Вашият РИТУАЛ за почистване на лице с грим или без :)

• 78 144
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Сутрин измивам с почистващ гел или пяна (редувам тези на Bioderma и Himalaya), минавам с тампон, напоен с розова вода, изчаквам няколко минути и мажа с крем. После спирала, сенки и на работа.

Вечер е по-сложно: изтривам грима с мицеларна вода (на Mixa), после измивам лицето с ексфолиант (този), след което отново розова вода, околоочен крем, крем, крем "Здраве" в ъгълчетат на устата и около ноздрите, балсам и съм готова да спя Grinning.

Маски и други екстри правя през уикендите само.

Видно е, че не съм от най-старателните. Случвало се е и да спя с грим след тежка вечер Mr. Green.

# 106
  • Canada
Очевидно маската на Elemis Papaya Enzyme Peel е много харесвана Flutter
Момичета,кажете нещо повече за нея? Hug

Мога да споделя моя опит от въпросната маска сравнявайки я с друга, отново на Elemis  Blush

Първата почиства кожата от мъртвите клетки и я тонизира. Втората има по-категорично действие в няколко насоки - освен че почиства и тонизира след нея тена е видимо изравнен, кожата е сочна и сияйна. Признавам, че цената й е безобразна, но според моя опит е по-добрата инвестиция  Peace
Първата е крем, втората гел, доколкото си спомням (ползвах ги отдавна) гелът не стягаше и не изсъхваше на лицето  Peace

Този ефект обаче се получава при маската на Collin и заради това най-вероятно няма да я повторя  Peace

От iherb имам опит с тази и тази маска. Определено препоръчвам втората - консистенцията е ароматът са като на шипков мармалад, има и по-хубав ефект за кожата. Първата стяга, изсъхва, рони се....

Това е, което се сещам за момента. Критериите по които аз оценявам са ефект, консистенция на продукта и до каква степен е приятен за ползване  Peace
Все още съм в издирване на хубава, кремообразна (не гел) маска, която да мога да държа колкото си искам на лицето  Flutter
Набелязала съм няколко за проба, но за тях - когато имам впечатления   bouquet

# 107
  • най-шареното място
Лосион или мицеларна вода за дегримьор, контрастно плакнене, измиващ продукт /или мляко с гореща кърпа/,  розова вода.
Ако нямам грим - плакненето, сух масаж, измиване /или мляко с гореща кърпа/.

# 108
  • София

Аз също ползвам маската от около година. Peace
Личното ми впечатление е, че ползотворен ефект от нея виждам предимно непосредствено след ползването й. Кожата ми се избистря и придобива кадифена мекота.  Peace Вероятно действието й е по-меко и е нужно да се ползва последователно за дългосрочен ефект.  Но и аз я харесвам точно заради деликатния й ефект.  Simple Smile

# 109
Напоследък се замислях дали да не пробвам почистване вече без вода, само с тоалетно мляко, но чак след като прочетох някои от коментарите тук се наканих да си купя и да пробвам. Доволна съм много от резултата - усещам кожата си чиста и не е дехидратирана както при почистване с вода.

По темата аз имам следните стъпки:
1. Напояване на 2 тампончета с лосион за почистване на грим (Garnier, което и друго да съм ползвала все на този се връщам), задържам ги за половин минута на очите и почиствам.
2. Ползвам измиващ продукт за цялото лице. Тази стъпка сега пробвам да заменя с почистващо мляко.
3. Тоник
4. Крем.

Освен по точка 1, останалите продукти сменям непрекъснато.

# 110
  • Пловдив
Foncé,крем маска която държа на лицето си колкото поискам  е мезо маската на Филорга Peace На този етап за мен е най доброто което съм използвала Peace Peace

# 111
  • На зелено
Здравейте момичета  Hug
Поздравления за невероятната тема a.l.e.n.a   bouquet

Сега да напиша и аз моят "ритуал"
Вечер:
1.   Почистване на грим от очите с два тампона – мицерална вода Bioderma. След това с нови тампони лицето и шията. От мицеларната вода оползотворих няколко флакона, докато не си взех скоро серията на Фитокод за млада кожа + демакиатор за очи и съответно ще използвам него. Стъпка 1.не отпада, когато съм без грим, просто тогава се използват значително по-малко тампончета  Laughing
2.   Задължително под душа си почиствам лицето с измиващ гел. Сега ползвам на Фитокод, но преди това – Неострата измиваща пяна с 18% гликолова киселина. Това за мен е най-приятната част от цялото почистване, просто след това си чувствам кожата много свежа и чиста.
3.   Това е нова стъпка за мен, използвам почистващият тоник. Преди това просто не използвах тоник. Бях решила, че стъпка 1. И 2.са достатъчни, за да съм с почистена кожа.
4.   Само на отделни места /възпалени/ нанясам Крем Невен. Преди това нанасях Неострата Лосион плюс с 15% гликолова киселина.
5.   Устните не винаги се сещам да подхранвам, а и околоочен не ползвам. А може би следва вече да се замисля, дали да не започна.  newsm78
В ритуалът съм споменала какво правех преди да си купя Фитокод, защото козметиката я използвам от един месец. Докато Неострата използвах години наред, но поради няколко причини, реших да разнообразя малко. Засега съм много доволна, но не знам до каква степен задоволството ми е резултат от козметиката или от това, че кожата ми „видя“ нещо различно.
Сутрин:
Със студена вода няколко пъти наплисквам лицето. Почиствам с тоник, после дневен крем и накрая най-приятната част: аз, огледалото и гримовете  Sunglasses
За ексфолиране ползвам 1 път седмично – Еxfoliac. Налагам си да си правя и домашна маска (зелена хума Cattier, малко вода, аспирин и мед). Тази домашна маска ми я препоръча козметичката, един път седмично задължително да се прави. Резултатът при редовна употреба, според нея бил невероятен. Тъй като не го правя толкова често и моята кожа за съжаление не е невероятна! #Cussing out

