ЮЛСКИ бебета - тема 13

• 23 692
  • 734
  •   1
Отговори
# 195
Аз пия една ампула аналгин. Ако видя зор ще пия и повече.
ММ утре е на работа 24 чАса и няма кой да ми помага. та смятам да оставя каката да ни гледа, няма  да я пращам на училище.

# 196
Бемол, 1 филтър на сезон. Почиства се с препарт- капачка течност във водата. Не съм се интересувала за цената на филтъра.

Данчето, последната е "And the mountains echoed".

Целувам Виктория много и навсякъде и си давам сметка, че един ден някой може да ми забрани да си целуна внучето.

Близначе, пробвай хладка баня - не студена, за да не предизвикаш треперене и повишаване на Т. Не и гореща. Кърпи с оцет на дланите и слепоочията. Колкото по- често сваляш Т с лекарства, толкова по- често ще я вдигаш. Организмът ти не може да се пребори с вируса. Съчувствам ти, защото така бях 5 дена, а и кърмех (кожата е ужасно чувствителна). Ще мине, трябва да си минат дните.

зелена орхидея, аз давам по- малко и през деня нови храни. За момента не дава признаци за непоносимост към нещо. От 2 януари започна маратона с хремата и кашлицата. Колко да чакам?

# 197
 Преди 2-3 седмици тръгнала да си купува шампоан. Купила си бебешки, че са по- хубави, с нарисувано мече на него. Измила си косата - абе странна работа. Взела си очилата да чете, ми то било омекотител за пране! (коколино)  Tired
rotfImbo smile3532 smile3532 е не мога просто, това като на ММ една подчинена, връщат се от Коледната почивка и той пита, какво й е донесъл Дядо Коледа, а тя - "душ-гел, едно такова дето като се изкъпеш и с него се мажеш, и мирисаш на убаво"
Близначе опитвай от тука лековете, хладен душ, въпреки препоръките оцет с вода си мокриш чорапите и ги обуваш, че е лошо, дано до утре си по-добре.

# 198
Ники, аз също съм привърженик на несвалянето на температура. Чакам я хубаво да подейства и чак тогава. Днес цял ден се мотая с температура и чак към 16 ч взех някакво лекарство. За мен температурата е нещо полезно. Е,като стигна 39 и усетих, че потъвам, пих аналгин.

# 199
Ники, не някой, а майката на внучето, когато ти като негова баба не се усешаш и посред грипния сезон (а ти работиш с болни хора) го целуваш по бузите и леекочк даже и по устата. Не го тълкувай така просто някой...

# 200
  • varna
Голяма съм шматка, забравих да почерпя, Ема днес става на 6 м., как лети времето...

Близначе, аз свалям Т по старомодния начин още от малка. Намирам поне две три жилетки и фанели, които да навлека отгоре си, дебелите чорапи и под одеалото хуууубаво да се препотя. На сутринта няма и помен от Т, това за висока около 39 става дума, тая минималната дето най-гадно се усеща, нея нищо не я мори Sad. Стискам палци за бързо оправяне! Praynig

# 201
На мен също ми става кофти свекитата като го мачкотят.
Майка ми и баща ми и те не се усещат мамка му...Ето сега ,от вратата влизат и право на детето.Ми мийте си ръцете,баси.Верно е ,че с кола идват,не с градския транспорт ,ама нали пипат врати ,асансьор и т.н. Много съм била издирявала..Свекър ми слага дърва в печката и веднага след това "дай детето"! Все едно сме в детската градина ,така да трябва да ги подсещам ,че бебе се пипа с чисти ръце.
Някой ден се надявам да ми дават внучето все пак Laughing
Хера,честита месечинка bowuu bowuu

# 202
Пак да пожелая на болните да се оправят.

Пине, много се смях на историите с твоята свеки. Аз нямам свекърва, но сестрата на мм успешно я замества. Тя е стара мома, живее на 30 минути от нас. За нищо не може да се разчита на нея. Като си счупих ръката август месец с малко бебе само се обаждаше да каже колко е притеснена, но не дойде нито веднъж да ни види или пък да попита имаме ли нужда от нещо (готвачка е, а първите дни знаете как е с готвене и малко бебе, можеше една супичка да дойде да направи ... аз бих). Баща им като беше в болница също не го посети, но изпрати балони (!!!). Вярно, че само ставата му сменяха, но все пак.

Ники, за захранването аз ако е мъничко болен не бих спряла да го захранвам също. Само ако примерно повръща, има много слуз в акото, обриви или е много зле бих спряла и то докато тези объркващите симптоми не отминат. Абе за това захранване колкото хора толкова и теории. Една твоя съгражданка от щатите преди няколко дни ми каза, че се започвало със зеленчуци от зелени към оранжеви, а след това плодовете от светли към тъмни. Е, да, ама аз вече захраних с оранжевите, така че ще си карам както си реша.

# 203
Луиза, не говоря за твоя случай - грип- настинка- каквото и да е разболяване- визита. Това е ясно. Прочетох всички свекървенски истории и си мисля, че има неща, които и двете страни биха могли да си спестят.

Орхидея и аз знам от оранжеви, жълти и зелени, месо (ако не е веге) и чак тогава плодове. В интерес на истината манго не си и помислям да давам, защото не му е сезона. Диня дадох, защото имаше у дома, по настояване на каката (преди месец може би). Изобщо неща, които не виреят на континента ми е малко терсене да предлагам. Кой знае колко дни са зрели по камионите. Сутринта сварих морков и картоф - 30 мин, органик знам какво му слагам на детето в устата. Много взех да гледам какво се яде у нас, заради лош опит гледан отстрани. ((твърде много рак момичета.Все млади хора.))

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 23:32 от Niki1

# 204
Леле Ники, на мен нямаше да ми издържат нервите. Април месец ми предстои и на мен да търся детегледачка и съм в ужас. Нямате ли опция да я смените? Макар че едва ли е лесно дори и при вас да се намерят кадърни.

Луиза май беше споменала, че е ползвала баба под наем. Луизе, доволна ли си? Изнасят ли ги тези баби или само за София?

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 20:50 от greenorchid

# 205
Шуши на прегледа с ехограф на шестия месец на Виктор се оказа, че легенчето на левия бъбрек е все още уголемено. Пуснахме урина, беше лоша. Имаше кристали и 8-9 левкоцита. Пуснахме урина още два пъти в друга лаборатория и в тази която пуснахме първия път, резултатите бяха добри. При лоши резултати щяхме да пътуваме към София за допълнителен преглед. Казаха след три месеца пак на ехограф, а аз ще пускам урина всеки месец. Все се надявах, че го е израстнал но не е все още. При нас няма добър нефролог които да го прегледа, ако има може и той да му сложи диагноза, знам ли. Надявам се мъниците да се справят и скоро и двете да се похвалим, че са здрави. Моля се всеки ден за това.

# 206
Леле Ники, на мен нямаше да ми издържат нервите. Април месец ми предстои и на мен да търся детегледачка и съм в ужас. Нямате ли опция да я смените? Макар че едва ли е лесно дори и при вас да се намерят кадърни.

Луиза май беше споменала, че е ползвала баба под наем. Луизе, доволна ли си? Изнасят ли ги тези баби или само за София?

# 207
Това последното със собствения цитат не зная как го свърших. Просто исках да поправя правописна грешка. Простете, още пиша през телефон.

Използвам случая да честитя месечинка та на хера.

# 208
Трудно е да се намери човек, който ей така да си пуснеш в къщата. И да се надяваш, че не те лъже, най- вече.

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 23:31 от Niki1

# 209
Ее Пине и твойта свеки е уникат, признавам я! И моята е супер разсеяна ама твоята обра точките.Simple Smile
Ники много гадно така да знаеш, че ситърката си прави каквото си реши, дано я подчиниш да гледа добре мъничка или да намерите някоя по-добра. Тази същата ли е дето е дошла болна?

Общи условия

Активация на акаунт