Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 870
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 1 050
  • София
С каква цел е провеждано лечението със снемаем апарат и какво и за колко време постигнахте?

# 1 051
  • Варна
А това, че не съм разпитала за видовете брекети е мой пропуск. Не знаех, че толкова бързо ще превключим от апарат на брекети.

Глупости, пропускът е на ОДто, че не ти е обяснил! Освен това предварително е трябвало да се знае колко време ще носиш този апарат.

# 1 052
Напротив, той ми каза колко време ще го нося, но аз го носех само вкъщи, защото не можех да фъфля на работа, така че времето се удължи, заради мен. И си мислех, че ще продължи дори повече. Целта е някаква подготовка за брекетите. Пак се повтарявам- захапката ми е изключително дълбока и на друго място също ми казаха, че ще се наложи и апарат и брекети. ОД за нищо не е виновен.

# 1 053
  • Варна
Напротив, той ми каза колко време ще го нося, но аз го носех само вкъщи, защото не можех да фъфля на работа, така че времето се удължи, заради мен. И си мислех, че ще продължи дори повече. Целта е някаква подготовка за брекетите. Пак се повтарявам- захапката ми е изключително дълбока и на друго място също ми казаха, че ще се наложи и апарат и брекети. ОД за нищо не е виновен.

ок, успех Peace

# 1 054
Вече съм желязна ! Избрах металните, даже не се наложи да ме убеждават. Отидох с нагласата, че така или иначе и двете не ми харесват, по-добре по-бързо да минава. Всички казват, че не е толкова зле, но аз нали виждам...  #Crazy  Лошото е, че и когато говоря се виждат, защото са в дъното на зъбите и няма шанс да си отворя устата и да не се разбере.  Tired Още не ме боли изобщо, ОД ме предупреди, че утре ще видя зор. Лека нощ на всички и ви благодаря за подкрепата !  Heart Eyes

# 1 055
Здравейте! Може ли да ми препоръчате ортодонт в Срата Загора?

# 1 056
Четири въпроса:
1. С какво заменихте дъвките ?
Това става ли или е вредно за зъбите ?

2. Проблем ли ще е ако пия по цял ден чайове с мед ?
3. Колко пъти мога да ползвам Листерин на ден?
4. За колко години се оправя дълбока захапка най-много, защото ОД не иска да дава прогнози, а аз мразя да живея в неведение...  Sad

# 1 057
  • София
Четири въпроса:
1. С какво заменихте дъвките ?
Това става ли или е вредно за зъбите ?

2. Проблем ли ще е ако пия по цял ден чайове с мед ?
3. Колко пъти мога да ползвам Листерин на ден?
4. За колко години се оправя дълбока захапка най-много, защото ОД не иска да дава прогнози, а аз мразя да живея в неведение...  Sad

Розичке, ортодонтът ти е човекът, който трябва да ти отговори на тези въпроси. Все повече се чудя какво ти харесва у този човек Shocked

# 1 058
  • BG
 rozi4kata, при кой ортодонт ходиш?

# 1 059
Той не е виновен, просто забравих да го питам някои неща. Като ти сложат брекетите и си толкова стресиран, че всичко ти излиза от главата... А за продължителността на лечението, явно просто не иска да се ангажира с отговор, защото всяко лечение е индивидуално и ако ми обещае нещо, а нещата не се развият толкова бързо, ще излезе, че ме е излъгал.

# 1 060
И аз ще слагам във вторник  Praynig Метални,за сега само на горната челюст,а след Нова година и отдолу.Реших да са метални не само защото са по-евтини,но и както бяхте коментирали,ОД ми обясни,че керамичните ще се зацапват и като цяло ми препоръча металните.Надявам се всичко да мине наред и да не ме боли,че веднага на следващия ден съм на работа и трябва да говоря нормално. Предполагам и тя ще ми обясни,но все пак да попитам-първите няколко дни ще мога ли да се храня нормално,знам,че вече ще трябва да избягвам някои храни,но понеже преди 2 седмици ми извадиха единия долен мъдрец,а в четвъртък и другия,и честно ми писна вече да карам на пюрета и кисели млека  #Crazy

Последна редакция: нд, 09 ное 2014, 14:41 от borislava_

# 1 061
  • София
Аз ядях нормално от 1я ден. Не са ме боляли зъбите. Март ми сложиха горните, септември - долните.
За говора - професията ми е логопед, така че говоря по 12 часа на ден.
Аз освен с дълбока, бях и с кръстосана захапка, имам проблеми и с костта, надявам се за две години всичко да се нареди. Не съм питала ОД колко време ще продължи лечението, не ме интересува. При мен резултатът е видим, ОД е доволна. Колкото трябва - ще бъде!

Розичката, обади се и го питай!

# 1 062
  • София
Той не е виновен, просто забравих да го питам някои неща. Като ти сложат брекетите и си толкова стресиран, че всичко ти излиза от главата... А за продължителността на лечението, явно просто не иска да се ангажира с отговор, защото всяко лечение е индивидуално и ако ми обещае нещо, а нещата не се развият толкова бързо, ще излезе, че ме е излъгал.
Искаш да кажеш, че ортодонтът ти не ти е обяснил как да поддържаш орална хигиена Shocked
И вярваш на този човек? Shocked

# 1 063
Искаш да кажеш, че ортодонтът ти не ти е обяснил как да поддържаш орална хигиена Shocked
И вярваш на този човек? Shocked
Никога не съм казвала такова нещо. Естествено, че ми обясниха всичко, но не сме стигали до темата за марка бонбонки, които да ползвам. Забравих да попитам. А за водата за уста говорихме, но не са ми препоръчвали никакви марки, затова не стана въпрос за честата употреба на Листерин. Да, вярвам на ортодонта си и се доверявам освен на познатите си и на интуицията си, защото от самото начало знаех, че това е моят лекар. Бях на консултации и при други специалисти и забелязах, че по-известните от тях изобщо не се занимават да обясняват нищо, оставят те на някоя сестра или млада студентка и тя те омайва. Самите ортодонти нямат време за приказки.
Но все пак ми е притеснено да не знам колко ще продължи лечението. Неизвестността хич не я обичам. Затова събирам мнения от минали вече по този път - на лечение на дълбоки захапки.

# 1 064
И аз ще слагам във вторник  Praynig Метални,за сега само на горната челюст,а след Нова година и отдолу.Реших да са метални не само защото са по-евтини,но и както бяхте коментирали,ОД ми обясни,че керамичните ще се зацапват и като цяло ми препоръча металните.Надявам се всичко да мине наред и да не ме боли,че веднага на следващия ден съм на работа и трябва да говоря нормално. Предполагам и тя ще ми обясни,но все пак да попитам-първите няколко дни ще мога ли да се храня нормално,знам,че вече ще трябва да избягвам някои храни,но понеже преди 2 седмици ми извадиха единия долен мъдрец,а в четвъртък и другия,и често ми писна вече да карам на пюрета и кисели млека  #Crazy
Борислава, и аз ще съм така - сега с метални горе, догодина и на долната челюст. На мен ми дадоха несесерче с всичко, което ми трябва, вътре имаше и медицински восък- ако не ти дадат, купи си. Самите зъби леко заболяха и поизтръпнаха към 22-23 часа след поставянето на брекетите, но по-неприятното е, че те нараняват вътрешната страна на бузите ти- някъде при кучешките зъби и е хубаво да налепиш восък на брекетите там. Мислех, че ще трябва да мина на супи, но не е така. Общо взето си ям всичко, но гледам да дъвча с последните ми два зъба, които нямат брекети и разбира се, дъвча бавно и внимателно, за предпочитане меки неща.
За говора не се притеснявай, щом не са лингвални, няма никаква промяна в него. Успех !  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт