Дългото кърмене/късното захранване vs "как си гледахме децата преди 10 години"

• 32 666
  • 844
  •   1
Отговори
# 570
Поне няма данни, че е вреден. Аз и за водата и за къпането много се учудих, ама на.

# 571
  • най-шареното място
Водата изсушава кожата. В някои случаи трябва да се внимава и съм склонна да мисля, че е бил съвет към конкретно семейство.  Иначе нямаше да има досег с дерматолог в общия случай. На мен същ ми с ее налагала консултация и нищо подобно не научих. Напротив - общите съвети за запазване на кожата /там изисквания към водата, но не и отричането ѝ/.

# 572
Само да се разберем, че под гимнастика не разбираме това:

http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&so … bv.60157871,d.Yms

# 573
  • най-шареното място
считай, че сме се разбрали!

# 574
Притесних се и си пипнах челото дали нямам температура.  Mr. Green За пръв път съм съгласна с всичко, което Мамасита е написала. Какво им е лошо на гимнастиката и масажа? Точно различен начин на комуникация са и според мен.

Мамасита само е объркана. Малкото селянче, решило да покори големия свят.

# 575
Не съм й фен (или адвокат), но съм изненадана, че някой може да смята Пловдив за село.

# 576
Не е вярно, че тук децата ходят с памперси до училище. Нещата доста са се подобрили напоследък. Нашият педиатър ни каза, че на консултацията на 15 месеца, ще си говорим и обсъдим махането на памперси и как да започнем. Всичко се прави възможно най-близо до естественото.

Раждах в родилния център повече от 12 часа, защото не искаха да ми пукнат водите, а чакаха сами да изтекат. Без стрес, всичкоспокойно, тихо, внимателно, нежно, както аз го исках. Оставиха ме да си начеша крастата, че ще раждам без упойка, не ми се получи  Mr. Green Персоналът - изключително професионално държание, внимание, разбиране, информация, информация, информация, много компетентни. Внимателни, но твърди в убежденията си за това, кое е най-добре за бебето. Много настървени за правилата намаляващи риска от SIDS. Много държаха на това. Всички сестри са консултанти по кърмене. Като ме усетиха, че имам желание и намерение да кърмя изключително се посветиха на това та ме подготвят и да започнем всичко правилно. Много проповядват кърмене в момента. Резултат:

Още кърмя, не му се вижда краят. Нямаме никакви шишета и биберони вкъщи. Не сме купували. Само един чифт заблудени, които се озоваха вкъщи с една ръчна помпа подарена ми от същите тези сестри в родилния център. Почти не съм я ползвала. Не съм стерилизирала и изварявала нищо, защото не е имало какво. А да, пъпчета не сме мазали, стерилизирали, дърпали, въртяли, късали...само си се оправи. Никаква козметика за бебета, лосиони, парфюми и тн мазила. Дори аз не се мажа вече почти с нищо, за да мога да огранича химията, която попада в него максимално. Също като Ео, новите му дрехи са били само подарените. Всичко купувахме с тонове от гаражни разпродажби за жълти стотинки. Не ме е яд сега като сме ги опустошили със ЗВБ. Не е повръщал никога, рефлукси, мрефлукси - никакви. Имаше ужасни колики в началото.

Бях амбицирана първоначално да го приучавам от първия ден в негово легло. Сега съжалявам. Продадохме го. Да не го бяхме купували изобщо. Всичко беше по-лесно и хубаво като си го взех на леглото при мен. Обожавам да спя с него! Ще го изхвърлям по-нататък, засега си го искам - обожавам крак в устата си, ръчичка която ме търси в просъница, да ми се стовари отгоре посред нощ, мириса му... Пък и е толкова добричък като спи  Mr. Green

Захраних на 6м по ЗВБ.Отчитам като едно от най-правилните решения. Захраних с банан, сам с ръчичка, колкото можа. Всичко си правя домашно. И аз започнах да се храня по-здравословно покрай него. Започнах да си меся домашен хляб дори. Домашни бисквитки. Много рядко купуваме готови, аи той не ги яде много, основно ги прахосмуча после. ЗВБ допринесе за развитието в други отношения. Вече се храни сам с лъжица. Започна на годинка и оттогава се оправя съвсем сам. Аз не храня. Храним се заедно сега. Няма алергии, не се дави, храни се разнообразно и най-важното, с удоволствие.

Ще ми се да бях избрала многократни пелени по-рано. Сега вече ми е късно. Другия път.

Ако всички бяха като мен, производителите на бебешки продукти, щяха да изпофалират.

Брменността ми и следродилният период бяха съпроводени с ужасно много стрес. Не ми се отрази на кърменето, това са пълни глупости. Кърмиш - имаш кърма, това е. Имах малко стресови моменти относно кърменето, сега отчитам, че сама съм си ги създала. Всичкоси вървеше естествено и най-вече с негово участие. Той си знаеше най-добре как да си поддържа манджата, колко, кога и как.

Сигурно пропускам нещо, което исках да кажа, но и без това стана много дълго, а и детето иска внимание. Ще се допълвам.  

# 577
Само да се разберем, че под гимнастика не разбираме това:

http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&so … bv.60157871,d.Yms

Joy   Joy Brrrrrrrrr. Страшничко.  Joy

# 578
  • Куциндрел
Аз пък цял ден не разбрах - последно при производсвтото на АМ млякото пастьоризира ли се или не?
Защото аз четох, че се, а тук някои казаха, че не се.
Линка, който пише, че млякото се пастьоризира е даден в темата, моля, останалите да дадат линка, където пише, че млякото не се пастьоризира.

Даже ще си постна тука въпросното твърдение.

Само един въпрос имам към опитните в храненето с АМ:

Известен ли ви е фактът, че адаптираното мляко не е пастьоризирано, и забърквали ли сте някога сместа с вода с температура под 70 градуса?

Последна редакция: ср, 29 яну 2014, 17:41 от Ceca

# 579

Брменността ми и следродилният период бяха съпроводени с ужасно много стрес. Не ми се отрази на кърменето, това са пълни глупости.

Ми щом са глупости, я кажи какъв е този стрес. Защото от стрес до стрес - дали ти пукнали водите или се чудиш дали бебето ще оживее?

# 580
  • София
На мен лично стреса ми се отрази яко - получих контракции и си полежах.
А първия път и родих малко по-рано, държаха бебето разделено в болницата и така и не засука.

Между другото, "млякото" в АМ не е мляко, а суроватка. Анри Нестле се е чудел какво да прави с този отпадъчен продукт и един ден изобретил великата формула, с която е започнал целият му бизнес! Не със шоколадите, а с това.

# 581

Между другото, "млякото" в АМ не е мляко, а суроватка. Анри Нестле се е чудел какво да прави с този отпадъчен продукт и един ден изобретил великата формула, с която е започнал целият му бизнес! Не със шоколадите, а с това.
Суроватката е продуктът, от който най-добре се усвояват белтъчините.

# 582
  • Куциндрел
Мен ме интересува защо казаха, че млякото НЕ Е пастьоризирано?
След това твърдение доста народ би се уплашил, да не говорим, че доста майки биха се тюхкали колко са виновни, че си тровят децата.
Млякото в АМ се пастьоризира при единия от процесите, така че твърдението, че НЕ Е пастьоризирано е меко казано грешно.
Със сигурност АМ не е стерилно, но не е и бъкано с вредни бактерии.

# 583
След това твърдение доста народ би се уплашил, да не говорим, че доста майки биха се тюхкали колко са виновни, че си тровят децата.
Млякото в АМ се пастьоризира при единия от процесите, така че твърдението, че НЕ Е пастьоризирано е меко казано грешно.

Не е и нужно да е стерилно. Гърдите на майката също не са.

# 584

Не е и нужно да е стерилно. Гърдите на майката също не са.
Да, но към микробите на майката детето има имунитет. Изобщо към средата, в която семейството живее бебето има имунитет чрез майка си.

Непознатите бактерии са тези, от които трябва да се притесняваме. Затова вътреболничните инфекции са толкова опасни за малките човеци.

Общи условия

Активация на акаунт