Вашият РИТУАЛ за почистване на лице с грим или без :)

• 78 208
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Грим махам с домашния двуфазен лосион с масло от жожоба и розова вода. Ако съм носила DW при мен най-лесно се сваля като се намажа с масло от жожоба, след което започвам да трия с мокра кърпичка. После с нещо измиващо, една бърза мицеларна да се убедя, че нищо не е останало и лека нощ Simple Smile сутрин си правя пилинг и обтривам с мицеларна вода.

# 586
Ето го скраба с ензим от ананас и папая, за който говорихме по-рано :
http://www.iherb.com/Alba-Botanica-Natural-Hawaiian-Facial-Scrub … e-4-oz-113-g/4442

# 587
  • Wolwedans
Аленка, ПанаВейксал-а не е ли ветеринарен продукт или греша? Използва ли се в хуманитарната медицина?

# 588
Ето го скраба с ензим от ананас и папая, за който говорихме по-рано :
http://www.iherb.com/Alba-Botanica-Natural-Hawaiian-Facial-Scrub … e-4-oz-113-g/4442
L0v3d, от този продукт не ти ли остава едно такова мазно лицето?

# 589
Мелани - не, няма такова нещо.  Hug
 Ще опиша как точно го ползвам. Всяка вечер, след почистване на грима (мицеларна вода на Биодерма) намокрям лицето с вода и слагам между пръстите си малко от скраба ( колкото грахово зърно ) и нежно галя лицето с него. Ползвам го и за шията. Да чакам не повече от половин минута, докато мина цялото лице и после отмивам. Подсушавам леко с кърпата (усещам кожата си чиста и освежена) и слагам лосиона за лице на Фитокод.

Аленка , за този панавекйсал искам да те питам - не му ли се припокрива действието като на скраба, който ползвам? Да знам,ако е така, да си купя него след като свърша наличния.  Hug

# 590
  • в 1001-та нощ
Ally_t, ветеринарен е или поне се купува от ветерианрна аптека, но се ползва и от хуманитарни хирурзи след опрерации за белезите, сигурно за други рани  Blush

Аз го бях взела основно - да го ползвам за ензимна маска, според мен е по-силен от другите маски, бях се пристрастила за опр. време  Blush

L0v3d, струва си да го пробваш, съхранявай го в хладилник обаче и отн. сравнение - това не е скраб, като "мазен крем" се нанася, но не е мазно, отмива се чудесно - само с вода  Peace

В началото аз усещам леко затопляне  Peace

# 591
Ally_t, ветеринарен е или поне се купува от ветерианрна аптека, но се ползва и от хуманитарни хирурзи след опрерации за белезите, сигурно за други рани  Blush

Аз го бях взела основно - да го ползвам за ензимна маска, според мен е по-силен от другите маски, бях се пристрастила за опр. време  Blush
Може ли да споделиш как по-точно го използва?

# 592
  • в 1001-та нощ
Измивам лицето, нанасям - като крем  Peace не попива, не засъхва .... след 10-15 мин отмивам само с вода  Blush

Изглежда мазно, но не е мазно, после кожата свети  Blush сияе  Blush Heart Eyes

# 593
По повод ензимния пилинг - има ли някакъв проблем да продължа да си ползвам скраба и през лятото? Харесвам резултата  Heart Eyes , но все пак го ползвам всяка вечер  newsm78

Благодаря ти,Аленка!

Последна редакция: ср, 19 мар 2014, 09:30 от L0v3d

# 594
  • в 1001-та нощ
Аз съм го ползвала така  Peace При мен  е нямало проблем  Hug

# 595
  • в 1001-та нощ
Сега да кажа за машинката - тази сутрин я пробвах - на режим ултразвук и положителни йони - усещането е, че те удря ток, направо подскочих - помислих, че нещо с тока не е добре и веднага извиках мъжа ми да му приложа инквизицията  Blush

Беше му смешно, на него - изобщо не му беше силно, каза, че така трябва да бъде, обаче, аз като не съм ползвала такива уреди - направо се шашнах, а е възможно и аз сега от бременността да съм по-чувствителна - вече съм на финала  Blush

Иначе само в решим йони - няма такова усещане, както и фотонът е изцяло без усещане.

За сега ще ползвам фотона - червения - поне му знам ефекта много добре и си струва, може би ще ползвам и йоните а ултразвука - ще го пробвам на целулитна зона  Blush

# 596
Здравейте! Много хубава и полезна тема! Благодаря, a.l.e.n.a   bouquet
Когато съм с грим, първо с хладка вода наплисквам добре лицето, като разтривам внимателно миглите между палеца и показалеца, за да мога да изчистя по-лесно спиралата. След това си мия лицето с гел/пяна, в момента използвам гела на Хималая с нийм. После изчиствам остатъците от очния грим с двуфазен дегримьор (в момента съм с този на Балеа). После минавам лицето с тоалетно мляко (моето сега е L`Oréal Sublime Fresh) и мицеларна вода (Ziaja), докато не сваля всичко. Накрая нанасям околоочен крем и крем за лице, и балсам за устни. Когато съм без грим процедурата е същата, изпускам само стъпката с двуфазния дегримьор за очи. Сутрин измивам само с гел/пяна, минавам с мицеларна вода, тоник и крем. Два пъти в седмицата използвам скраб и веднъж маска с хума.
Сега съм решила да си направя един домашен дегримьор, каква розова вода да си взема?  newsm78

# 597
Записвам се да ви следя. a.l.e.n.a благодаря за поканата ти да надникна и тук.  Hug  Заинтригувахте ме с този скраб. Колко още нови неща имам да науча.... Тези дни като имам повече време ще прочета назад.

a.l.e.n.a този ток вероятно е много слаб, ама все пак по-добре не го ползвай докато си бременна. Помня, че ме бяха предупредили и когато ходех на козметик не ползвахме дарсонвал.

# 598
  • в 1001-та нощ
Разгледай Simple Smile има интересни идеи Simple Smile

И аз мисля, че не случайно не ми понася  Blush Ще изчакам, нямам спешности Simple Smile

# 599
  • в 1001-та нощ
...
Сега съм решила да си направя един домашен дегримьор, каква розова вода да си взема?  newsm78

За жалост всеки лепи този етикет на нещо, което мирише на рози ....

Принципно - розовата вода се добива при  водна дестилация от цветовете на маслодайната роза - Rosa Damascenаe и като продукт е хидролат.

Обаче постоянно се отъждестряват неправилно - хидролат, хидрозол и флорална вода  Crazy а хидрозолите са просто етерични масла - затворени във вода  Blush

В тази връзка - гледай какви купуваш, на мен ми донесоха "истинска розова вода" - от розоварна  Blush в казанлъшко  Blush

Общи условия

Активация на акаунт