ЮЛСКИ бебета - тема 13

• 23 460
  • 734
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте и от нас , да се разпишем с 8.300 кг и 67 см, всичко ОК. Четох през ред ,два последните страници , много пишете момичета  Simple Smile супер е , че темите не замират въпреки фейсбуци и тн. Вчера въведох глутен , днес пак ще давам.
Интересно е това за приучаването в кошара , ако въобще при моя звяр може да се приложи , защото тя ей така просто да си лежи в кошарата няма моменти.Със сигурност ще отнеме повече от 21 дни  Wink, току виж и омаляла кошарата  Simple Smile.
Ох, аз съм от майките , които засега не се впечатляват много от поведението на бебето, т.е не е необичайно да чука или крещи , знам ли - то тя до скоро само лежеше и нищо не правеше , та сега и се радвам на всички маймунджулъци и не ограничавам нищо.Само по едно време бръчкаше нос и дишаше като дракон, само това мразех и забранявах ужким.Добре ,че спря и не се е сещала да  го прави.

# 586
Излюпих се. Боци се ококори в 6.00, но ММ го взе с него в хола и ме остави да спя. Кеф !

Джине, и аз уча Калина да се бие. Казала съм и никакви компромиси. Обидят ли я - обижда и тя. Бият ли я - удря. Аз самата съм така, ако някой обиди мен или детето ми, отвръщам със същото. Пък нека съм простачка, нека съм невъзпитана. Майка ми навремето ме учеше както ти Бранка и до никъде не стигнах. Станах смотла. Е, децата ми ще уча да се отбраняват, времето ни го изисква. Яд ме е само, че не мога да накарам баща и да и преподава самбо, язък че е европейски щампион. Решила съм обаче сериозно да го пришпоря. Стига ми само да я научи как се чупят ръце, нищо повече  Twisted Evil

Боци цяла сутрин пищи. Оказа се, че иска мен  Shocked като се доближа се ухилва до ушите и млъква.

Жалина, недей така. Първо се притесни защо малката мълчи и не говори. Сега детето взе да се разчупва, да се изявява и ти пак се притесни. Остави я да се развива, какво възпитание кви пет лева на мъничко бебенце?

Данче, кажи къде е магазина, като се запролети да мина  да си купя нещо Simple Smile

Наистина има пари. Отивам да си поръчвам салса обувки  Sunglasses

# 587
  • Перник
Аз се опитвам да ''забраня'' на малкия да бръмчи докато яде пюре, ама никак не ни се получава. Той ми се смее като му се скарам и продължава да си го прави. Резултата е, че аз и всичко около него става в пюре. Добре че поне столчета лесно се мие и бързо съхне

# 588
Резенето е див копър , нали има чай на Хип такъв. Тук го ядат като зеленчук към месо ,много е известен и чая срещу коремни болки, колики и подобни.Аз не го обичам особено.но ще пробвам да дам на беба с картоф и морков .

# 589
  • София
Добро утро Simple Smile

Доне, това резене ми е най-омразната подправка, аз нали не обичам анасон, а резенето е копър, ама кръстосано с анасон и мирише на анасон, по нашия край (Чирпанско) няма чист копър, само резене и се слага на таратор и т.н, ми мразя го бе, мразя го, аааа, ама повече мразя онази арменската подправка, кориандър май беше, ама те му ползват листата като магданоз, отвратителна е, аз като бях бременна миналата зима нали ходих там, сума ти храна оставих неизядена, даже един ден в стола на фирмата махах едни листа от един сандвич, проджект мениджъра беше седнал точно срещу мен и така му дожаля, че накрая ми прибра чинийката в неговата табла да не ми е под носа, че да не се случи случка, всъщност интересно ми е сега, ако попадна на такава подправка как ще реагирам, може пък да ми хареса, тогава бях бременна в 4-тия месец и тъкмо беше спряло да ми се гади все пак...ама и колегите не я харесваха особено, няма да е само от моя вкус...

