Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 651
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Керамичните не са хубави, оцветяват се и стават жълти.

Сложете си самолигиращи, супер са - на дъщеря ми за месец й се подредиха вече половината зъби.

Жасмин, аз бях в Ортоестет и ми препоръчаха самолигиращи, като ми обясниха за предимствата, които наистина изглеждат съблазнителни. Изгледах и клипчета за ефекта им. Но не бях сигурна дали не е търговски трик. Виждам, че имаш опит с дъщеричката си. Би ли ми разказала малко повече. Всъщност другите няма ли да свършат работа? или ще стане по-бавно. Иначе ми искат 4000лв. за тях. При вас как е цената на дъщеричката ти? Simple Smile
Позволи на мен да ти отговоря, защото и синът ми е пациент на Ортоестет.
Днес му е 14 ден с брекети. Засега само на горната челюст. Вече има разлика.
Другите с ластиците също ще свършат работа, но по-бавно.
Искам да отбележа, че д-р Видев обеща, че няма да има болка, за каквато споменават много хора. Наистина нямаше.
При нас цената е по-ниска, но той е пациент на клиниката от доста време. Повече от година носеше подвижни апаратчета, за да се разшири челюстта и да се отвори място за всички зъби.

Доволна съм и препоръчвам.

# 391
Керамичните не са хубави, оцветяват се и стават жълти.

Сложете си самолигиращи, супер са - на дъщеря ми за месец й се подредиха вече половината зъби.

Жасмин, аз бях в Ортоестет и ми препоръчаха самолигиращи, като ми обясниха за предимствата, които наистина изглеждат съблазнителни. Изгледах и клипчета за ефекта им. Но не бях сигурна дали не е търговски трик. Виждам, че имаш опит с дъщеричката си. Би ли ми разказала малко повече. Всъщност другите няма ли да свършат работа? или ще стане по-бавно. Иначе ми искат 4000лв. за тях. При вас как е цената на дъщеричката ти? Simple Smile
Позволи на мен да ти отговоря, защото и синът ми е пациент на Ортоестет.
Днес му е 14 ден с брекети. Засега само на горната челюст. Вече има разлика.
Другите с ластиците също ще свършат работа, но по-бавно.
Искам да отбележа, че д-р Видев обеща, че няма да има болка, за каквато споменават много хора. Наистина нямаше.
При нас цената е по-ниска, но той е пациент на клиниката от доста време. Повече от година носеше подвижни апаратчета, за да се разшири челюстта и да се отвори място за всички зъби.

Доволна съм и препоръчвам.

Много ти благодаря за бързия отговор! Simple Smile
Ами относно цената все пак сте стари клиенти, пък и става дума за дете. Така че е нормално. Всъщност да има видима разлика за 14 дена си е доста добре Simple Smile Явно наистина са по-ефективни. Аз иначе като отидох на преглед ме консултира д-р Аврамова. Мога да кажа, че не ме претупа и наистина разбра проблема ми, не каза нищо за вадене на зъби, което беше в плана предните ортоднти, които съм посещавала. Абе наистина много доволна останах, поне от консултацията. Та за това събирам мнения за тяхната клиника и работа.
Аз чак от болка не се притеснявам - като дете съм носила шини и бях доста изпълнителна, въпреки болката. За съжаление обаче родителите ми не финализираха лечението, за което още съм им малко ядосана, защото сега трябва доста пари да се дадат. Но както и да е. Наистина ти благодаря за коментара.  Hug

# 392
При децата лечението е по-бързо, затова е по-евтино. Моята дъщеря ще носи брекетите 1 година, аз носих моите над 2. Има разлика.  Simple Smile
Иначе и напред писах - за нея лечението излиза 3 хиляди лв., като първоначално платих хиляда (сложиха й само горните), после ще платя още 500, като сложат и долните и останалата сума на части.

# 393
При децата лечението е по-бързо, затова е по-евтино. Моята дъщеря ще носи брекетите 1 година, аз носих моите над 2. Има разлика.  Simple Smile
Иначе и напред писах - за нея лечението излиза 3 хиляди лв., като първоначално платих хиляда (сложиха й само горните), после ще платя още 500, като сложат и долните и останалата сума на части.

Да, вярно, че при дечицата всичко се случва по-бързо Simple Smile А вие всъщност при кой лекар сте? от София ли сте?
Някак си ми се иска да намеря по-ниска цена за автолигиращи. И за това се чудех дали 4000лв. е нормална цена за такива брекети.

# 394
  • София
calinista, д-р Стела Аврамова е съпругата на д-р Видев. Те редовно се допитват помежду си.

# 395
И двете ми момчета са пациенти на Ортоестет от година. Единия е с шини, а другия с брекети. Доволни сме и от начина им на работа и от човешкото им отношение. Препоръчвам ги на мои приятели.

