Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 675
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 270
Благодаря ти desideskata, така съм се наплашила. Найстина тази дъга е адски неудобна и имам чувството, че не е сложена както трябва. Според мен трябва да се допира до небцето, а при мен стърчи, мн е неудобна. Надявам се скоро да я махнат.

# 271
  • София
Моята в началото беше по небцето и беше ужасно. След това "висеше" и беше дооста по-добре Simple Smile
Горе главите, всичко се забравя. Остават само хубавите усмивки  Mr. Green

Аз все още се хиля като наръпана краставица, както в началото като ги свалих..а мина вече година и половина  Blush

# 272
Много съм  доволна от http://www.breketisofia.com/ .Млад екип от специалисти,които наистина ги е грижа за пациентите.Много любезни и внимателни.Няма да съжалявате.

# 273
Здравейте, записвам се да ви следя защото в петък сложиха брекети на моя син/19г/.Имаше болки в зъбите и след прегледа се установи дълбока захапка която е и  причина за болката.Малко късно разбрахме, за проблема но той до сега не е имал кариеси и е ходил само на профилактика от време на време.Не сме обикаляли при други ортодонти  защото  й имаме пълно доверие.От прочетеното разбрах ,че  змейковица и елинор  са при същата ортодонтка.Сега свиква с тях и му е трудно с храненето, но за съжаление не мога да помогна много с приготвянето на подходяща храна защото е студент и  е в друг град.Със сигурност ще имам въпроси, засега прочетох тази тема и на някой от тях получих отговор.При първа възможност ще се върна назад и ще прочета и предходната защото наистина тези брекети ми дойдоха като гръм от ясно небе.

# 274
Аз от няколко седмици само чета темите, но реших и да пиша, защото не прочетох подобен случай описан.
При мен освен дълбока захапка(предните 2 горни опират в началото на долния венец, за щастие не отиват докрай), един изваден зъб провокира посещения на ортодонт и последващо колебаене и четене на сума теми относно поставяне на брекети. 5ти зъб горе вляво въобще не беше излязал, стоеше във венеца. За това знам от малък. Спомням си, че като дете трябваше да нося някакви апаратчета за захапката, а вероятно и да се освободи място за този зъб, но така и не ги носих докрай. Преди около две години въпросният зъб се появи като точка във венеца и след посещение на 2ма зъболекари, решихме да чакаме дали ще започне да расте повече и евентуално тогава да го вадим(не зная доколко е било правилно). И преди 4-5 месеца този зъб започна лекичко да пробива и да се показва повече. А 6-тият зъб междувременно ми беше единственият, който е умъртвен и облечен с корона поради счупване преди 4-5 години. И дойде момент, в който 5тият неизлязал започна да бута коронката на 6-тия. И ходих пак на няколко зъболекаря за мнение, както и в клиниката на доц. Джоров и Мария Джорова в Лозенец. Вариантите, които чух бяха от "извади ги двата и си сложи имплант", до вадене само на един от тях, било "новия" или стария с короната. След като свалихме и коронката, се оказа, че умъртвеният зъб е с доста голяма фрактура, гранулом и е безпредметно да се правят опити да се спаси. Извадих го, естествено преди няколко седмици.
И сега вече започна голямото чудене. В цитираната клиника на Джоров/-а в Лозенец предложиха вариант с поставяне на брекети и ластици и целия там набор от джаджи, с които да се цели вкарване на растящия в момента 5ти зъб в редицата на мястото на 6тия, като се съберат малко другите зъби горе, както и корекция на дълбоката захапка. Цената за естетични, която ми дадоха е 5400 лв. За метални беше някъде около 800-1000 лв. надолу.
Обаче след като разпитвах познати зъболекари, започнах да изпитвам съмнения и страхове за цялата тази история. Съмнения дали въобще ще бъде възможна и успешна цялата манипулация, особено с "вкарването на 5тия зъб в редицата". И страхове от това дали няма да ми се разклатят другите зъби, от евентуални болки и кариеси на здравите.
Има ли някой отзиви за тези ортодонти? И на друг "намествали" ли са му така зъб?

# 275
  • София
Джоров ми прави лицево-челюстната операция за корекция на дълбоката захапка като комбинация с лечението с брекети. Само позитивни неща  мога да кажа за него и за отношението в клиниката му. Но брекетите ми бяха поставени на друго място.

# 276
Simple Smile Здравейте отново, събрекетници Grinning!
Искам да ви попитам как се справяте с миенето на зъбите когато сте болни? Защото аз не си падам много по лекарствата и си правя всякакви натурални бъркочи, които трябва да се консумират по-честичко, а и ям много плодове през това време..... И това миене след всяка хапка, глъдка чай или изсмукано лукче ..... просто ме убива..... А пък само със жабурене с вода....не съм привърженик. Вие как процедирате?

# 277
  • Габрово
Запис да ви следя.

Пуснаха ми преди няколко месеца идеята за брекети и сега сериозно се замислям. Нужда от такива определено имам, но нещо не мога да е навия... Със сигурност ще трябва да се вадят зъби, а и идеята, че ще трябва да ги нося с години...  #Crazy

Така де, записвам се, за да се информирам и евентуално да събера смелост.  Flutter

# 278
  • София
ivoandonov, аз съм с ретиниран кучешки зъб и наместването на постоянния ще отнеме многомесечен срок. Кучешкият (млечен) е много малък, а за влизането на постоянния в зъбната редица трябва да се направи място и сега едно, че го теглим от синусите, където се е наместил и друго - местим всички зъби назад за да направим място. Не съм останала с впечатление, че въпросната манипулация е невъзможна (даже напротив), а относно местенето на зъбите - та нали това е част от самото ортодонтско лечение! Моите зъболекари казваха, че е лудост при здрав зъб, с напълно завършено коренно развитие да се слага имплант и дори за момент не съм се поколебала дали да теглим постоянния или не.

# 279
  • Пловдив
Запис да ви следя.

Пуснаха ми преди няколко месеца идеята за брекети и сега сериозно се замислям. Нужда от такива определено имам, но нещо не мога да е навия... Със сигурност ще трябва да се вадят зъби, а и идеята, че ще трябва да ги нося с години...  #Crazy

Така де, записвам се, за да се информирам и евентуално да събера смелост.  Flutter

missing, не е задължително нито да се вадят зъби, нито да ги носиш години  Simple Smile И аз като почнах да проучвам въпроса за брекети си мислех така, дори едната ОД, при която ходих ми каза, че ще вадим 4 здрави зъба. Не се съгласих и продължих да търся ОД, докато не намерих моята. Сега нямам вадени зъби и след няколко месеца ги свалям, година след като ги сложих. Не се отказвай, няма да съжаляваш след крайния резултат  Simple Smile

# 280
Здравейте , има ли някой , който се лекува при Д-р. Георги Хунджев ? Чух доста добри отзиви за него Confused

# 281
ivoandonov Не се притеснявай, тази манипулация с наместването на този 5 зъб изобщо не е нещо ново и невъзможно. Аз съм виждала случаи на моята ортодонтка, при които кучешки зъби, които изобщо не са поникнали и не се виждат, след това са наместени идеално. Трябва да знаеш, че една дълбока и всякаква друга неправилна захапка не води до нищо хубаво в дългосрочен план. Затова ако имаш възможност не му мисли много, брекетите наистина си струват. Успех! Peace

# 282
  • София
Ортодонтът на моя син днес ми каза, че с подвижните апаратчета сме постигнали всичко, което би могло да се постигне. Време е за брекети. Предложението е за Деймън.
Знам, че е коментирано, но какви пари ви искат на вас за такъв тип?

# 283
  • Тук
Имам въпрос към тези от вас, които имат само дъга (без брекети) на част от зъбите си.
На мен днес ми сложиха дъга на предните долни 4 зъба, останалите отстрани са си с брекети.
Казаха, ми че тази дъга ще ми дразни от вътрешната страна долната устна, което е така, и трябва да си слагам восък на дъгата, за да не ми дразни и да не ми прави рани. Сега точно това пробвах да направя, сложих восък по дължината на дъгата, но просто като тръгна да ям и моментално пада восъкът. Няма къде да се задържи само на голата дъга  Sad И сега не мога да ям като хората, постоянно ми дразни тази дъга от вътрешната страна, дори когато говоря.
Как да задържа восъка на това телче, че да говоря и да се храня спокойно?  Crazy
Изглежда ми мисия невъзможна, просто няма как да се задържи на телчето само.

ПП Забравих още нещо да питам. Сложиха ми и такива подвижни ластичета от двете страни отдолу.
При миене на зъбите трябва да ги махам и после пак да ги слагам, но не ми казаха при ядене дали пак да ги махам или да си хапвам с тях.  Thinking

# 284
  • София
Предложението е за Деймън.
Знам, че е коментирано, но какви пари ви искат на вас за такъв тип?

На мен ми поискаха 5500 долара!
И аз не съм се похвалила. От 17.03 съм с брекети горе. Сложих сапфирени, с прозрачни ластици и бяла тел. Неудобно ми е, но честно казано, мислех, че ще боли - е, не ме боли.
А понеже работата ми е свързана с правилно изговаряне на звукове, най-щастлива съм, че не ми пречат за това.
 Hug
Предстои ми месечно посещение на 24.04. Не знам какво да очаквам  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт