ЮЛСКИ бебета - тема 13

• 23 462
  • 734
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Лъки, прочетох те за приспиването с рева, а после и за това със Сънчо - за което честито!  Hug
Извинявай, че ще си позволя да коментирам, но е само от желание да помогна  Hug
Точно в тази възраст с рев едва ли ще се доберете до добър резултат. Има дори и по-големи дечица, които само като чуят, че трябва да спят, започват да се тръшкат и опъват, често и плачат. Обикновено това са деца, които са свикнали през целия ден да са залепени до родител (възрастен човек) и нежеланието им за сън идва от страха, че ще бъдат изоставени. По същия начин се чувстват и бебетата на тази вече по-голяма бебешка възраст. Ако сте си създали ежедневие, в което сте винаги заедно, нормално е да се усеща оставено и нещастно, ако изведнъж започнеш да го оставяш в кошарката му. И двете ще се измъчите, а може и конфликт да си "отворите".

По-скоро задействай дресура с много търпение и прилъгване и съвсем постепенно. Накарай я да се почувства така, че да заобича кошарката като място. Как? Като й създаваш в кошарката хубави емоции. Постепенно тя ще започне да свързва душевното си състояние (спокойствие, радост, уют) с мястото.
Отначало я носи и слагай вътре много често, но за кратко, дръж я там за не повече от 10 минути (Ако успееш да я приспиш инцидентно - супер. Но ако ли не - не настоявай прекалено) И трябва тя да е в хубаво настроение, когато се запътите, например - след хранене. Оставяйки я там, поддържай й настроението. Но без да я докосваш. Ти си знаеш, на какво се радва тя - правете си маймунджулъци, занимавайте се, говори й или й пей, ако тя харесва. Или пускай някаква музика. Добре би било да махнеш от кошарата й всякакви играчки и само понякога да й вадиш някоя (единствена), да я дразниш, баламосваш с нея, т.е.- да я накараш тя силно да поиска играчката. Не й я давай веднага при първото протягане. Нека се потруди, за да я получи. Така ще й е още по-интересна. Правете това 2-3 дни. А после започни съвсем тихичко да се измъкваш от стаята, когато си й дала играчката. Ако си боса и не казваш нищо, когато тръгваш, бебка няма да си отвлече вниманието с твоето тръгване. Излизай съвсем за малко - за половин-една минута. После се връщай с радостни възгласи. Отново гледай да не я докосваш, ако не се е разкиселявила. Тя трябва да разбере, че не само чрез докосване с теб може да имате близост, а също така, че може да бъде хубав животът дори тогава, когато мама не докосва. Забаламосвай вниманието по всевъзможни други начини. И ВЪТРЕ трябва да й е хубаво, ако се размрънка и не можеш да оправиш настроението й, по-добре я извади.

След още 2 дена, когато излезеш, стой до вратата и не се връщай веднага. Влизай весела и щастлива при  първо мрънкане. Но когато влезеш, не я изваждай веднага, изчакай, покупонясвайте още 5 мин, чак след това.
Нататък започни да й казваш: "Мама отива да вземе водичката (играчката, нещо) и скоро ще се върне" и тогава излез. Изчаквай пред вратата. Тя е сигнализирана, че мама е излязла и чака. Ако не се размрънка, влез (отначало) доста бързо, като постепенно увеличаваш времето си на връщане. Ако ли се разцърка, тогава не влизай. Опитай да изчакаш да спре, тогава влез. Ала ако видиш, че е на път да влезе "във фаза" (да се разстрои повечко), влез и й се радвай, пак без да пипаш. Можеш да вкарваш играчки в ход, или някакви театри, така че да се успокои. Тогава я взимай.

Общо взето - така. Просто й покажи, че кошарката е едно супер приятно място, където се случват чудесни неща и дори и мама да е излязла, пак страшно няма.
Когато тя започне да се отнася спокойно на излизането ти от стаята, започни да я оставяш в кошарката и сама в стаята за по-дълго време - 30-60 мин. Не е задължително тя да спи или да я приспиваш. Нека тя сама да си реши, какво ще прави там - може би ще има интересна играчка, на която да гука или пък ще си разглежда маникюра на краката  Laughing Може да се разцърка, не ходи веднага. Но и не я оставяй да истеряса. Влизай, показвай се, излизай. Може и да ходиш просто без да приказваш и без да я гледаш, а да си вършиш нещо мълчешком в стаята - да сгъваш, подреждаш. След което да си излезеш пак мълчешком.
И когато тя научи, че сама в кошарката е приятно и спокойно, чак тогава я оставяй вътре за час или два, като тогава можеш наистина да не уйдисваш на настроенията й или пък да го правиш много рядко. А това, че тя няма да спи там в началото, нататък навярно ще се промени от нейното спокойствие, когато е вътре.  Peace

# 571
  • София
Ох, изчетох вииии  Mr. Green
Аква, честита придобивка  Hug Hug
Близначе, Анджи също спи много! Голяма поспалана е  Hug Не се тревожи  Mr. Green
И ние нямаме зъби още, ама всичко що пипа, е в устата й  Mr. Green
подаръче, да, аз казах след годинка, че не виждам полезно в него, а ние говорихме дали можеш да замениш АМ с КМ, а не като добавка  Hug Но както казваш ти, всеки ти говори различни неща, най-добре направи това, което смяташ най -добре!  Hug
Вие съвсем ме отчаяхте с тая царевица... Аз ям почти всеки ден от тая царевица, независимо дали е от консерва, от някое бабенце или от магазин...  ooooh!
А за пътувания... На мен НАВСЯКЪДЕ ми се ходи... Само да пътувам... и това ми доставя удоволствие.. Добре, че мъжът ми той обича, че съм загинала  Mr. Green Ей сега дори и пътешествие из България ще си направим през пролетта... Има страшно много места за гледане  Mr. Green А пък чавето да порасне малко и сме извън България... Иначе ми се ходи УЖАСНО много на Малдивите... Мале..
Евето, тия кражби винаги оставям безмълвна...  #Cussing out Направо да им строшиш ръцете!
А за пъпчето съм решила малката да го хвърли на морето, че да пътува  Mr. Green
Ох, Мисти, аз съм същата като теб. Пълна ли ми е тишината, ми се причуват разни неща и почвам да изперквам  Mr. Green затова винаги ТВ ми е включен или телефона ми с музика... Иначе абсурд... А иначе много хубав подарък си имате  Hug Много ми хареса!
Агнес, да е жив и здрав мъжът ти и да те слуша многооО!! Само любов да ти дава!! Mr. Green
И Анджи одеве ми откърти единия бутон (на 1-цата) от клавиатурата  Laughing Mr. Green Дивачка! И ми обърна декстопа на 90градуса...
Ох, бе, да ви се похваля, че Анджи прояде най - сетне... Е, не яде цялото пюренце, но все пак и до половината ми стига  Grinning И следобедната каша с плод си хапва и сме доволни  Grinning

# 572
Карли ти позна за яденето на Ками. Днес и направих вкусна супа и яде за пръв път с кеф. Хем на мен ми е по-лесно, хем и на нея беше вкусно. Сложих броколи,карфиол,картоф, морков и магданоз. Чудя се кога мога да добавя червена чушка?

# 573
Глупи аз доста се рових за чушките и казват, че сега може зелена да слагаме.
И аз бих замълчала на репликите на Джинината кума. Ако се случва често ни в клин, ни в ръкав да коментира детето ми просто ще огранича контакта си с нея. Не мисля, че е лошо възпитание да премълчиш, често чувам неща които не ми харесват, но това означава ли, че постоянно трябва да се карам с хората. Искате да учите децата си да казват каквото мислят, пък скачате на хората които го правят. Въпреки, че според мен кумата откровенно го прави за да те жегне Джине.

