ЮЛСКИ бебета - тема 13

• 23 691
  • 734
  •   1
Отговори
# 255
Абе момичета, чета ви, че давате червено цвекло. Това е един много тежък зеленчук за стомахчето. Той се дава малко по късно и то в миниатюрно количество. Той е зеленчук по принцип пълен с нитрати. Не че и аз не дадох на големия ми син когато беше на 6 месеца някъде, но тогава разбрах, че не е трябвало да дам.

# 256
Пащърнака с целината беше фурор. Ама много рядко стана, 100 часа го яде. Тя много смешно яде. Не дава да и набутам цялата лъжица в устата. Лапва само връхчето и изсмуква съдържанието. Simple Smile
Катенце, стискам палци за изпита !
И на мен ми е интересни какво сирене купувате?

Karli, завишени спрямо референтните стойности на съответната лаборатория или спрямо резултатите на децата, които ти си гледала? Всяка лаборатория има различни референтни стойности в зависимост от апаратурата и методиката, която се използва. Съпоставими биха били резултати на деца, изследвани в една и съща лаборатория! Лимфоцитите, неутрофилите и еозинофилите имат различно разпределение в детска възраст. За това е важно резултатът да се обсъди с лекар. Това, че  не са в норма обикновено е свързано с възрастта. Същото се отнася и за RDW.  По спомен то и при Ева беше завишено.
Лимфоцитите, еозинофилите и неутрофилите са част от левкоцитите - WBC. Щом те са в норма е добре. Не се притеснявай излишно. Задай всичките си въпроси на ЛЛ. Интернет е източник, но без необходимите познания трудно може да се получи информация, която да е на 100% коректна  Peace

# 257
  • София
Весе аз два пъти давах тази седмица попара със сирене. Един приятел на ММ има мандра и съм сигурна че е прясно и истинско сирене. На етикета пише Тетевен. Незнам в магазините има ли го, но е много хубаво. Друго хубаво, което го има навсякъде е Маджаров.

Мерси Руми! Маджаров е и нашето сирене у дома, само дето купуваме смес, овче и краве, но разбрах, че било много мазно това за бебета, то ясно щом има овче, но си мислих да не би да има някакви които да са по-подходящи за бебета, както има такива бисквити. Ето Карли добре ме насочи, ще му взема био.

Забравих да ви кажа, че моето хулиганче си е просмукало долната устна и сега му е лилава. как го е направил този номер, и аз не знам. Като го видях вчера ми призля, той все едно е отнесъл як тупаник. Преди това ходихме до Лидл, и аз го оставих с баща му в джипа и слязох сама да пазарувам, като се върнах баща му ми каза, че без да иска му е затиснал на седалката ръчичката и Лазар си е поплакал.Та като го видях с посинената уста, първата ми реакция беше, да се обърна към мъжът ми с думите "ти ли му направи нещо?". Така реагирах и кой знае как съм го изгледала кръвнишки, не знам и защо го направих, може би, защото преди това му беше затиснал ръчичката, но той ми се разсърди. Е не е баш да ми е сърдит, но ми е обиден. Днес ще трябва да му се извиня.
Аз ставам много агресивна, когато някой направи нещо на децата ми, та макар и само да ги обиди. Спомням си Калин, като по-малък и по-беззащитен, когато някой му направи нещо, деца сбият се, аз много се озлобявах. Добре, че е мъжът ми, та винаги ме е спирал и никога до сега не съм се разправяла с другите деца, защото все си мисля, че някое щеше да отнесе някой шамар от мен.

Какво се разписах, пък и аз. Имам толкова работа.
Обаче си личи, че Лазар спи, нали?

# 258
Карли как приготви спагетите или бяха готово пюре? А домати как въведе? На мен ми се иска да въведа домати, но домашни имам само консерва, а купешките са  Sick
Сирене вземам от лидл, някакво гръцко Софра. Препоръча ми го кумата и реших да се доверя. От както в Маджаров открихме огромна топка лой, такова не купуваме.

# 259
  • София
Джингъл, много благодаря за нау-хау-то  Peace Аз определено ще се възползвам от съветите ти, включително и от чорапчето  Laughing

Джингъл и другите мами, които дават месо в сготвена манджа. Не е случайно това, че съдържанието на месо в бурканчетата е толкова малко. В тази възраст порциона на бебе е до 10, максимум 15 % от порциона на ден. Тоест, в 100 гр зеленчук да има до 10-15 гр месо. Мисля, че това беше до 10 месец.

Агнес, за цвеклото аз специално питах нашата педи (а тя е от страхливите) - каза, че може  в малки количества да давам, дори е добре за хемаглобина. Не съм бързала нито с праскова, ни с манго, дори и с домат и чушка - с нея подробно обсъждаме кое какво съдържа и как може да се окаже негативно. А пазарувам само от био-производители. Нитратите се акумулират, ако е обработвано с амониева силитра, ако не - то те са минимунда, която не е опасна. И всичко за вс. случай кисна половин час в студена вода - да се отмият именно нитратите (че в почвата се натрупват, все пак...)
За сравнение - синът ми поради ранна анемия плюскаше още от 5 месец предимно цвекло, коприва и жълтъци, картофи. Анемията се изфиряса до 1,5 г възраст - е, разбира се, в комбинация с малтофер.

Весе, абе вие сте най-напред в захранването, да ти кажа. Ние наш'те докат' ги захраним със салфетки, Лазар вече краката на столовете ще е проял  Crazy

# 260
Агнес,аз давах с готово пюре от заешко меси и там % цвекло беше минимален  Peace

А за сиренето,простете но как така КМ не може,а сирене може?

# 261
Аз със сиренето и киселото мляко мисля да поизчакам. Каквото сме въвели до тук, въвели. Малко спирам, и евентуално след 8 месец нови неща. Сирене ако взимам, ще е от село.

# 262
  • София
Купуваме "Маджаров" козе сирене, не за бебето, то още не яде, но за нас. Когато прояде, ще яде от това същото, много е вкусно, а и доста полезно май.

Бързо оздравяване на болните!

# 263
Аз се чудя защо оттатък е тихо...
Ще трябва да ви следя по изкъсо.
За захранването и ние ядем почти всичко, но в доста по-скромни количества. Не е от най-ящните моето момче. За червеното цвекло мисля, че е много рано, той е тежък зеленчук и адски запича. Доматите също са доста киселинен зеленчук(те плод ги водят ама айде) и не съм давала. Боб, грах и царевица давам рядко, наблягаме все още на ориз и картофи. Попарата с какъв чай я правите? С готови сухари или препичате филийки? Аз давах но направена с АМ иначе не се приема много добре  Mr. Green Купувам сирене само Родопея за малкия и го кисна във вода поне 1-2 нощи за да се обезсоли. Масло и кисело мляко давам домашно от свекито. Четох, че давате кремчета, с вода ли ги правите или с прясно мляко? Аз кисел правих, но не се хареса особено. Колко захар слагате?
Много въпроси станаха, но ще съм ви благодарна да споделите, че вече се чудя какво да му давам да яде, искам нещо по разнообразно  newsm78

Авокадото с какво го комбинирате? Купила съм да дам, ама не знам с плод ли, със зеленчук ли?

# 264
Оушън, правя попарата с чай от липа и шипка, слагам готови сухари, не препичам филии. Прясно мляко мисля, че трябва след годинката да се дава. Иска ми се кисело мляко да дам с плод или бисквита, сега ще ровя да видя от кога е добре да се въведе. Утре смятам да направя царевично нишесте с плодове. Едва ли е супер полезно, нишестето, но и на мен ми се иска да разнообразя.

# 265
Сандалка, още не съм давала месо, но мисля аз да и го направя, пък колкото изяде. Не вярвам да преяде с месо, дори и 50 гр да издяде. Докторът и каза да давам смело, така и мисля да направя.
Но мисълта ми най-вече е, че как може да пишат, че има месо, когато то в процентно съдържание просто все едно го няма!?

# 266
  • София

Не че не може, а не е препоръчително. Ако си спомняш, тогава говорихме за заменяне на АМ с КМ. И просто предимствата на АМ са по-големи - по-обогатено е с допълнителни елементи. От които бебетата имат голяма нужда в тази възраст.
А момичетата дават сирене, масло, КМ в малки количества - като допълнение към манджата, за да се захрани детето.

Оушън, аз авокадото го давам към всичко. Но ние сме по-специални, че не ядем на пюрета, а на манджички с парченца. Слагам го отстрани на купичката и го давам периодично, загребвайки с лъжичката. Всъщност, така може и към пюренце да се дава, де - самото авокадо, когато е меко, е с консистенцията на пюре.
Вкусна за бебетата комбинация се полчава между банан и авокадо - разбъркани и сурови. Може и малко АМ или кърма вътре.

Джингъл, на мен лично много ми се виждат 50 гр, и то на първо ядене  Thinking Според мен, преди да даваш такова количество, нека бебе да яде месо поне 2-3 седмици, като се увеличава постепенно. Това са страшно много протеини... накуп.

# 267
Аз авокадото го слагам в пюрето сурово. Само авокадо не хареса, а с банан го плю. 

ММ го чакам да се върне веднага след работа цяла седмица. Днес вече беше обещал. Е, върна се, но каза, че ще ходи на опера  Tired Сега се къпе и ондулира и ще заминава . Мрън !

# 268

Не че не може, а не е препоръчително. Ако си спомняш, тогава говорихме за заменяне на АМ с КМ. И просто предимствата на АМ са по-големи - по-обогатено е с допълнителни елементи. От които бебетата имат голяма нужда в тази възраст.
А момичетата дават сирене, масло, КМ в малки количества - като допълнение към манджата, за да се захрани детето.

Останах с впечатлението,че е рано,а не,че не е препоръчително.Повечето от вас тогава ми отговориха след 8-9 месеца сега чета,че давате.

# 269
По време на бременноста четох доста за цвеклото и някак си си имам вече едно на ум. За себе си съм решила, че този път няма да бързам да го дам на детето, въпреки, че знам че е един невероятно полезен зеленчук. Аз лично го обожавам на салати.

Сиренето вече е един вид преработено мляко и след определена възраст можело. Киселото мляко мисля можеше след 8м. Прясното мляко уж е след годинка, а на детските кухни кремчетата ми е интересно с какво ги правят ако не с кръстено мляко  Mr. Green

Сирене мисля да въведа с попарата директно. Тогава ще стане удърно : сирене и глутен. Преди това няма да давам или поне още нямам планове да го правя.

Авокадо обичааам  Heart Eyes Трябва да взема да си купя. Ще си го делкаме с бебебто. Малко за него, малко за мама...

Вчера купих пюре от банан. За сега добре го прие. Трябва да пробвам и с някое и друго зеленчукови манждета в буркани  Mr. Green и ако не му харесва на младежа моя тертип на готвене да му давам от време на време да хапва купена манджа. То от сега ако го свикна да яде по ресторанти после незнам  newsm29

Общи условия

Активация на акаунт