АГ клиника Селена гр. Пловдив- 12!

• 104 382
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
аз ходих при Троянчев на 4д и съжалявам защото ни каза че му имало нещо на бебето, изкара ми акъла ,но нямало нищо страшно само трябвало да отидем един два пъти още да проследял случая Joy за едните снимки ми вкара стрес голям

# 121
На всеки преглед докторите правят нещо като ФМ, но не толкова обстойно. Гледат размер на главата и на някои кости. На подробната ФМ се гледат много повече неща и отнема много повече време - буквално изследват всеки един орган. Аз съм много благодарна, че направих късната ФМ и то при Даскалов. Именно там се откри тази уголемена стомашна сянка на бебето, която следим с моя АГ. Даскалов и жена му (понеже май все са двамата на прегледите) много добре обясняват кое и що.
И според мен Минев леко е объркал понятията в случая Simple Smile Всички специалисти правят ФМ на 2Д/3Д. Както е казала Елфи 4Д-то е само за кеф на родителите да си имат снимка.

# 122
Далеч не съм разбирач, но апаратурата на Минев ми изглеждаше доста скъпа и високо технологична. Ехографията, която направи, беше на 3D, мисля. Гледа доста обстойно бебето,  като за сърцето включи някаква допълнителна програма на апарата.  Вече съвсем се обърках. Честно казано,  аз не държа на 4D-то, ама ако наистина там се виждат повече неща?

# 123
Хм..аз при д-р Минев не съм ходила, ФМ си правих и 3те при д-р Даскалов и съм много доволна и от отношението и от професионализма. Посещавала съм веднъж и д-р Троянчев(за 4та ФМ по мое желание, щот се бех пищисала за едно нещо, а си проспах часа в Селена, който си бях записала, с цел хем и да разуча 1ва ръка нещата там) - и от него останах много доволна - не ме изгони като отидох без час, в края на работното време и започнах с "Д-ре, четох в интернет...", ами ми отдели 40 минути да ми обяснява като на студент кое-що-как. Това 4Д обаче не е само за едните снимки, да знаете. 3те изследвания - в 1-2-3 триместър са различни и имат различна цел, макар, е всичките включват биометрия. 1вото е част от ранния скрийнинг за вродени хромозомни и др. аномалии - това дето е 12-13 седмица. 2рото(18-22 г с ) е за цялостна оценка на растежа, развитието и др. по-минорни аномалии или такива, които просто в този период най-рано могат да бъдат диагностицирани. Прави се изследване с Доплер на налягането в кръвоносните съдове, а е и много добре да се направи и една ехокардиография профилактично за подробна яснота относно здравето на сърчицето.Тогава също се прави оглед 3Д/4Д, където се вижда ясно как е оформено лицето на детето и разни неща - например устната дали не е цепната и т.н., а разликата между двете е, че второто дава възможност да се вижда как се движи бебето триизмерно. А на 3тото(32 г с) е по-скоро само за доплера и биометрията - повечето неща вече са отхвърлени на предишните прегледи, но има и някои, които едва на края стават видими. Най-малкото е добре да се знае колко едричко върви бебенцето, че да се планира раждането по-разумно. Но пък тогава вече - да - 4Д-то е яко за филмчета за спомен, щото и човекът е оформен и прави разни мушмурокщини, от сорта на плезене, смучене на пръсти и т.н.

# 124
  • Пловдив
Минев изобщо не се е объркал. Преди години тук, във форума, спорех, как ФМ и 4D нямат нищо общо, но отсреща твърдяха как без 4D няма ФМ.  ooooh! И то масовото схващане беше такова.  Е, представете си той по колко пъти на ден го чува. То така излиза, че всички гинеколози, които не работят с 4D функцията на ехографа, прегледи не правят. Защото след преглед, да те попитат трябва ли да ходят на преглед......Какво да си помисли човека. Той не виси по форумите като Даскалов и жена му, че да знае какво се върти в главата на пациентката.  Laughing  Laughing

Така че всеки лекар с радост ще ви вземе парите. Правете това, което ще ви накара да се чувствате спокойни. Ние тук само си клюкарим.......време да минава.  Mr. Green

# 125
Даскалови по форумите ли четат? Grinning

# 126
само да вмъкна нещо за 3/4Д Peace ФМ се прави най-точно на 2Д колкото и старомодно да ви звучи.За 3/4Д се минава отделна специализация в Гърция за цяла Европа,и тя е 3годишна за дипломиране:peace: 3/4Д е само за външни белези и на нея вие също можете да гледате PeaceНе се заблуждавайте в апаратурите,те са за имич и повече клиенти

# 127
  • Пловдив
Че и пишат.  Laughing Преди 7-8 години бяха много популярни. Жена му май още пише в Зачатие с ник Мели. Тя и тук с това име се подвизаваше. Сега не знам как е.  Laughing

# 128
Въх  Laughing razel, а ти ще споделиш ли, защо не си доволна от Даскалов?

# 129
  • Пловдив
Даскалови по форумите ли четат? Grinning

Като влезнахме за ФМ Даскалов тъкмо чаткаше в Зачатие  Joy
Мели е била от голяма помощ на много двойки в Зачатие.Съвсем различно е да има мнение и на медицинско лице

# 130
  • Пловдив
Много е дълго и ще оспамя темата. Писала съм многократно в различни теми, вкл. в "неговата" тема и съм се аргументирала. Не ми се търси сега години назад какво съм писала. Да, Мели може и да в помощ, всеки може да се преквалифицира да прави спермограми и да дава съвети. Лично мен това не ме дразни, но ми оставя едно такова особено чувство на прекалена загриженост, намирисваща на комерсиализъм. Но това си е мое лично усещане. Все пак има много доволни от тях. Да кажем, че не са моята кръвна група.  Laughing

# 131
  • Пловдив
всеки може да се преквалифицира да прави спермограми и да дава съвети.

Да,всеки може.Разликата е,че Мели е ембриолог и е точният специалист,който се занимава и тълкува спремограмите

# 132
  • Пловдив
Не ми се навлиза в подробности относно длъжностните характеристики на ин витро специалистите. Ембриологът е човекът, който, образно казано, отговаря за иксирането на яйцеклетката, нейното развитие и окачествяване. Мели и Даскалов ин витро не правят. Това, че някога е виждала ембрион, не я прави ембриолог, но тя си знае.  Laughing

Оф, ще ме накажат за тотален спам. Лек ден на всички.  Peace

Последна редакция: нд, 02 фев 2014, 14:14 от razel_dazel

# 133
Здравейте,
има ли някоя от Вас, която да ходи на ЖК в АГ Селена? И при кого?

Какви са отзивите за ЖК по здравна каса при д-р Даскалов? И дали той все още изражда нормално или държи на секциото?

# 134
  • Пловдив
Здравейте,
има ли някоя от Вас, която да ходи на ЖК в АГ Селена? И при кого?

Петрова.Имам специфичен проблем,на който ми обърна внимание и ще го проследява.Миналия път смених две ЖК та и не попаднах на такава загриженост.
За Асен Даскалов по-напред не се бяха изказали ласкаво.Иначе едва ли държи на секцио.Според мен работи и двете

Лабораторията на Селена е голяма пародия.На етажа на инвитрото е и няма сестри,които да обслужват само нея.С предимство са момичетата с инвитро и инсеминация.Правих изследване,при което е важно да се спази часът на взимане на кръв.Е,не го спазиха,въпреки че напомнях 100 пъти.Няма и как да ги откриеш по етажа.А на излизане имаше такава опашка за лаборатията,че бременна може да припадне докато чака права.Другия път в Хронолаб.Там такива изцепки няма

Общи условия

Активация на акаунт