха търпели отцепници. Twisted Evil
 Ако въобще в края на обучението има желаещи да бъдат такива. Добре им промиват мозъците, може би Аря я спасява това, че е варг. Thinking

Пак остава висящ въпросът как разбират кои са избраните от техния бог да получат дара.

това изглежда доста хлъзгаво още от първия безлик

Е хайде сега, по-голямата част от чакането вече мина. Само още две години.

ти си отявлен садист

Пейт Прасчото е онова момче, което събираше пари, за да спи с една кръчмарска щерка и издаде тайните на един от архимайстерите в Цитаделата в Староград заради което умря; в момента е помощник на архимайстер Марвин, онзи който тръгна към Денерис, който гледаше горящата стъклена свещ и който също не е "случаен"; беше от момчетата, които посрещнаха Сам

Последна редакция: вт, 01 апр 2014, 10:06 от bubanka

# 672
  • Русе
Gangnam, не мога да се съглася, че Аря вече е научила всичко от безликите и си е свършила работата перфектно. Тяхната роля определено не е да й покажат как да действа последователно и да планира убийството, тя това си го можеше и преди (например при бягството от Харънхъл). По-голямата част от обучението е свързана с опознаването на другите, усъвършенстване на илюзии, мимикрии и внимателно наблюдение на всичко ставащо. Затова и минават в началото през обучение при актьори - магията със смяна на лицето може да те прекара донякъде, но трябва да овладееш неща като говор, походка, поведение, умение за работа с костюми за физическа прилика отвъд лицето и прочие, с които Аря хич я няма. Джакен наблюдава с дни наред Пейт, какво го мъчи, как мисли, как се държи, коя му е компанията и т.н., за да може да му заеме мястото. Аря уби някакъв разгонен пръч общо-взето по начина, по който би могла да го направи не една улична убийца. Аря все така се оставя на емоциите да я ръководят (при Раф сама призна колко много жадува да го убие и как не може да се откаже) и е далеч от хладната преценка на наемен убиец, замисли се за възможните последствия чак след като свърши.

Хубаво наричате богът им измислен, задето Джакен е нямал скрупули да убие трима, посочени му от Аря, ала забравяте, че именно богът беше причината да ги убие, не красивите й очи. Тя открадна три живота от Смъртта, затова Смъртта трябваше да получи три. Кои точно - нямаше значение, тъй като и без това „всички хора трябва да умрат“. По пътя на справедливостта би трябвало да са тримата, които са се спасили по-рано, ала от малкото досега познато за кодекса на безликите стана ясно, че те не действат на общественоприетия принцип за справедливост.

И самият Джакен всъщност уби точно трима. Един от войниците на Клегейн, някакъв началник на прислугата и после един от пазачите на затворниците. Въпреки че действията му допринесоха за смъртта на още мнозина, не ги е убил той самият. А дали действа отцепено от останалите от групата: възможно е, кой знае. Но се придържа към основни принципи. Примерно при Пейт показа, че спазва правилото да убива такива хора, които не познава.

# 673
Коронис - основната цел на Аря не е да става актриса, нито безлика. Тя отиде там, изгубила себе си и незнаеща по кой път да поеме. Но нейната молитва е една и тя никога не се е променяла. Тя отиде там с надеждата да преоткрие себе си и да придобие нужното и средствата, за да постигне крайната си цел. За мен мисията й е изпълнена. Нея не й пука за никакви седемлики богове, нито за техните принципи. Тя търси хора, които познава и които иска да убие напук на МЧ. Невъзможността да ги убие досега беше пречката. Убийството на един непознат пазач в Харънхъл не значи нищо. както видяхме, не може да убие Хрътката преди това. Но сега видяхме, че точно там в Браавос тя научи правилния подход и знаеше много добре каква сценка да изиграе на Раф, за да го подмами. Кажи ми ако не беше отишла в Браавос как щеше да реагира Аря при евентуална среща с Раф? Какво още според теб може да научи още там? Не мислиш ли, че е време да се върне във Вестерос? Ако Аря остане в Бравоос, глави й ще станат безкрайно безинтересни - четем как Аря се учи да мимикира.

А Джакен- добре безликите не убиват познати и Джакен уби такива посочени от Аря. Нали трябваше боговете да посочват тези, които трябва да умрат? Нали не взимаха пари, за да убиват, а имаме и пример, че и това не е така. А и по принципите на Смъртта, всеки спасен ли трябва да бъде за сметка на някой друг? Сигурни ли сме в това или Джакен търсеше начин да се отблагодари на Аря и да й помогне.... Че не действат по общоприети принципи съм съгласна, но не съм сигурна, че спазват техните си принципи.

# 674
  • Варна
Има и други подробности. Безликите вярват в много богове, но служат на Онзи с многото лица.
 Т.е. те могат да имат всякаква философия, но ако Богът на когото служат каже, че някой трябва да умре (т.е. ако някой им плати да убият някого), тогава го вършат.
Джакен уби тримата, защото вярва във философията на друг Бог (Червения), а после отива да свърши работата на този комуто служи.

Общи условия

Активация на акаунт