# 574
  • София
Иииии, аз пък вчера дадох червена чушка! Що не може?

Честити зъбчета на новоозъбилите се! Да за бели и здрави! Цял живот без ченета!  Mr. Green

# 575
  • София
Добро Утро!

Скрит текст:
По въпросът с кумата, както казах, има нещо много странно. Моето дразнене не е провокирано от безпредметна забележка или неуместен коментар. Ако тръгна да разказвам, цяла тема няма да ми стигне. Прост пример, на едно море магазина в хотела беше много скъп, сещате се от онези, в които една надуваема топка от 5лв, струва 30лв. Кумата всеки ден задоволяваше някаква прищявка на сина си, в което разбира се няма нищо лошо щом така е преценила. Веднъж купуват една пластмасова калинка /струваше 45лв, сигурна съм, че в Джъмбо е не повече от 10/. Бранка ме пита дали може и аз да и купя. Аз обясних, че не може и защо не може и тя се съгласи- без тръшкане и сръдни. На плажа сме и тя попита дали може да я види, другото дете и отказа и тя си взе клечки и започна да рисува по пясъка. Обаче малкият разбойник три пъти отиде да и разрита рисунките и да и каже колко са грозни. Накрая тя се разрева и дойде да се гушне в мен. При което кумата започва да реди "Ама много сте непослушни значи, какви са сега тия сръдни, тия ревове" Rolling Eyes А, от друга страна кумата много се радва на бебето. В тази връзка снощи обявих на мм, че тази година почивката няма да е с тях.
За да заключа, ще кажа, че аз винаги съм била много критична към дъщеря си. Винаги. Самата тя, вече по-осъзната, често ми казва, че "повече и се карам отколкото да и се радвам". Направих грешка още в ранна възраст, като я учех никога да не посяга, ако я ударят да не отвръща /вследствие на което на три годинки получи тик, докато ходеше в една държавна дг, за което също съжалявам/. Ако сме в парк и някое дете и вземе нещо, винаги съм и казвала да не си го иска, нека детето да си играе. Тя веднъж ме попита "Добре де, защо не мога да си играя със своите неща". Тези грешки няма да повтарям с Марина. Не го правете и вие Hug
Да ви кажа захранването на котки е по-трудно от захранване на човеци, видяла съм се в приключение.
oceanlab, през последната седмица Марина беше доста раздразнителна през деня, нощем не е имало проблем, но денем мрънкьотеше. При нея това е по-особенното преди да пробие зъбчето.
Евето, за кражбата, не е задължително този да е откраднал шейната за детето си. Варианта да я продаде е много голяма. Тъпа работа.
Моргана, аз дадох някакво пюре, в което имаше червена чушка, прие се добре. Като се замисля, до сега, всичко, което съм давала се е приемало добре. Имаше дискомфорт само след сока от ябълка, но аз го очаквах.

# 576
Добро утро,

Татяна - и моето малко момиче не казва нищо все още и няма зъбки. Вече не й се притеснявам, но да ме видиш преди няколко седмици ....хм, изкарах я, че нещо й има  Embarassed Обаче започна да се смее и намерих в нета, че просто е по-неразговорлива. А и тук момичетата ме успокойха много. Явно нашите бебоци чакат направо да ни кажат - мама, много те обичам! Sunglasses А, лично при нея го отдавам на това, че тя се обърква от толкова много езици - мама и тати говорят на един език помежду си, навън на друг, а мама говори и на английски и испански (мда, говоря си с нея понякога на испански за да не го забравя Simple Smile
Сандалке - точно така приучихме бебка да заспива сама.... В началато излизахме и все повече удължавахме моментите на повторно влизане. Не съм я приспивала вече от няколко месеца на ръце, само когато наистина иска и търси близост(просто понякога иска да се погушка преди да затвори очички) В началото ми изглеждаше варварско, но постепенно видях, че е по-добре за всички. Ние правихме така - къпем, нахранваме и обличаме в чувала и я оставяме в леглото. В началото й висях на главата, но тя се разсейваше и не можеше да заспи. След това започнахме да излизаме от стаята и се зопачваше с мрънкотенето. Първо влизах веднага, после все по-вече отлагах и накрая вече тя сама си заспива. Много съм доволна от тази тактика. Може би е също, защото тя си смуче палчето и така се самоуспокоява, не знам. Но просто такъв ни е ритуала. Само да добавя, че ако човек (важи и за бебето) прави нещо 21 дена то му става навик. Така, че смело, не се притеснявай, от  малко мрънкане нищо няма да стане. Не мисля,че ще се развали характера. А и като цяло тя е само с нас постоянно и затова мисля, че е ок да е малко по-самостоятелна вече. Тоест да се справя сама:)
Момичета днес ще захранвам с нещо, което никой не знае какво е Simple Smile Хаха питах майка ми - не знае, ММ също не може да го преведе. По нета го намерих като корен от магданоз, но не съм виждала в БГ такова нещо.Казва се резене. Тук има един био магазин, с една много симпатична продавачка майка на 3 деца и тя всеки път ми казва какво следващо да добавя:) Това е на дневен ред, имало много витамини. Някоя да е давала такова нещо? Смесва се с моркови, вари се с тях, но какъв вкус има нямам идея Simple Smile
Да ви кажа за една марка био-продукти, която се тачи много тук. Казва се алнатура и видях по нета, че я продават в ДМ. Тук има различни неща, потърсете, много са качествени нещата, гарантирам( гледам им магазините тук и наистина са супер - с всичките му печати и гаранции за био)

Имам въпрос за възпитанието на бебетата. От няколко дена се е научила да тропа по масичката на столчето. Доста е шумно и тя даже се очудва от себе си. Дали не трябва да предприема нещо или да го пиша като бебешка проява. Обясняваме й, че не е ок. Прави го, когато седнем да вечеряме и сме тримата заедно и не й обръщаме внимание, защото нещо си говорим с ММ. Тя явно иска да привлече вниманието към себе си. Супер смешна е, защото тропа по масата и те гледа в очите как ще реагираш. Според ММ трябва да се игнорира такова поведение, за да не разбере, че така може да привлича вниманието ни. Аз не мога още да си съставя мнение и се чудя. Вие какво мислите?

Поздравявам ви и с това
http://twentytwowords.com/2013/11/18/toddler-naps-with-his-2-mon … -day-14-pictures/

Хубав ден, пълен с много хубави приключение и нови приятни емоции от бебчетата Simple Smile

# 577
  • СОФИЯ
момичета,преведено е майчинството  Peace

# 578
  • София
Добро утро!
Във вашата стая колко е влажно? Питам, че с ние с щерката се събуждаме със запушен нос  Thinking Ние сме с климатиците и се чудя дали да си взема овлажнител  Crazy

# 579
Гери - простирай прането под климатика. Това помага и е доста по-евтин вариант Simple Smile Аз така правех в София, сега тук прането е в стаята на бебка до парното. Плюс гладенето и то си става евентуално достатъчно влажно.  Peace

# 580
  • varna
Добрутро  bouquet
Джине, кофти е това, явно някои хора не се усещат. Аз също не бих премълчала обида, такава ми е натурата.
Чудесна идея е това с приспиването, ще взема да пробвам, че ми окапаха ръцете.
Мисти, честита придобивка. Аз мисля, че като стане на годинка, ще е подходящо да почнем да пробваме, хем ще е лятото.

# 581
   Добро утро, момичета!
Що не може червена чушка, и аз вчера дадох, че беше и печена, от фризера, не че я хареса, но я изяде с отвращение.
Джине, моята кума /сестрата на мъжа ми/ се държи по същия начин, но тя отправя жлъчни коментари не само към децата ми, но и към мен, а аз, нали съм дипломатична, винаги си мълча, много мразя да вдигам скандали и да се излагам като нея.Ние сме ги игнорирали, не само на море не ходим вече заедно, но и контактите ни вече са сведени до 2-часови гостувания, когато се приберат в Габрово, те живеят в София, а ние от години не им гостуваме.
На Жалинка мъжът и замина в командировка и тя се появи с дългите постове Laughing.Това резене ние го ядем, добавено в зелени салати, в Била го има от време навреме, има много силен аромат на анасон, на мастика.Не знам дали би се харесало на малките, иначе сигурно е полезно за тях, не съм се сещала да дам.Той и пащърнакът мирише доста силно, а Катето много го тачи, може и да опитам с това резене, за разнообразие.
Терп, дано бързо се оправят дечицата, много неприятно.Аз Теди не съм я пускала на градина откакто беше болна, не мога да позволя да се разболее пак и да донесе и на бебето нещо, само като се сетя какви кошмарни празници прекарахме...
А сега давам на всички по една доза Осцилококцинум седмично, профилактично, отделно са ваксинирани с противогрипни ваксини, дано удържим този сезон.
Данче, какво стана с потребителите, размина ли ти се?
Специално за да овлажнявам стаята и аз взех стаен сушилник, много мразя прострени дрехи в стаята, но го преживях, а и те не съхнат в това време навън, сушилня нямам.

# 582
  • Перник
Добро утро

И аз мисля метода с приспиването да го опитем. Сандалка  Hug Благодаря за съвета, който си написала към Лъки. Ицо преди си заспиваше сам в креватчето, но от около 2 месеца пак само на ръце. Може би и аз имам вина за това. Надявам се пак да свикне, че вече тежи, а ще става и още по тежък.
На него му тръгват отгоре две зъбчета, но не предните а вторите до тях. Между двата предни и кучешките. Защо така незнам. Не трябва ли след долните два, горните два да излязат първо?  newsm78

Гери с купичка с вода под климатика мисля че става по влажно. А също и с гладене в стаята

# 583
Добро утро!
Джине аз като бойна натура, учех уж голяма дъщеря, че на удара се отвръща с удар, защото иначе цял живот ще я мачкат, обаче нали по абсолютно нищо не прилича на мен, тя си е страхлива, и ако някой я удареше, въпреки моите заръки, само ревеше, само на приказки го докарваше.
За това да се успива сама, при мен този метод не важи, в началото още точно така я научихме, но сега елате ни вижте, оставям я в кошарата и излизам, половин час тишина и отивам да надникна и редовно я намирам, я без ританки, паднали от ритане, я по корем и наднича между решетките, но никога заспала сама  Cry и единственият вариант ми е друсане на ръце, преди и на гърда заспиваше, ама сега нали захраних и на обяд няма кърмене, цоква за малко, но не и чак да заспи.
Жалина това само съм го чувала, но не съм го виждала това резене. Е това явно е подправка, а не ядене, що чак сега го намерихме, тук пише, че увеличавало кърмата, трябваше преди 5-6 месеца да разберем  Mr. Green И нашта тропа не само по масата, то по повивалника, по дивана, ако съм махнала възглавницата и много се радва по кожата да тропа, нормално е, и я оставете да си тропа, това е част от развитието на детето.
Вчера му ударих на най-големият вятър една дъъълга разходка, като излязохме към 14ч, че се ядосах, че не иска да спи, та до 17:30, мен ме надуха студеният вятър, В. под дъждобрана, уж на завет, дърпаше го през цялото време, по едно време даже го свали, с 3000 зора спа два пъти по 40мин  Shocked нито да я друсам в количката явно НИЩО не може да я накара да спи повече. Добре че снощи поне за пръв път спа като човек, явно е била вече много изморена, след последните 24часа, че общо и се събра 9,5ч сън с дневните.
Това го пиша повече от един час, сложих я на гърнето, скъса се от рев  Rolling Eyes дано по-нататък свикне.
Гери с климатик, настроен на 19-20 градуса, тия дни е на 20, като беше по-меко на 19, влажността сутрин ми е около 70%. Всяка сутрин бърша прозорците от конденз, и определено нямаме нужда от овлажнител, а от обезвлажнител или как се казва, ама тая тъпотия церезит, никаква работа не свърши.

Последна редакция: вт, 04 фев 2014, 10:14 от mysterious

# 584
Флайче,не знам дали се размина.Казаха ,че може да има и глоба ,но ще ми пратят известие.Сега отивам да тегля майчинството и да го внасям за наема на магазина за февруари #Cussing out Да идва март месец ,да почнат хората да се обличат ,за да мога да изкарам и аз някой лев Rolling Eyes
Жалина,изумяваш ме честно Laughing Laughing Тропало бебето ,ми нека да тропа бе.Аз не мисля ,че в тази възраст може да става въпрос за възпитание.Чааак след 2 годишна възраст започват осъзнато да приемат какво им говориш.Дотогава са си....бебета CrazyЩе има цял живот да е сериозна  и сдържана ,не се тревожи .Вдигането на шум сега ,няма да я направи непослушна в по-късна възраст Crazy
И аз овлажнявам с пране Laughing LaughingХубаво ,евтинко ,миризливко Laughing
Много неща исках да напиша ,но съм като зомби...цяла нощ става да приплаква това дете ,какво му става не знам...Адски го мъчат зъбите ,щом взе и Пансорал да приема ,преди не го искаше...реве ми се и на мен заедно с него Sad

Общи условия

Активация на акаунт