На море в Гърция 2014 - I

• 88 191
  • 726
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
Това проверено ли е, съществува ли подобно туристическо корабче? И също от кое населено място е?

Във всяка гръцка скеля има десетки туристически корабчета и яхти които предлагат всевъзможни маршрути и варианти на морско приключения.Всяка агенция на крайбрежната улица предлага също такива дейли круиз.

# 91

Иначе сме почивали в обратната част, след Халкида, Eretria и от другата страна към Кими.
И Таис ще ти каже, тя обича по-спокойни места, коментира ли сме ги....
Блед, би ли споделила нещо за тази част на острова? Ще почиваме в този район. Благодаря

# 92
Блед,а мислиш ли , че без предварителна резервация ще можем да си намерим място юни или юли месец?

# 93
  • София
Благодаря за ценното инфо. Като че ли един остров само ми се струва по-реално.
А пазиш ли някакви телефони или нещо за контакт за скиатоския круиз?

Телефони не пазя, а тези от линка на Параход, както си редактирах и поста горе са точно тези с които не можах да се свържа.
И двете агенции бяха в преки на крайбрежната улица, но не съм взимала координати.

# 94
Парцалеса,
и на мен ми се струва не особено подходящо за малки деца, затова досега се въздържам с моето - макар че с кораби, фериботи, водни таксита е пътувала много пъти.
От дневните круизи, на които съм ходила без нея, имам спомен за доста натоварена програма, поне целодневните. Зависи от маршрута все пак.

# 95
  • София
Аз точно поради тази причина смятам да пробваме този до Скиатос - програмата беше с тръгване в 9 часа от Пефки, плаж на Кукунариес, и после свободно време в столицата. Връщане около 17 часа. Нещо такова беше. До Пефки трябваше да се придвижим сами, което естествено не е проблем.

# 96
  • София
За еднодневните круизи си зависи много от самото дете дали ще издържи. Колкото по-голямо, толкова по-добре. Ние сме ходили само с голямото дете на круизи, но като стана на около 9 години започнахме. Като беше на 5-6 год. едвам издържа обиколката на Атон, която не е цял ден, но пък няма спирки със слизане. А чужденците по лодките масово водят бебета на по 2-3 години, които си спят в количките след обед...Малкият още не сме го водили на еднодневен круиз, но тази година вече ще му е сефтето. Но като се замисля преди 2 години издържаха цял ден с наета съвсем малка лодка на Амулиани, наистина с доста спирки за плаж.

# 97
  • София
Pontes, и аз много благодаря, че ни разясни за егейските авиолинии  Hug

Dani Avramova, Туцка ти е пояснила какви документи и ваксинации са необходими. Ние пътувахме с куче преди 6 години и тогава бях чела, че трябва кучето да е в клетка. Ние бяхме купили клетка, но само на влизане в Гърция беше в нея, а след това си стоеше на задната седалка. На фериботите, особено от Пирея, искаха да я оставим в колата, но ние се направихме на незнаещи чужди езици и си я взехме с нас, че беше бебе още. Не сме плащали допълнителна такса за кучето за ферибота.

# 98
  • София
parcalesaКъде по-точно около Eretria или Кими ?

tsf Въпрос с повишена трудност. Ще отговоря така, не ангажирам никой. Ние никога не правим резервации толкова рано, знам ли какво ще стане след няколко месеца, работа, ангажименти, не мога да ги предвидя. Ако имам нещо набелязано, може и да се изчерпа, много важно, ще намерим друго.
Други предпочитат сигурното и го правят, разбирам ги.
Но, винаги резервираме преди да тръгнем, ако е пътуване, поне първите. Ако е почивка, може и цялото. Не разчитаме никога на обикаляне, търсене, незнайни цени. Искам да знам къде отиваме и за колко.
Резервирали сме и вечерта преди да тръгнем.
Не мога да ти дам съвет за това, гаранция няма. Момичетата още от сега казват, че има много изчерпани места. Сменяш посоката и толкова. Успех.

# 99
  • София
Като сте заговорили за круизи, корабчета и лодки , да задам и аз един семпъл въпрос Simple Smile За класическата разходка с корабче по крайбрежието на Атон.Откъде тръгва, каква е организацията, цената, продължителността? Опитвам се да избистря програмата  по почивката ни.Припомням- планове за Сарти( само  хотел не е резериран, но до  няколко дни се надявам да намеря нашето местенце и това да свърша ).Интересувам се какво интересно  може да препоръчат като забележителности  на този ръкав?Рових в нета, но почти нищо не открих.Обичаме да ходим на нови места и дори пътуването ни от точка А до точка Б, винаги включва още букви от азбуката, носещи много спомени и емоции Simple Smile Интересувам се от  природни, исторически и всякакви  забележителност и  интересни  места. Hug

# 100
Обиколките на Атон - има от Уранополи, има и от Ормос Панагияс.
Няколко кораба извършват този маршрут и може да има леки разлики в разписанията и цените, но общо взето са два курса - първият тръгва сутрин в интервала 9:30-10:30, вторият 13:30-14 ч. Само през активния туристически сезон вървят и двата, имам някакви спомени, че при липса на бройка единия час го отменяха.
От Ормос е само сутрин, много по-далече е и е по-дълго плаването.

Ето ти един примерен вариант да се ориентираш в разписанието за 2014 и цените.

# 101
Обиколките на Атон - има от Уранополи, има и от Ормос Панагияс.
Няколко кораба извършват този маршрут и може да има леки разлики в разписанията и цените, но общо взето са два курса - първият тръгва сутрин в интервала 9:30-10:30, вторият 13:30-14 ч. Само през активния туристически сезон вървят и двата, имам някакви спомени, че при липса на бройка единия час го отменяха.

Ето единия сайт:
http://www.athos-cruises.gr/bg/packagebg/%D0%BA%D1%80%D1%83%D0%B … 0%B7%D1%8A%D1%82/

Втория час го няма извън сезона.
Писали сме заедно.   bouquet

# 102
  • София
sssani
http://www.mountathos-cruises.gr
Забележителностите на Ситония се броят на пръсти..
Няколко църкви
Партенонас – древно селище
Важното там е плажовете и спокойствието.
За сметка на това Касандра е наситена с древност и история.

# 103
  • София
Блед, благодаря за отговора!
Кутията ти е с изчерпан лимит и не приема лични съобщения.
Плажа на Лигия е каменист, а навътре в морето пясък ли е или пак камъчета?

Последна редакция: чт, 30 яну 2014, 16:35 от bibia

# 104
parcalesaКъде по-точно около Eretria или Кими ?

По- скоро Кими и надолу на юг.
Ще бъдем тук http://www.booking.com/hotel/gr/villa-pasifai.bg.html?sid=5cbf0b … 2a4a36abdb;dcid=2
Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт