Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 655
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 150
  • София
знам аз прекрасно!
Аз съм като каменоломна, всичко калцира за часове  Mr. Green сега след лечението с брекети поне местата, на които се събира са ограничени и чистенето на подредени зъби е песен, в сравнение с кривите и събрани  едва ли не един върху друг Simple Smile

# 151
знам аз прекрасно!
Аз съм като каменоломна, всичко калцира за часове  Mr. Green сега след лечението с брекети поне местата, на които се събира са ограничени и чистенето на подредени зъби е песен, в сравнение с кривите и събрани  едва ли не един върху друг Simple Smile

е знаем се тогава  Grinning Мъка, мъка...  Rolling Eyes
Ще се борим, какво да правим  Mr. Green

# 152
  • Варна
На мен ми казаха, че ако се появи някой много лош кариес в краен случай ми махат дъгата, отивам при зъболекаря да оправя кариеса и после се връщам да ми поставят дъгата обратно. Всичко се случва в рамките на няколко часа.

# 153
Освен дъгата, ако се налага, може и брекетчето на съответния зъб да се махне. Отиваш на стоматолог, оправя го и се връщаш при ортодонта пак да залепи и намести всичко. А зъбният камък се събира на границата на венеца със зъбите, а там няма брекети и затова не е пречка за почистване.  Peace

# 154
Simple Smile Здравейте и Честит 3ти март!
Аз онзи ден подписах договора, но за шестмесечните брекети и там също пишеше, че поне веднъж трябва да се направи професионално почистване от зъболекар... Искам да попитам освен махането на зъбен камък     нещо друго включва ли това и всеки зъболекар ли го прави?
И още един въпрос-да го направя ли веднъж и преди да ми сложат брекетите? Досега никога не ми е махан зъбен камък, защото ми казват, че нямам... (което не знам дали е вярно...?)

# 155
K.Ivanova,
Може ли да споделите подробности за прегледа, договора при 6-месечните?

# 156
  • Варна
Искам да попитам освен махането на зъбен камък     нещо друго включва ли това и всеки зъболекар ли го прави?
И още един въпрос-да го направя ли веднъж и преди да ми сложат брекетите? Досега никога не ми е махан зъбен камък, защото ми казват, че нямам... (което не знам дали е вярно...?)
[/quote]

Освен почистването на зъбния камък, зъбите се полират с апарат със сода под налягане. Важно е всичко да бъде почистено и полирано напълно, защото ако остане някъде дори и мъничко зъбен камък, той служи като основа върху която бързо се натрупва нов. Относно това дали всеки колега може да го направи, да би трябвало да може. Зъбния камък се почиства от всички зъби, а не само на долните предни и обикновено процедурата отнема от 40 минути до час и половина в зависимост от количеството, а не за 10-15 минути.

# 157
K.Ivanova,
Може ли да споделите подробности за прегледа, договора при 6-месечните?

Alleisha, за прегледа-писах в другата тема (6month smile ((май беше?)) а за договора-нищо съществено, формалност по-скоро. Пише това, което ти казват и на прегледа какво не трябва да ядеш, че тр да спазваш отлична хигиена...и пише ако се откажеш от брекетите след като вече са поръчани, но още не са сложени плащаш още 500$, а ако вече са ти ги сложили и се откажеш след това - май цялата сума. Предупреждават те отново, че може и да е болезнено, особено първите дни и такива неща (за които май всички се подготвяме психически от доста време Simple Smile)
А цените са спрямо курса на долара за деня. ( и си го спазва което не го очаквах...и останах приятно изненадана)

Д-р Аврамов, благодаря ви за бързия отговор, но трябва ли да се направи такова почистване преди слагането на брекетите? 

# 158
  • Варна
Д-р Аврамов, благодаря ви за бързия отговор, но трябва ли да се направи такова почистване преди слагането на брекетите? 
[/quote]

От профилактична гледна точка е добре да се направи, но обсъдете го с вашия стоматолог. Преди лепенето на брекетите трябва да е чиста тази повърхност от зъба на която ще са залепени. Това почистване може да стане с четка и полирна паста точно преди поставянето им.

# 159
Вчера ми сложиха брекетите, на двете челюсти накуп. Изобщо не мога спя, нито да ям. След колко време отшумява тази болка или поне се свиква с нея? Кажете нещо, което помага за по-лесно преминаване през този период. Предполагам, че всеки месец ще е така със смяната на дъгите.

# 160
  • Варна
Вчера ми сложиха брекетите, на двете челюсти накуп. Изобщо не мога спя, нито да ям. След колко време отшумява тази болка или поне се свиква с нея? Кажете нещо, което помага за по-лесно преминаване през този период. Предполагам, че всеки месец ще е така със смяната на дъгите.

Дискомфорта е първите 3-4 дена, най-много до седмица. Много зависи от това колко са криви зъбите и от прага на възприемане на усещането за болка. Аз предпочитам да поставям брекетите първо в едната челюст и след месец два в другата. Така се намалява и този първоначален дискомфорт. При ежемесечните активирания ще има дискомфорт, но той ще е по-малък и по бързо ще отминава. Щом сега е толкова неприятно, вземете си нещо обезболяващо, ще подобри значително състоянието.

# 161
Благодаря за отговора! Днес съм по-добре, болката е главно от ластиците, ям само картофено пюре и кремове...

# 162
  • София
Привет на всички!

И аз скоро ще се присъединя към брекетоносителите и ще се радвам, ако мога да се включа и тук при вас - смятам, че групата е много полезна! Преди няколко месеца изчетох цялата тема назад, почвайки от самото начало на Тема 1 Simple Smile. Преди да се реша да пиша, сега я препрочитам подробно (тъкмо стигнах пак до Тема 3 Simple Smile), за да си отговоря на някои въпроси и най-вече, за да си избера няколко ОД, при които да отида на консултация, за да започна лечение. На база на всичко прочетено, мисля да си уговоря час при:
- Д-р Мутафчиев - Валор
- Д-р Настева-Димова - Дентал студио
- Доц. Лаура Андреева

В този ред на мисли искам да попитам дали някой е бил пациент или поне е чувал нещо за Д-р Мария Баева?

Имам и няколко въпроса относно самите брекети, на които ще съм ви много благодарна, ако можете да отговорите:

1) В момента в България вече се работи с Damon Clear за всички зъби, нали? (някъде бях попадала по-назад на информация, че има само за предните горни 6 зъба, а останалите са Damon Q).

2) Damon Clear са напълно естетични, а не полу-естетични, нали (т.е. брекетите са напълно безцветни и само дъгата е метална)?

3) Срещнах някои коментари, че и дъгата може да е бяла (т.е. по-малко видима), но се изтърквала много бързо - има ли технологично подобрение в системата вече Simple Smile или все още си е така?

Много ви благодаря предварително за отговорите!

# 163
  • София
Привет на всички!

3) Срещнах някои коментари, че и дъгата може да е бяла (т.е. по-малко видима), но се изтърквала много бързо - има ли технологично подобрение в системата вече Simple Smile или все още си е така?

Aз си избрах прозрачни с бяла дъга. Доколкото разбрах, не при всички се изтърква много бързо. Но виждах такава - изтъркана, не стои добре.

На мен на 20.03 ще ми слагат брекетите, като първо ще имам на предните 4 зъба и на крайните - горе. Освен тях ще ми слагат и нещо си на задните зъби, което да ги повдигне, за да откръстосат 1 зъб. Док каза, че в началото даже няма да мога да дъвча, няма да имам допир на дъвкателните отзад.... И да се заредя с Аулин  Rolling Eyes

# 164
  • Варна
Моят ОД каза, че само първата дъга може да е бяла или прозрачна. Следващите вече били само метални. Но става въпрос за Варна, в Сф може да е друго  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт