На море в Гърция 2014 - I

• 88 507
  • 726
  •   1
Отговори
# 285
Кайли, Ситония е по-незастроеният, по-зеленият и с по-хубави плажове ръкав. Никити е много симпатично градче,много ни хареса,  имай в предвид, че най-хубавите плажове са около Никити, на близко разстояние де. Според повечето мнения, Ситония е по-красива от Касандра. Ние миналата година след почивката в Никити се отбихме до Афитос, Касандра (по препоръки от форума, за което много благодаря), и много ни хареса, но за плаж не е много добро.

# 286
Здравейте, досега ви чета интензивно без да питам и благодаря на всички за полезната информация. В началото на май за първи път ще почиваме в Гърция и имам много неизвестни. Получихме две оферти засега и се колебая между двете. Моля мамите, които са ходили да споделят мнението си: едната е от http://www.sithonia-apartments.com/ до Никити- мезонет до морето за 250 евро за 7 нощувки, а другата е от http://www.halkidiki.com/linaraki/index.htm до Сикия за 40 евро на нощувка за студио. Моля посъветвайте ме къде според вас ще е по-спокойна почивката ни - стремим се да избягаме от много хора и шум и да има пространство за игра на децата. Благодаря на всички отговорили!

# 287
И според мен няма нищо общо с Приморско и Китен, не беше нагъчкано, къщите са с дворове и барбекюта, а не като при нас всяко свабодно място да е застроено. Атмосферата е страхотна и си има всичко в градчето. Виж и Сарти, но на мен лично там ми е по-застроено, но плажа е широк и по-голям от в Никити.

# 288
Благодаря за мненията - всъщност ще пътуваме в началото на юли, което си е баш сезон...Колебаем се между това http://www.karali-studios.gr/index-5.html и това http://www.edemparadise.gr/prices.htm - и двете ги видях от темата, за което благодаря   bouquet

# 289
  • Пловдив
  Ние бяхме също началото на септември 2013 г. по празниците, когато много българи бяха там . Не сме нощували там, само ходихме на разходка през ветровитото време и 2-3 вечери до магазинчетата и на вечеря. Имаше страшно много народ ,задръствания на влизане в Никити ... , тесни улички, дори български цигани имаше  Shocked  . Нагъчкано си беше за мен, постоянна шумотевица от всякъде..., а всеки вече си има различен праг на търпимост и критерий, съжелявам , че не направих снимки на комплексчетата и супер тесните улички (Красиво направени иначе,това не съм го отрекла,никъде) . Плажът също не ми допадна,че е до пътя , ивицата беше тесничка за вкуса ми  и така (иначе пясъка беше ситен и хубав ) . Едно малко по-различно мнение да изкажа, защото и преди да заминем четох само хубави неща за там, но тотално друго излезе в моите очи, хората  да имат възможност да прочетат две гледни точки. Мисля,че тогава като се върнахме имаше и сродни на моето мнение от други съфорумки.  Peace

# 290
всъщност ще пътуваме в началото на юли, което си е баш сезон...
Ми не, не е баш сезон...
Голямата навалица е приблизително 15-20 юли до 15-20 август (винаги съм се чудила кой може да предпочита такива ужасни жеги пред по-междинния сезон, но е факт - дори на юг по островите тогава е най-големият наплив).
Никити може да е неприятно в два случая: през уикендите, когато се изсипват гърци от Солун - особено ако имат нещо национален празник, който добавя допълнителен почивен ден; или по българските празнични дни около 6 септември. Може би и в делник през най-високия сезон, но по останалото време си е умряло.
По-така циганийка и гмеж има в малък радиус около пристанището, ако завиеш по същата улица вляво, плажът е по-хубав, заведенията - много по-спокойни и няма сергии.

# 291
Ми не, не е баш сезон...
Голямата навалица е приблизително 15-20 юли до 15-20 август (винаги съм се чудила кой може да предпочита такива ужасни жеги пред по-междинния сезон, но е факт - дори на юг по островите тогава е най-големият наплив).
Никити може да е неприятно в два случая: през уикендите, когато се изсипват гърци от Солун - особено ако имат нещо национален празник, който добавя допълнителен почивен ден; или по българските празнични дни около 6 септември. Може би и в делник през най-високия сезон, но по останалото време си е умряло.
По-така циганийка и гмеж има в малък радиус около пристанището, ако завиеш по същата улица вляво, плажът е по-хубав, заведенията - много по-спокойни и няма сергии.

Peace

aH~ ти сама си каза, че сте били по нашите празници. А ние гледаме да ги избягваме, когато сме на Халкидики, именно заради това което каза Параход.

А аз се сещам само за плажа на Вурвуру (може и други да има: то това плаж ли е изобщо или частните дворове на вилите), който да не е до пътя.

# 292
  • Пловдив
Да, искам да съм максимално обективна и да не объркам някой, за това упоменах точното време, в което сме били и по какъв повод и тнт.  Peace

# 293
Ми не, не е баш сезон...
Значи е моя грешката  Hug Аз не познавам Гърция толкова добре, казах си го в началото още...А сме и с две деца, иска ми се по-спокойна почивка. Много ви благодаря за мненията, сигурна съм че сте полезни не само на мен!

# 294
Много интересно как понятието спокойно, от различната гледна точка е различно. Ние като пристигнахме в Никити миналата година на 1 септември ми се стори доста пусто и замряло, по таверните нямаше хора, че чак се бях притеснила, че трябва да се разхождаме другаде вечер, например в Неос Мармарас. И добре, че около 6 септември се оживи и стана по приятно, иначе ми беше пусто, ще потърся снимки, чак пък задръствания , на този широк път ??? Ама явно различната гледна точка!

# 295

Снимките са аматьорски, ама аз си ги харесвам, първата седмица на септември от Никити са.
Единият плаж е най-близкият, мисля беше Кастри, а другият Калогрия.

# 296
  • София
Здравейте:)  Не знам дали други години е било така, защото до сега сме резервирали най-често за юни, но от 2 дни не мога да намеря нищо за първата половина на август. Писах на над 20 места, до сега получавам само отговори, че вече е резервирано или високи цени (търсим нещо до 70 - макс. 80 евро за 2 възрастни и 2 деца).
Може ли някой да препоръча нещо в Ситония, което е максимално тихо, диво, по възможност на брега със собствено плажче или във вътрешността, с голям двор и възможност за разходки сред природата. Магазини и заведения не ни трябват, не държим да е луксозно, нито да е близо до град или село (харесва ни може би най-много района около Вурвуро). Ето това например ни устройва идеално, но и за него няма места: http://www.kortiri.gr/en/studios-chalkidiki-location/

# 297
  • София
Аз също не харесвам Никити, нито плажа му, но това са си лично мои предпочитания. Иначе плюсът му е, че има много магазини и таверни, както и пазарът в петък (тогава също става по-голяма навалица), но просто не е нашето място за почивка.
И веднага мога да кажа 2 плажа на Ситония, които са супер и не са на пътя - Тристинка и Криарици. Много са ми любими, ама това май съм го казвала много пъти вече  Hug

# 298
Аз също не харесвам Никити, нито плажа му, но това са си лично мои предпочитания. Иначе плюсът му е, че има много магазини и таверни, както и пазарът в петък (тогава също става по-голяма навалица), но просто не е нашето място за почивка.
И веднага мога да кажа 2 плажа на Ситония, които са супер и не са на пътя - Тристинка и Криарици. Много са ми любими, ама това май съм го казвала много пъти вече  Hug

Ставаше въпрос за плажове към селища. Тези извън заселените места са много, да не кажа повечето.

# 299
  • София
Ставаше въпрос за плажове към селища. Тези извън заселените места са много, да не кажа повечето.

Не съм разбрала  Peace

Общи условия

Активация на акаунт