ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 46 тема

• 35 880
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Честит празник на всички  Hug Heart Eyes

Адвантикс е много добър, но съм имала инциденти с него. Трябва на дребно куче да се слага по-малко. Едно пинчерче много фино като го накапали н Адвантикс така изгоря по гърба все едно си го опирал на нажежено желязо. Бая време мина докато  се оправи кожичката му. Доктора ми разправя, че даже чел в техните вет-форуми случай с котка. Накапали я и я прибрали в бокса. Самите препарати имат някакви химикали, които разтварят мазнината ( абе не знам как действат и да не обяснявам много) и котката като се опряла на бокса залепнал гърбът и за тавана.

А кърлежи и бълхи .... ненавиждам. Комшийката над нас имаше котка и направо се чудих как може 1 котка толкова бълхи да завъди. Уж я пръскала, уж и купувала скъпи неща ама тя обича да пресилва нещата. И като си си тупа губерите бълхите и ларвите у нас. Все намирах по някоя бълха на моите като излязат на терасата. Сега си махна котката и направи ремонт та най-после първа зима нямаме бълхи  Crossing Arms 

Аз много държа да са активни срещу комари препаратите. Фронтлайна не е и риска лятото от дилофилариоза е огромен. Четох, че за София на всеки 9 от 10 бездомни кучета теста бил положителен за дилофиларии, а тая гад .... зависи кога ще я откриеш може да не се излекува Sad

# 631
  • София
МСК, най-вероятно е така  Thinking Ами още по-хубаво, тъкмо ще слагам само един препарат  Simple Smile

Лиска също се почесва, онзи ден й сложих "Адвантикс", вчера изпадаха няколко бълхи, но чесането продължава  Tired

Не знам за териерската жилка при моето куче, но определено в рода й има катерици  ooooh! Как успява да се покатери на най-безумните места - направо не ми го побира акълът  ooooh!

# 632
  • на морето
Абе и аз май съм най-доволна от каишка. Миналата пролет си бяхме на село цялата фамилия заради великден, че и рожденничка бях. Машка с нас естествено. Ходихме да я разахождаме и в последствие разбрах, че от там са минали овцете и козите на селото. Седнахме си вечерта навън, аху иху, по едно време нещо все ми се струва че ме лази, почесвам си се аз, то пак чавръка. Поглеждам на карака ми лази кърлеж! Минах през банята, мама ходи да тръска дрехите, по едно време и ММ започва да се почесва, поглежда и по него лази  Shocked! А тя Маша понеже все край нас се върти и вре, та те от нея скочили на нас!! Викам няма да е тя ами да палим колата и да се прибираме в града и се прибрахме посред нощите. Влизаме у нас тя докато направи едно кръгче и те паднаха няколко от нея!! Ужас! Оставихме я да преспи на двора, а ние се оглеждахме и къпахме и тримата до малките часове. Сутринта станах рано, че то сън не ме хвана, грабнах гребена и аз реша, те падат, ама падат ви казвам в промишлени количества.. отвратителна история.. едни дербни бях и половината направо хербаризирани, а другата половина със забавени движения, явно о т каишката или от фронтлайна. Ресала съм цял ден докато в родължение на час не падна нищо вече.. после отварях тоя китеник да гледам няма ли по нея закачен, но нямаше..Оффффф много дълго стана  Rolling Eyes

Това и аз съм го преживяла ... ooooh! ooooh! ooooh!
И пак от село сме си ги донесли , вероятно . Само , дето се оказа , че ги видях едва когато вече пъплеха на стада по покривката на леглото .Едни такива миниатюрни , чернички ....Лора беше с Адвокейт . Аз ,пък , точно по същото време с качествена температура - болна , демек ..Да знаете колко бързо ти минава всичко при такава гледка ....веднагически .... Shocked  Една лопата събрах такива гадини , че и месеци наре дизлизаха после от къде ли не в къщи . Бяха й наредени в кожата между пръстите като войници - на редички .По цели взводове на междупръстие ....Полудях .После чисти в къщи , обезпаразинявай всички котараци ...
Та , в този ред на мисли - Адвокейта не е за кърлежи . Така ми заявиха от кабинета .И сега съм си спокойна със Сертифект-а , каквото и да приказват за него .Лора го понася добре вече втора година . А тогава бяхме на Адвокейт , защото беше по изрично лекарско предписание - лекувахме дерофилария .

........
Е за да приключа с тази неприятна тема да се похваля ....Машееееее, видях я твоята чушчица ! Видяаааах! Ама странично  и после в гръбо -гъ...ната част .Както и разхождащата я русокоса дама .  Тъкмо вчера се прибирах от работа ,ги фиксирах , завивайки от ъгъла , да правят същото и да се отдалечават в диагоналния край на квартала посока оживена улица , светофар и няколко техникума  .Нямаше как нито да тичам да ги гоня , нито да викам...А и какво , всъщност бшх могла да викам ...."Ееййй , хубавото русо маце с голямото рошаво черно сладурчеееее, Чакаайййй! "  hahaha hahaha hahaha  
Бих казала , че твоята чушчица е прекрасна от към гърба ...Много достолепно тръска къдри ....
Вярвам , че в скоро време ще успея да й се нарадвам и отпред  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 633
  • на морето

Аз много държа да са активни срещу комари препаратите. Фронтлайна не е и риска лятото от дилофилариоза е огромен. Четох, че за София на всеки 9 от 10 бездомни кучета теста бил положителен за дилофиларии, а тая гад .... зависи кога ще я откриеш може да не се излекува Sad

Лекува се , но е опасно , рисково за животното и скъпо от към медикаменти . Зависи в кой стадий се хване болестта .
Има и два вида - Д.имити и Д.репенс . По опасната е първата .Поне на мене така ми обясниха преди две години - тя стига до сърцето .Оказа се , че Лора е прихванала от втората - тя била по лимфата и лимфните възли . Пак по обяснение на доФторите . Бяхме в начален стадий и за няколко месеца се оправихме .Поне така показаха изследванията .
Ама , ми ги показаха под микроскопа гадинките в пробата ....Брррр! Кръвните клетки едни прозрачни , като зрънца едър хайвер и между тях се гъне и ги разбутва едно прозрачно червейче ....Гадост!

-----------------
Пък , Лора  е с някакво възпаление на лявото ухо ....На капки сме една седмица и после ще видим дали ще се наложи да гълта допълнително и АБ. Тръска глава ,горката, на една страна  ....все едно тренира ролята на Клавдий от едноименния сериал.

Последна редакция: пт, 14 фев 2014, 18:36 от asha

# 634
  • на морето
И да не забравим празника днес !
Да бъдете опиянени от любов!

# 635
  • София
Къде изчезна Фея-та ?
Аша не я ли засичаш в котешката тема поне ?

# 636
Здравейте момичета   friendship
Всички кученца са прекрасни тук  Heart Eyes
Ето я и нашата глезанка не е породиста,но много си я обичаме  Heart Eyes Вече сме на 8 години и сме баби  Laughing
Малко сме и дебелички  Mr. Green
И като потича малко си прилягва  Grinning

# 637
mon_shery , добре дошла   bouquet Hug хубава бабичка имаш, да ти е жива и здрава Hug, а как се казва... newsm78

# 638
Добре дошла , мон-шери , страхотна е  Hug

# 639
Благодаря за топлото посрещане момичета  bouquet  bouquet  bouquet

Нашата баба се казва Сузи,а от скоро си има и другарче  Laughing
Засега се гледат от далеч,защото бабето е с тежка лапа  Mr. Green а Топчо(името на зайо)  като го взехме преди месец и половина беше 200грама  Rolling Eyes

# 640
 Simple SmileКрасавец, като гримиран е пухчо сладък Heart Eyes

# 641
Ооооооооооооооо, Аша, наистиан ли го видя моето момиче!?!?! Най-накрая!!! newsm44 Ама как кво да кажеш бе, казваш аз съм приятелка на мама ви Машка Simple Smile! Викай "Плами и Люба" все дна от двете ще се обърне. Намачкай я хубаво тази къдравела сладичка!
mon_shery  Hug добре дошли в нашата уютна тема!

# 642
Добре дошли на Мон шери и кучо и зайче-байче.  bouquet

Вече щурчо е ял,а....л,събудил ме е ......а така ми се спиииии!  Crazy

Вчера му взех малко храна Орижин Пупи,защото гранулките по-големки ми се сториха и уж да дъвче...да ама не...пак гълта...а вчера стана на 5 месеца вече..

Деси,а ти преди да и сложиш препарат,усъмни ли те за бълхи? Аз за външни паразити нищо не съм слагала,само за вътрешни давам веднъж в месеца.

Сега пък и комарите опасни били за тях, сега вече съвсем се омотах какво да взема за външно третиране. newsm78

# 643
    Здравейте! Не съм писала отдавна, но нямах сили да стигна и до форума..много работа. Ангажиментите с Тайра и т.н

Добре дошла на Мон шери и на всички които съм пропуснала Hug

Ние вчера водихме Тайра на кастрация. Всичко мина добре. Днес я свалих навън да се изходи. Давахме по- малко храна вчера и тази сутрин че имаше вероятност да повърне, а и да не я боли коремчето като се издуе след храненето. Тези дни ще кача снимки. Вече е на 5 месеца. Heart Eyes

Има си нови приятели. Един огромен голдън на 7 месеца и едно много мило и сладко куче смеска от лабрадор и немска овчарка. С голдъна много играха Joy ех, колко съм щастлива. Имам напредък с ходенето навън до тоалетна. През нощта я взехме при нас и почти не си яде акитата вече, рядко ходи у нас в банята обикновенно като ни няма.

Хубав уикенд и следобед ще ви почета  bouquet

# 644
  • София
Деси,а ти преди да и сложиш препарат,усъмни ли те за бълхи? Аз за външни паразити нищо не съм слагала,само за вътрешни давам веднъж в месеца.

Да, усъмних се. Съседката до нас каза, че при тях е пълно с бълхи (тя няма животни), значи беше въпрос на време да се появят и при нас. Често се случва да се качва нещо от мазетата, защото сме на втори етаж  ooooh!

Момичета, Лиска е с разстройство  Tired Изака се твърдо, обаче преди малко изкара нещо като кисел - бледо, без миризма, не е съвсем слуз. Детето също от вчера е с разстройство. Не са яли обща храна, тя не е излизала навън. Идеи и съвети освен да ги наблюдавам и днес?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт