На море в Гърция 2014 - I

• 88 263
  • 726
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, аз още съм в процес на четене на предните теми, но ми е малко объркано и ще попитам, защото виждам, че сте много запознати и отзивчиви Simple Smile
Та искаме началото на септември да отидем на почивка в Гърция. С малко дете сме, почти на 2 ще е септември и не можем да пътуваме надалеч, така че от прочетеното до сега съм се ориентирала към Тасос или Никити, Сарти, Неос Мармарас(най вече клоня към последното заради коментари от темата) Искам да ми препоръчате конкретно място за отсядане - интересува ме къща/апартамент с двор или хотел със закуска. Искам да не е много далеч от плажа, не е задължително да е на пешеходно разстояние обаче.
Още един въпрос - буукинг.ком ли използвате най-често да търсите места за настаняване или някой друг сайт?
Като се насоча към конкретно място ще ви питам и за забележителностите наоколо, въпреки че като имам избрано място ще е по-лесно да търся информация за околоносите. Благодаря ви много предварително Simple Smile

# 331
http://www.halkidiki.com/
На първа страница има още сайтове. Само преди две страници момичетата дадоха конкретни линкове на къщи близо до плажа.  А на предишната страница обсъждат как е най-изгодно да се преведе капарото. И с букинг става, но там предложенията са малко. Успех  в търсенето Simple Smile

# 332
  • София
Аз ползвам интернет банкирането и ми излиза 18лв. превода, освен това е много удобно, защото не ми се налага да се разкарвам до банката в работно време и си свалям платежното нареждане без да се чудя къде да го сканирам. Само мин. година ми предложиха да платя с пейпал и ми излезе доста по-изгодно.

# 333
Цитат
Някой виждал ли е тази оферта за остров Кофру? А случайно да е бил в този хотел?
Да, ние Simple Smile Виждам, че офертата е за двойна стая, ние бяхме резервирали стая с 2 спални, но на място възникна проблем и в крайна сметка ни настаниха в мезонет, който се пада в друга част от огромния комплекс, но почти на самия плаж.
Ние лично останахме със смесени чувства от престоя си. Комплексът е хубав, но ако сте в началото, т.е. близо до основния ресторант, сте далече от плажа, но близо до аквапарка. Има още зоокът, който беше атракция за децата, басейните не знам колко са. Мезонетът ни хареса, но се усещаше миризма на мухъл от мебелите.
На нас ни дойдоха в повечко почиващите. Оценихме прекараните предишното лято 2 седмици, далече от цялата лудница. Абе за мен няма угодия  Grinning Добре, че ни е рано да мислим за предстоящото лято!

# 334
  • София (Възраждане)
Някой може ли да препоръча вила с поне 4 спални в районите южно от Солун: Олимпийска ревиера, Тесалия.. newsm78 с изглед, макари и далечен, към морето.  bouquet

# 335
  • Варна
Още един въпрос - буукинг.ком ли използвате най-често да търсите места за настаняване или някой друг сайт?
Като се насоча към конкретно място ще ви питам и за забележителностите наоколо.

И на 1страница и из постовете има десетки сайтове , мейли , и  адреси на наши и гръцки ТА.Напишете в Гугъл примерно Тhessaloniki travel и ще излязат десетки ТА.Пишете им мейли .Та предлагат основна част от легловата база.Там има и колкото искате забележителности , екскурзий..............

# 336
  • Варна
Сигурно и друг път са питали тук, но пак да питам и аз - ако в началото на септември се решим да търсим на място нещо на Халкидики (в смисъл да спим в България, Петрич или Сандански) и тръгнем рано сутринта, дали ще може да се намери нещо без резервация, или е рисковано така?

След 20-25 август - никакъв проблем  Simple Smile

# 337
  • София
Mooimeiske, с тази вила си кореспондирах миналата година - в Тесалия е, на много спокойно място. Тогава проучвах района - има чудесни плажове около селото, самото Амалиаполис също е с  приятен плаж. Там контингентът туристи основно е гръцки, има и доста немци.
Няма ''комшии'', което е голям плюс, поне за мен  Wink

Райнът е тих, спокоен и като цяло няма навалица. Единствено август идват повечко хора от Атина.

А, и друго - слави се с една от най-добрите кухни в Гърция. Много вкусно готвели  Heart Eyes

http://www.amaliapolis.com/

http://wikitravel.org/en/Amaliapolis

# 338
Здравейте!
Предстои ни първо посещение в Гърция и имам наколко въпроса.Прегледах последните 2-3 теми и се насочих към Сарти,Никити или Неос Мармарас-като за начало мисля че са подходящи.Въпросите са ми по отношение на плажовете:
    - къде е "по-плитко"морето(детето ни не е малко,но все пак)
    - каменисти ли са или е пясък(на снимките изглежда да е пясък,но да попитам)?
    - на Сарти плажът изглежда да е доста по-широк от на Никити,така ли е в действителност?
    - районът до плажът Парадисо,мисля че така се казваше в Неос Мармарис,удачно място за              настаняване ли е?
За места за спане се ориентирахме по Вашите предложения и насоки по горе и в предишните теми.
Остана въпросът с плажовете - жена ми държи да е пясък и цялото фемили сме в нейна услуга! Laughing
И щях да забравя - къде от трите места е по-подходящо за "вечерни разходки"?

# 339
  • София
Тази тема става по-зле и от отчетните вече  Tired

stranger4, с най-добри чувства: щом ви е първо ходене в Гърция, вложи все пак някакво лично усилийце в цялото начинание  Peace

За Сарти, Никити и Неос Мармарас сме писали, писали до изтриване на клавиатурите чак. И за плажовете, и за дилемата пясък/камъчета, и за магазините, и за настаняването.

Пробвай с търсачката, попрочети, избери си някакви конкретни места за настаняване и попитай.

# 340
  • София (Възраждане)
Таис, благодаря! Това за района звучи много положително. Аз обаче, поради голямата компания, търся вила тип ваканционна къща, само за нас.
Моля за помощ - препоръки относно сайт с най-голямо предлагане на подобен тип настаняване.  Praynig bouquet

# 341
  • София
Mooimeiske, ето един сайт:
http://www.rent-holiday-homes.com/Vacation-Rentals-Greece-c80_p1.html

Аз ако можех да навия още 2-3 семейства за този септември, бих отишла ето тук (вилата обаче е на Скопелос  Heart Eyes ):

http://www.rent-holiday-homes.com/Villa-Skopelos-Town-Greece-d42202.html

# 342
  • София (Възраждане)
Супер изглежда Peace За жалост на този сайт не намирам ваканционна къща с ..5 спални Crazy Тази година ни се открива златен шанс да пътуваме с компания, и то голяма. Писнало ми беше да обикаляме сами Wink друго си е да има с кого да поклюкарстваш на плажа, мойто любимо занимание Mr. Green

# 343
  • София
Леле, на вас ще ви трябва отделен плаж  Shocked С 5 спални, малко трудно..но пък дано намериш, със сигурност ще си изкарате супер  Hug

Всъщност погледни това, ако искаш - с 5 спални, в Пелион - момичетата, които са били в района казват, че е супер красиво. Къщата изглежда готино  Heart Eyes
Но най-близкия плаж е на 14 км.

http://www.homelidays.co.uk/agios-lavrendis-village/house-villa-348702en1.htm

# 344
  • София (Възраждане)
Хм, от зима идеи и хъс - много, да видим колко ще останат на лято в строя Mr. Green
Хубава почивка и настроение на всички!

Общи условия

Активация на акаунт