На море в Гърция 2014 - I

• 88 202
  • 726
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте момичета!Тази година резервирах студио в Парга /естествено избрано след прочит във форума/.Проблема ми е следния-обичаме хубави плажове защото до сега 5 пъти сме почивали в Керамоти.Бихте ли ме ориентирали за такива около Парга/със заведения шезлонги и всички екстри/

# 496
  • София
desex, интересен пътепис. Като изключим правописните грешки, ми хареса..и общо взето все едно е писан за Евия.

От страната на Кала Нера, доста по-надолу, е плажчето Микро - то е основно пясък. Набелязала съм го за бъдеща дестинация, лошото е само, че пътят до там е доста завоест. А и селото е малко забито.

http://www.greekhotel.com/thessaly/pelion/mikro/beach/home.htm

# 497
desex, интересен пътепис. Като изключим правописните грешки, ми хареса..и общо взето все едно е писан за Евия.

От страната на Кала Нера, доста по-надолу, е плажчето Микро - то е основно пясък. Набелязала съм го за бъдеща дестинация, лошото е само, че пътят до там е доста завоест. А и селото е малко забито.

http://www.greekhotel.com/thessaly/pelion/mikro/beach/home.htm
Не бъди дребнава  Mr. Green

Къде е това Микро, май наистина съвсем микро ще да е...не го откривам на google maps  newsm78

# 498
  • София
Ми то е миниатюрно, и името му това означава  Wink

http://www.southpelion.com/mikro-pelion.html

До Платаниас е  Peace

# 499
  • София
Ей тук го има, ниско долу до Платаниа:
http://www.papandreoua.com/map.html

И тук, вижда се добре:

http://www.greekhotel.com/thessaly/pelion/pelion.htm

# 500
Аааа, ама то било на източния бряг на полуострова, аз го търсех на западния  ooooh!

# 501
  • София
Ух, моя е грешката, не си виновна ти - написала съм, че е от страната на Кала Нера.
Блейка  Embarassed

Ето и пътя до там от Волос:
http://www.viamichelin.com/web/Routes?strStartLocid=31NDFkY2QxMG … km&devise=1.0|EUR&indemnite=&carbCost=1.6&autoConso=6.8&villeConso=6&routeConso=5.6

# 502
Не, Микро е на южната, "тясната" страна.
На западния, вътре в залива, пясъчни плажове няма, всичко е чакъл, но са толкова блажено спокойни и красиви.
Извън Микро, който е един от най-хубавите, спокойто и пусти пясъчни плажове, които съм виждала - пясък на изток на Потистика, Агии Саранта, Папа Неро.

Петя,
Лихнос на юг, Саракинико на север. Има и други де Simple Smile
В самата Парга - на Валтос се плащат чадъри и шезлонги, без да те обслужва заведение (не препоръчвам), на градския плаж не ходихме, надявам се Комикс или някой друг от посещавалите го да се включи.
Амудиа на юг, но там огромната част от прекрасната плажна ивица е свободна зона - има само две места с по-малко чадъри. На север към Сивота има хубави плажове също.

# 503
  • София
Таис, да се обърна към теб като специалист по Eвия. Евия засега ми е като резервен вариант, ако се обърка нещо с резервацията за Закинтос, където смятам да ползвам само самолета от чартърната програма и аз сама да си резервирам настаняване, но има вероятност чартъра да се отмени, ако няма достатъчно желаещи за нашата дата. Та, Таис, въпросът ми е - до хубавите, пясъчни плажове в северна Евия -  напр. Кавос и Лихада най близкото населено място, където можем да се настаним Агиос Георгиос ли е? В самото селище Аг. Георгиос има ли плаж и какъв е той?
Петя, доколкото аз знам от форума най-хубавия плаж близо до Парга е Амудия, kaкто и на юг от него - Луца-Врахос. За края на август, началото на септември имаме резервация за Амудия.

# 504
Дечи,
на Амудия се спряхте все пак ли? Няма да съжалявате грам по отношение на плажа и спокойствието... пък за светски живот ще щъкате Simple Smile Кой хотел избра?

Ще ми интересно да споделиш резултата от преговорите си с Планет (или Солвекс?) за ползване само на чартър до Закинтос, и цена.

# 505
Благодаря ти Параход!А би ли ми казала горе-долу на какво разстояние е Амудия и на какво Сивота от центъра на Парга?

# 506
  • София
dechy, изобщо не съм специалист..изкарали сме една седмица в северната част, и сме обиколили малък район от нея. Половината север изобщо не успяхме да го видим  Tired

Иначе ако искаш да сте по-близо до Кавос и Лихадонисия, да, може би е по-удачно да сте в Аг. Георгиос. Самото село и да е имало плаж, не сме го виждали - ние бързахме да стигнем до Кавос.

Лихадонисия определено не става за всекидневен плаж  Peace
Първо, ходи се с лодка, и колкото и да е евтино, някак не е съвсем рентабилно да се плаща всеки ден. Второ, и по-важно, ако ходите там юли и август, на Лихадонисия ще е ад. То е малко, и му трябват съвсем малко хора за да стане претъпкано..виждала съм из нета снимки от там през август, гледката не е приятна.

Там е човек да отиде веднъж, два пъти, най-добре когато няма много народ.
Много красиво местенце, но не за всеки ден.

Друг приблизително близък плаж там, пясъчен, плитък, и с чудесен бийч бар, е Златния Бряг - Хриси Акти. Той е част от плажа на тузарския комплекс Греголимано. Вие и в самото Греголимано може да отидете - на нас поне септември ни казаха, че срещу заплащане се ползва плажа им и разни водни забавления. Дали и през високия сезон е така, не знам.

Хриси Акти е чудесен плаж, пускала съм негови снимки. И е цивилизовано. Септември, поне първата седмица, си имаше доста народ.

Плажът Кавос понякога съм го срещала под името Лихада. Но най-често на целия ''нос'' там му казват Лихада..малко е объркващо  Wink

# 507
  • София
dechy по моите спомени плажа на Аг. Георгиос ако изобщо може да се нарече така беше само камъни.

А иначе, както е казала и Таис хубав пясъчен плаж има на Хриси Акти. Ние обаче не плажувахме на организирания такъв а веднага на съседното заливче, където бяхме само ние и едно семейство с дечица. Ето снимки от там:

Скрит текст:

# 508
  • София
Ще ми интересно да споделиш резултата от преговорите си с Планет (или Солвекс?) за ползване само на чартър до Закинтос, и цена.

И на мен ми е интересно. Както и с туристическата агенция ли се преговаря или с превозвача?  newsm78

Благодаря ти Параход!А би ли ми казала горе-долу на какво разстояние е Амудия и на какво Сивота от центъра на Парга?

Сивота е на около 40-50 минути с кола. Амудия е на около 30. Поне това засякох от снимките ни.  Wink Но ние не бързаме и спираме за красиви гледки. В километри може би са съответно 30 и 20 км.

# 509
  • София
Параход, избрахме Амос Бей. От многото ми търсения и кореспонденции, накрая си избрахме най-скъпия и общоизвестен. Не можах да открия някой скрит, непопулярен бисер. Отначало водех преговори само за 4 дни в Амудиа и мислех да сме още 4 дни на Корфу, като първоначалния вариант беше за някъде на югозапад (напр. Агиос Георгиос). После под влияние на форума се насочих на северозапад - Агиос Стефанос, което се оказа едно от доста скъпите места на Корфу. Писах си с около 3-4 апартаменти и вили и все ми отговаряха хора с една и съща фамилия  LaughingДори замалко да резервирам вила Ифигения, която някой от форума беше открил и пак ми отговори човек от тази фамилия  Simple Smile, ама се отказах нещо. Поиска ми цялата сума като предплата за септември.
Момичета много ви благодаря за отговорите!   bouquet
Теди, снимките от Хриси акти са супер.
 Греголимано, дето е част от Клуб Мед го заглеждам и аз от миналото лято. Ама и то е от другата страна на Агиос Георгиос.
Иначе за чартъра до Закинтос преговарям със Солвекс и Астрал, като мисля че Солвекс е водещата според мен, защото те ми дадоха веднага цена от 220 евро с летищни такси за нашата дата, докато Астрал питаха и се бавиха 1 ден. Но може би зависи цената и от датата, защото държаха да разберат точно за кога питам. Не е евтино. За деца цената е същата. Да смалят цената наполовина да видят как набързо ще напълнят самолета. Сега трябва да си търся място с опция за канцелиране поне 2 седмици преди полета... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт