На море в Гърция 2014 - I

• 88 167
  • 726
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Ех, Таис, май скоро Йонийско море няма да бъде същото...  Sad

# 241
  • София
tzvetak Не знам кой хотел сте избрали, но не бъркате. Когато пътуването до Санторини е повече от два дни изобщо не ви трябва отсядане в Иа или Тира.
Perissa има прекрасен плаж, може дори да се каже най-добрия. Черният пясък доста се нагорещява в топлия сезон, така че внимавайте, пари.
Чудесна отправна точка за целия остров, една малка кола под наем ще ви свърши чудесна работа. През останалото време плаж и почивка.
По-добре и по евтино........

# 242
  • София
Параход, мерси много за студиото, преди малко точно него гледах  Hug
Нямаме точни дати, защото ММ не се е разбрал за отпуската още, но ще е първата или втората седмица на септември.
При много от хотелите/студиата, които гледах това си е още висок сезон.
Но в крайна сметка ще си изберем нещо на нормална цена за сметка на повече дни престой, пък милото ми е обещал като спечели от тотото да ме заведе на лукс  Laughing
BTW останах потресена от някои предложения на острова от рода настаняване 150 евро на вечер и в забележка подчертано, че кърпите и чаршафите са срещу доплащане  #Crazy

тодоричка, супер изглеждат тези къщички. Пожелавам ти някой ден точно в тях да бъдете  Hug

tzvetak, вие от къде резервирахте самолетни билети. Аз съм се насочила към егейските авиолинии и най-късно началото на март мисля да купим билетите. Иначе за Периса гледах, че в района са по-хубавите плажове на острова и ако искате да имате време за релакс, може би е добра идея плажа да е наблизо. Ние няма да имаме време за плаж и затова не съм търсила в този район.

# 243
Размечтахте ме с темата за Санторини.  Grinning Кога ли и ние ще стигнем до там. Мисля, че съм виждала лоукост до там от Милано, та някой ден се надявам да ги съчетаем. До тогава ще ме толят разказите ви тук.

Включвам се с питания - Има ли на Корфу и в района след Парга Лидъл?  Къде има лекар и болница? А котки има ли на Корфу?  Simple Smile
Досега не бях виждала толкова много бездомни котки и толкова големи, каквито видях на Тасос  Simple Smile

# 244
Момичета, присъединявам се към темата ви  Hug
Обмисляме море в Гърция между 5 и 12 юли, с две малки деца сме - тогава ще са съответно на 3г и 3 м и 7 мес. Препоръчаха ни втория ръкав - Ситония (Никити), но моята мечта си беше да видя Кефалония. С последните събития там - май тази година няма да се престраша.  Tired Сега остава да се спрем окончателно на местоположение и да изберем място за преспиване.
Връщам се да ви чета и от сега благодаря за информацията, която сте споделили  Hug

Последна редакция: пн, 03 фев 2014, 15:53 от Кайлис

# 245
  • София
Размечтахте ме с темата за Санторини.  Grinning Кога ли и ние ще стигнем до там. Мисля, че съм виждала лоукост до там от Милано, та някой ден се надявам да ги съчетаем. До тогава ще ме толят разказите ви тук.

Включвам се с питания - Има ли на Корфу и в района след Парга Лидъл?  Къде има лекар и болница? А котки има ли на Корфу?  Simple Smile
Досега не бях виждала толкова много бездомни котки и толкова големи, каквито видях на Тасос  Simple Smile

http://www.gps-data-team.com/where/Lidl_Kerkyra

От този сайт почти винаги успявам да видя къде има Лидъл.

# 246
  • Лондон
Moharet, Bled, много ме зарадвахте, благодаря Hug

Хотелът ни е Zorzis Perissa,  малък е, само 9 стаи, само за възрастни, и с хубав басейн, ако ни остане време... Това за плажа също ме привлече, както и това, че е по-спокойно, извън големите тълпи... Говорих със собственикът 2 пъти, супер любезен ми се стори, поне за грък Simple Smile
Билети купихме директно от Егейските авиолинии, прекачването е в Атина. Имат трик с багажа, по-ефтини те цени са за само с ръчен багаж и човек може да се подведе... Направи ми впечатление, че за нашите дати фериботът беше по-скъп от вътрешния полет, това не можах да го разбера...

# 247
  • София
Теди, имаш вкус  Heart Eyes И аз ти пожелавам един ден, живот и здраве, да отидете на местенцето от линка.. Не се кахъри за Наксос и Куфониси, август там ще е ад най-вероятно и само ще се пържите. Догодина, ако още ви се ходи, ще отскочите юни или септември.
А Евия си е супер, но ти си знаеш, де  Hug

Туцка, Петя, и аз се замислих, че почнат ли сондажите, Йонийско море няма как да остане същото, но..нищо не може да се направи. Ще стискаме палци пораженията да са абсолютно минимални.

Да ви се оплача - писах преди седмица на едната круизна компания, и ни вест, ни кост още. Дали изобщо функционират по това време на годината  Thinking

Ей ги: http://www.naxos-travel-agency.com/excursions-en.html

# 248
  • София
milenaka, има Лидъл, има и котки /но зависи къде попаднете/ - ние задължително се сприятеляваме с някой от местната фауна  Grinning, неее, не са толкова колкото на Тасос.

# 249
  • София
Moharet, Bled, много ме зарадвахте, благодаря Hug
Хотелът ни е Zorzis Perissa,
Билети купихме директно от Егейските авиолинии, прекачването е в Атина. Имат трик с багажа

tzvetak    bouquet  Zorzis не е точно на плажа, но си заслужава. Ще изкарате чудесно.
За Егейските отдавна предупредих, че имат три тарифи. На първата плащаш багажа, втората имаш право на безплатен багаж 23кг., третата бизнес-безплатни 2 по 32кг. Ръчен безплатен 8кг, бизнес-13кг. Билети София-Санторини могат да се намерят на цени от 150 до 200 евро.

millenitta На Корфу аз съм виждала 3 магазина на Lidl, в Kerkyra-Lefkimmi-Potamos. В Парга няма, или аз не съм виждала.....Има в Игуменица и Превеза.....

# 250
  • у дома
Аууу, това за котките ми беше много полезно  Grinning. Значи Тасос окончателно отпада от плановете ни  Sad. Котките ме ужасяват  Embarassed. Затова и ще си бъдем пак на Ситония...

# 251
Здравейте,
някой може ли да сподили прясно инфо за Toroni Blue Sea - от миналото лято нищо не откривам във форума newsm78

# 252
  • София
Ех, Таис, май скоро Йонийско море няма да бъде същото...  Sad

Ех,ако се връзвахме на всички новини,публикувани в бг сайтове или пък разнасяни по тв канали - нямаше въобще да ходим в Гърция на море!То не бяха комари убийци, то не бяха неспирни стачки на фериботи,то не беше какво ли не ... Аз тези легенди за безмерни богатства в морето около Кефалония съм ги чувала още преди 2 години,но независимо от тежкото състояние на гръцката икономика никой нищо не е почнал да добива.

Bled, чудя се при условие,че няма учен на тази планета,който да предсказва кога и къде ще има земетресение, ти как установи,че на Кефалония се повтаря 1953 година!?

# 253
  • София
veka, хайде малко по-кротко с тона, може ли  Peace

Това, че от 2 години се говори за проучвания и сондажи в района на Йонийско море, но още не са започнали, не означава, че изобщо никога няма да тръгнат да пробиват. Ето малко четиво, тук пише, че има вероятност при проявен интерес, през 2014 (средата) да се задвижат нещата:
http://www.upi.com/Business_News/Energy-Resources/2013/11/08/Gre … I-99101383888720/

Относно земетресенията - аз разбирам поста на Блед все едно на хората там им се струва, че трагедията от 1953-та се повтаря. И е съвсем естествено това, не искам да си представям какво им е. Ето и тук, в чужда медия, също се прави такъв паралел:
http://www.cbc.ca/news/world/greece-island-kefalonia-struck-by-6 … thquake-1.2520835

Дано всичко завърши добре за Кефалония и хората там, от сърце се надявам  Sad

Последна редакция: вт, 04 фев 2014, 11:39 от Vivi

# 254
А котки има ли на Корфу?  Simple Smile
Аз пък два пъти съм ходила на Тасос, но не ми е направило впечатление да има чак толкова много котки  newsm78. То навсякъде в Гърция има много котки май. А според ММ едва ли има място, на което да има повече котки, отколкото на Родос.  Joy

Общи условия

Активация на акаунт