Седми клас преполовихме - заедно тревожихме се и се веселихме! - №41

• 47 913
  • 728
  •   1
Отговори
# 525
  • Пловдив
G..D.., няма намеса на неизучавани произведения  Peace

На днешния пробен по МАТ в Търговската Гимназия в Пловдив не са разрешили на децата да изнесат задачите. Голяма конспирация.

# 526
  • Пловдив
...МАТ в Търговската Гимназия в Пловдив не са разрешили на децата да изнесат задачите. Голяма конспирация.
Кво са праят тия на голяма работа..?!? Брях!

Както се очертава, щерката май няма да ходи ни на един ПИ там. /Сега видях, че си е отбелязала само 12.04 - БЕЛ в ТГ./ Нито пък иска изобщо да учи в там...

# 527
  • София
Подкрепям! Много тъпо е, една школа да забрани на децата, да покажат ПИ на родителите си...

# 528
Моя син на първи пробен по БЕЛ имаме 5,40, на преразказа е изкарал 31 точки, запънал се на въпрос на "Една българка", защото беше болен,когато са го изучавали. В средата на март са пробните при нас по математика, реши в къщи този,който е пуснат в пощата на Регалия, запънаха го две задачи.
Иначе при нас всеки петък правят контролно по математика, така е по-лесно, защото задачите не се натрупват и контрола е по-своевременен.

# 529
  • Пловдив
G..D.., няма намеса на неизучавани произведения  Peace

На днешния пробен по МАТ в Търговската Гимназия в Пловдив не са разрешили на децата да изнесат задачите. Голяма конспирация.

Моето дете ми каза,че не са има разрешили да си ги вземат,защото на листа с отговорите е имало задача,на която е трябвало да се чертае координатна система и понеже на бланката с отговори не е имало място и това е бил проблема. След 1 седмица излизат резултатите.

# 530
Здравейте!
Днес имаше пробен изпит по математика в ''Софроний''. Ще сканирам теста в понеделник и ще го кача в пощата. Лесни били задачите (на мен повечето са ми трудни Embarassed). Резултата ще чакаме другата седмица. От пробните до сега - очаквано по-високи резултати по БЕЛ.

Лека вечер!

# 531
Добро утро, дами  Simple Smile

И моята щерка беше вчера на пробен по БЕЛ в школата, резултатите и теста ще видя в събота на родителската среща. Според нея бил "добре" каквото и да означава  newsm78
Покрай подготовката за този пробен и малко занемарихме математиката, но мисля днес да и се отдадем изцяло.
Хубав ден!  Hug

# 532
  • София
Добро утро, дами  Simple Smile
резултатите и теста ще видя в събота на родителската среща.

Добро утро! В нашата школа никога не е имало родителска, нито някога някоя от учителките се е свързвала с мен. Аз съм от родителите, които се притесняват да не досаждат и съответно също не съм ги търсила. Май не е нормална такава липса на контакт? Иначе моята девойка на пробните изкарва малко над 5.

# 533
...МАТ в Търговската Гимназия в Пловдив не са разрешили на децата да изнесат задачите. Голяма конспирация.

Както се очертава, щерката май няма да ходи ни на един ПИ там. /Сега видях, че си е отбелязала само 12.04 - БЕЛ в ТГ./ Нито пък иска изобщо да учи в там...

O--o-o-, май и ние ще я отсвирим...
Миналата година питах една от организаторките на пробните им изпити защо не вадят статистика на резултатите. Отговорът беше - имало оплакване от родители, че резултатите на децата им ставали публично достояние. Както и да е, преглътнах липсата на статистика, детето ми посещаваше пробните им, но да ви призная - ефектът беше минимален. Явява се, след седмица си взимаме проверената работа, гледаме резултата, но идея си нямаме къде е той спрямо останалите. 
Макар че специално в частта математика техните пробни се смятат за по-реалистични от тези на МГ. Аз за всеки случай записах Митко на пробен в Регалия на 30.03 по математика - ако има мерак, по-добре да го заведа там. Апропо - ТГ могат да почерпят опит от колегите си в Регалия - толкова качествено и културно изнасяне на резултати и статистика в Пловди няма.
Аз не мога да преценя колко деца са били вчера в ТГ, но синът ми каза, че за децата явили се  в МГ е нямало достатъчно стаи - при тях са сложили допълнително още деца, а са идвали и още.
Only - твоето дете с какви впечатления е, училището пълно ли е било?
И още нещо - има ли някой яснота с колко деца набор 2000 е повече от  1999?  Зная, че 1999 беше в повече от 1998 с около 170 деца само в нашата област, дали тази тенденция се е запазила?

# 534
Без да всявам паника, беше бейби бум.
Някъде във форума имаше статистика на МЗ.

# 535
  • Пловдив

O--o-o-, май и ние ще я отсвирим...

Only - твоето дете с какви впечатления е, училището пълно ли е било?

Каза ми,че са били доста ! Наборът е голям....Като се замисля в нашето училище са 7 паралелки 7 клас с по около 30 деца в клас...мисля,че са доста,даже англ.паралелка,където е дъщеря ми са 31 човека.

# 536
  • София
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%B8_%D0% … D1%80%D0%B8%D1%8F
друг въпрос е колко повече деца от провинцията ще изберат да кандидататват в София, в сравнение с миналата и по-миналата година.
Миналата година момичетата, държали НВО в София, бяха с 354 повече от 2012г.

Последна редакция: нд, 23 фев 2014, 16:51 от farra

# 537
  • София
Eто статистика за родените момчета и момичета в различните региони:

http://www.zdrave.net/MIZZO/Statistics/Default.aspx?evntid=5604

София град - момичета - 2000г. - 5373
София град - момчета - 2000г. - 5751

# 538
  • София
Не е по темата, но да се похваля и аз като майка  Embarassed

Голямата ми щерка, която е трети курс СИ (Софтуерно инженерство) към ФМИ, СУ, днес приключи успешно сесията. От 10 изпита има среден успех (5,20 )  Laughing
Горда съм с нея:)

# 539
  • Русе
Браво Ганис - умна като майка си.
Имам един въпрос към теб - смятам че ще е интересно и за другите. Ако имаш задача, в която след описанието е написано - Да се докаже че ъгъл А = ъгъл В. Да се намери ъгъл С при усливие, чеъгъл Z е 20градуса.(всичко е като цяло условие, не е разделено на подточки). Как трябва да се тълкува.  Трябва да се докаже първото и после да се търси ъгъла  или
Като цялостно условие и може да се ползва че ъгъл Z е 20градуса - да се намерят ъглите и с получените неща да се докаже и първото.

Общи условия

Активация на акаунт