# 112

Мога да споделя моя опит от въпросната маска сравнявайки я с друга, отново на Elemis  Blush

Първата почиства кожата от мъртвите клетки и я тонизира. Втората има по-категорично действие в няколко насоки - освен че почиства и тонизира след нея тена е видимо изравнен, кожата е сочна и сияйна. Признавам, че цената й е безобразна, но според моя опит е по-добрата инвестиция  Peace
Първата е крем, втората гел, доколкото си спомням (ползвах ги отдавна) гелът не стягаше и не изсъхваше на лицето  Peace

Този ефект обаче се получава при маската на Collin и заради това най-вероятно няма да я повторя  Peace

От iherb имам опит с тази и тази маска. Определено препоръчвам втората - консистенцията е ароматът са като на шипков мармалад, има и по-хубав ефект за кожата. Първата стяга, изсъхва, рони се....

Това е, което се сещам за момента. Критериите по които аз оценявам са ефект, консистенция на продукта и до каква степен е приятен за ползване  Peace
Все още съм в издирване на хубава, кремообразна (не гел) маска, която да мога да държа колкото си искам на лицето  Flutter
Набелязала съм няколко за проба, но за тях - когато имам впечатления   bouquet

Да допълня и аз.. имам и двете маски - папая ензим пийл-а и три ензимната гел маска, при папая ензим пийл-а кожата изглежда свежа и полирана, но за кратко, предимно само при ползване, докато след три-ензимната гел маска кожата е много по-свежа, опъната и гладка, без да е изсушена. Също се усеща много свежа, заради гаделичкащото усещане което се получава когато маската е на лицето. Определено гел маската е много по-добра, но и с двойна цена.  Crossing Arms

# 113
Момичета,предложете ми ензимна маска,но да мога да я купя от магазин или бг сайт(не от чуждестранни). ...

Например;

1. http://amritalab.eu/beautystudio/maski/eksfolirashti/papain
2. http://www.ivis.bg/lumene-arctic-touch-%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B8% … %D0%BB-p6948.html

Благодаря  bouquet Имаш ли опит с тях,коя е по-добра?

# 114
  • в 1001-та нощ
Не съм ги ползвала, но бих избрала втората  Peace

# 115
Не съм ги ползвала, но бих избрала втората  Peace
И аз се загледах повече по lumene  Simple Smile

# 116
  • София
Един малко странен въпрос от мен - от 1-2 седмици ползвам очна линия на Essence тип молив с най- тънкия писец. Не е водоустойчива, случва се да се размаже, но е прилична. На въпроса: не успявам да я почистя напълно! Пробвах със задържане на тампончето (с розовата Bioderma), пробвах с по- силен натиск, пробвах и с откровено търкане. Ами не става! Маха се все едно горния слой и остава едно полупрозрачно.. Все едно като си триеш спиралата с вода - такова бледо размазоно, само контурът. Не знам дали ме разбрахте от това красноречиво описание  Laughing Пробвах и с гел за водоустойчив грим - същата работа  newsm78 Стои като боядисано.. Приемам съвети за отстраняване на този необичаен, поне за мен, проблем  Blush  bouquet

# 117
  • в 1001-та нощ
Аз пробвах няколко подобни на различни брандове, едната винена, другата синя, 3 дни стоя белязка,  в крайна сметка "отстраних" продукта - кой знае какво съдържа, че няма махане  Sick

Иначе - пробвай с двукомпонентен дегримьор - към водата добави масло, напр. бадемово  Peace раздрусай и така напои тампона  Peace

# 118
  • София
Аз пробвах няколко подобни на различни брандове, едната винена, другата синя, 3 дни стоя белязка,  в крайна сметка "отстраних" продукта - кой знае какво съдържа, че няма махане  Sick

Иначе - пробвай с двукомпонентен дегримьор - към водата добави масло, напр. бадемово  Peace раздрусай и така напои тампона  Peace
Имаш предвид маслото към дегримьора, правилно ли съм разбрала? Аз принципно не съм им фен, защото ми мазнеят, но ако това е спасението..  Peace Ако можеш, ще съм благодарна да ми препоръчаш конкретен продукт   bouquet

# 119
  • в 1001-та нощ
Най-евтиният и масово харесван продукт е двуфазният дегримьор на Mixa http://www.ivis.bg/mixa-bi-phase-cleanser-%D0%B4%D0%B2%D1%83%D1% … %D1%80-p9218.html

Продава се по дрогерии, аптеки, ще го намериш  Peace Няма да те омазни, а след това можеш да измиеш с каквото ползваш - като пяна, гел ....  Peace

Ползвай го само за очите, разклащаш, напояваш тампоните, задържаш на клепачите и отстраняваш грима  Peace

Общи условия

Активация на акаунт