Ох, отплеснах се на тема пътувания, аз съм ходила главно в командировки и то все на странни места: В Австрия (това не е странно де), в Беларус, в Сърбия, в Русия, в Армения, в Словения, ходили сме на екскурзия във Венеция и на почивка в Гърция, на мен лично много ми се ходи в Прага и в Англия, в Лондон разбира се, но и в провинцията много ми се ходи, Стани като беше бебе мъжът ми ходи на гости на един приятел в Кембридж и аз исках - ама нямаше как...а сега той работи в Япония, на един южен остров и гледахме снимки, прекрасно е и много ми се иска да му отидем на гости, ама кога ще е, кой знае, то ние до Брюксел не можем да отидем, а имаме покана, а какво остава до Япония, а така обичам...сега планирам лятото море в Гърция, на Тасос ми се ходи, ама да видим какво ще измислим с приятелите ни, че вече всички са с бебета и ще е много забавно Simple Smile)))))

# 590
Добро утро  Hug
Пак ви изтървах , ей  Embarassed
Почивните дни бяхме на село, там нямам нет , вчера като гледам повече от 10 страници изписани за броени дни .

Данче - сигурно нямаш време, но все пак помисли да качиш някои от дрехите си в албум. Аз редовно си купувам дрехи втора употреба и бих разгледала с интерес.
За влажността в стаята - там простирам дрехите и аз , на сушилника.

Надявам се,че болните са оздравяли, а който не  е  - бързо да оздравява  Hug

# 591
Аз се опитвам да ''забраня'' на малкия да бръмчи докато яде пюре, ама никак не ни се получава. Той ми се смее като му се скарам и продължава да си го прави. Резултата е, че аз и всичко около него става в пюре. Добре че поне столчета лесно се мие и бързо съхне
Laughing ох познато, особено със спанак  Mr. Green срещу баща си вчера, а той с току що изгладена риза .Е смях се и беба видя , но поне и той да усети малко зор  Mr. Green.
Момичета , скоро е Св Валентин  1dating- планове ? Изненади имате ли вече подготвени ? Ние имаме и годишнина презфевруари от съдбовния ден , в който се запознахме с мм, та му промених живота  Crazy, та може би ми се иска малка изненада да подготвя.

# 592
Иве, по нашия край наистина няма копър... Миналата година едва открих на пазара, имаше табелка "Истински копър"  Mr. Green . На детето съм давала чай с резене, против колики на ДМ Бейби Лав.

Бръмчането по време на хранене не знам как се отучва, за щастие рядко го прави напоследък  Crazy

Герито, влажността е добре да е 40-50%, при вас колко е? И аз съм се замисляла за овлажнител, тук при свеки сме с парно и мятам една влажна кърпа върху него, за сега е ефективно.

murmeli
, ние не празнуваме Св. Валентин, аз подаръци и изненади обичам да правя целогодишно. Но вие щом имате и годишнина ще трябва да измислиш нещо по-специално...

# 593

murmeli[/b], ние не празнуваме Св. Валентин, аз подаръци и изненади обичам да правя целогодишно. Но вие щом имате и годишнина ще трябва да измислиш нещо по-специално...
[/quote]
е то и мм не иска да празнува,но почти няма шанс. Преди 3 години ми подари една мини орхидея ,която цъфти само веднъж годишно , точно ,ама точно в началото на февруари и той всяка година ми я " подарява" ,най - безцеремонно и се хили . Знам ,че и тази година ще я получа.

# 594
  • София
Aquawoman, ти откъде беше? Simple Smile))) Уфф, много съм тъпа, знам откъде си, ама ника съм забравила, никааа, иначе името и детенцето и теб помня Simple Smile)))))) То и в чая на Хипп за кърмачки има резене, има и анасон, копър, ама го пия, какво да се прави, добра майка съм, всичко правя за децата си Wink)))))))

Някои от вас поне си имат романтични мъже, дори и с бебе все ще измислят нещо да ви зарадват, моят е толкова скаран с романтиката, че чак ми се плаче понякога, миналата година се скарахме за 14-ти февруари, че едно цвете не се сети да ми подари, на 15-ти купил и го дал на детето да ми го подари, викам на детето ще дадеш на 8-ми март, сега беше твой ред, това в кръга на шегата, аз не държа точно на определен празник да ме забелязва и да ме изненадва, ама просто тогава поне имам някакъв шанс, иначе без празник никога, ама никога няма да го направи и защо ли, той като не обича си мисли, че и другите не обичат...

# 595
Чувствам се изостанала с подправките и готвенето  Mr. Green Това чудо ще го сваря и ще го опитам, ако не ми хареса няма да й го давам. Върви с моркови за решилите да пробват и никак не отивало на картофче.
Да ви кажа аз как си избирам какво да включвам следващо. Едно ми помага продавачката от био-магазина, а другото - точно до този магазин има местният ДМ, та влизам оглеждам хубаво всички пюрета и си харесвам, после в съседния магазин си сверявам часовника с продавачката и готовооо - имам нещо, което не съм виждала никога преди Simple Smile
Иве - то в нашият стол(макар, че аз си го харесвах) има много неща, които трябва да се махат:)

Възпитанието - ох, като ви чета и си давам сметка колко съм изперкала и как си представям колко е сериозно да бъдеш мама, а то всъщност е простичко и миличко, та чак удоволствие. Май се взимам много на сериозно  Rolling Eyes Confused Embarassed

Абе вашите бебета как се придвижват? Това моето лази назад и много се кефи, като застане на другият край на стаята и иска да ми привличе вниманието Simple Smile

И да как ме разконспирирахте, че ММ е в командировка Simple Smile Хихихи, два дена женско царство без готвене и чистене Simple Smile Еххх, понякога си е удоволствие Crazy

# 596
Иве, с теб щяхме да се виждаме, но май ще остане за това лято ако идвате насам. Надявам се да сме си вкъщи тогава и да осъществим срещата  Hug

jalina, сега се сетих, че в един твой пост видях, че си учила в МГУ. И аз учих там, 2009г съм завършила, може и да сме се виждали...

# 597
  • Перник
Мурмели и ние Свети Валентин не презнуваме. Почитаме си Трифон зарезан с по винце и вечря в някоя кръчмичка. Миналата година много добре си спретнахме купонче с приятели. За тази година нищо още не сме решили.
И ММ не е от най романтичните. Прави ми от време на време по някой подарък ама не е кой  знае колко романтичен. И чувствата си много по трудно изказва.
Честно казано на мен така ми харесва повече. Миналия ми приятел ме отрупваше с подаръци и по 20 пъти на ден ми обясняваше колко ме обича. Тава ме задушаваше страшно много

# 598
  • София
Благодаря ви, момичета.. Еми, аз отворих балконската врата да се отоплява и там.. Пък и пране има  Mr. Green
Аква, в момента е 38%  Thinking Не знам дали е ОК... Но ще видим довечера дали ще се повиши..
А бе, някой да е правил фотосесия при Калина Арсова?
Руми, Анджи също бръмчи с устата, докато я храня и това ме влудява, защото ме плюе в лицето и  Mr. Green цялата съм в манджа...
Ох, почна да яде детенцето ми бе...  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Днес яде пюре от тиквички и яде  Mr. Green Не моА да повЕрвам просто ...  Crazy

# 599
Гери между 40 и 60% трябва да е влажността, някъде съм го чела.
По метода на Сандалка, детето е само в кошарата, и по бейбифона чувам, че удря с биберона в решетката на кошарата, това много я радва. А без биберон не заспива, така че явно няма да стане, но пък мълчи си, не реве, вече 10мин. Mr. Green Излиза ми се, а не ми се излиза сама, ако пак не заспи, ще се наложи след като обядва, да се изнеса с количката по улиците сама като "глуха кучка" вчера бях единствената мама с количка  Embarassed други луди на студа нямаше, а днес е едно слънце и вече е 4 градуса, точно за една зимна разходка.

Общи условия

Активация на акаунт