# 396
Някой може ли да каже дали при паднал пръстен трябва веднага да се посети ОД ?

# 397
  • Варна
Някой може ли да каже дали при паднал пръстен трябва веднага да се посети ОД ?

Обадете се на лекуващия лекар, да ви запише час. Той ще прецени, дали е необходимо веднага да се залепи пръстена или може да се изчака.

# 398
Благодаря за бързия отговор. При мен е малко сложно..имах час утре за активиране на брекетите ( а пръстена падна преди 2 дни ) , но ми се налага да пътувам и няма да мога да отида.Днес се обадих за друг час,но ми казаха,че не може да ми дадат друг час за месец май..и сега чак юни месец и то края...Много съм разочарована от лекуващия ортодонт...вече 9 месеца с брекети,а има още доста работа..каза ми,че ще ги нося 1.5 год,но едва ли....
В началото бях много доволна от въпросния ОД,но все повече и повече съжалявам,че реших да спестя 500-1000лв.Но вече е късно..
Успех на всички с лечението!

# 399
Само за инфо .....
Днес успях да се свържа с д-р Иванова - казаха ми да се обадя на края на месеца, за да ми запишат час за консултация за края на август началото на септември
 #Crazy

# 400
здравейте и аз си сложих брекети при Иванова много съм доволна но доста се чака този месец слагам и долните моите са цвета на зъба и са по 1000  горни и 1000 долни метални са по 750лв. прегледа е 10лв на него ти правят и отливката

Позволявам си да питам тук, защото не ми дава да изпратя ЛС

1. Брекетите какви са ти - керамични или Inspire Ice за 2000лв за двете челюсти?
2. В тази цена включени ли са ретейнърите, ако НЕ колко ще струват?
3. Прегледите заплащат ли се на всяко посещение месечно?
4. И с този наплив на пациенти, ако има екстремна ситуация успява ли да те вмъкне в графика?

Предварително благодаря!
Лек и усмихнат ден Simple Smile

П.С. Наясно съм, че всеки случай е индивидуален, но все пак като ориентир   Embarassed

Последна редакция: вт, 13 май 2014, 10:37 от miss_666

# 401
miss_666 Аз съм точно при Иванова и мога да ти дам инфо.Сложих брекетите на 15.07.13г.
Дано ти бъда полезна.
Моите са 2000 лева керамични на двете челюсти.Изплатих ги на няколко вноски.Ретейнърите не са включени.Прегледите не се заплащат ( то оставаше и да се заплащат ... ) .
Аз съм пример,че при екстремни ситуации не успява да вмъкне в графика и пропускаш активирането за дадения месец.Аз например сега ще съм 3 месеца без активиране на брекетите,което със сигурност ще ми удължи лечението .
Винаги чакам минимум час и нещо ( най-много съм чакала 3 часа ) ,за да вляза и да ми активира брекетите,което става за точно 3-5 мин.Не е нормално да отида в 9 и да си тръгва в 11-12...
А това е защото за един и същ час са записани 5 човека ако не и повече.
Винаги си взимам почивен ден от работа ,когато съм на преглед,защото знам,че ще падне чакане ..
Самата д-р Иванова e мила жена,но това чакане и претупване на нещата изнервя и то доста...вярно,че цената е по-ниска от тази при останалите ортодонти,но аз лично съжалявам,че не дадох малко повече пари..щях да спестя доста нерви и време.

Успех ти пожелавам!

П.С Не искам да настройвам никого против дадения ОД,просто това е моето мнение и моя опит.Може пък нещата в бъдеще да се оправят Simple Smile

# 402
Ха-ха.. така е то тук Grinning за съжаление.... Моя случай е почти същия вмомента, само че е отлепен брекет и вече седмица си ходя така (поне успях да го сваля, да не ми пречи). Отговора ми беше - "о ти пречи много го свали, ако не можеш сама, ела да го свалим пък ще го залепим когато ти е часа"....а той е на 21.05
Това са лекарите и отношението им в България....А и нямаме много избор, когато сме ограничени финансово.
Другото е което наскоро попаднах на един случай с една девойка мой набор, подобен случай, същите брекети и за 2 мсеца са и оправили кривите зъби и са свалили брекетите, защото тя е поискала. Като са и правели интервенциите всяка седмица.
Мойто скромно мнение е че лечението с брекети може да е в пъти по-кратко от това което е при повечето хора 2 години. Стига да се ходи по-често от веднъж в месеца....

# 403
  • София
Уговорката с ортодонта на моя син е срещите да са на всеки 2 седмици.

# 404
Mishka19992 благодаря за подробното инфо   bouquet
А цената на ретейнърите колко ще е допълнително?

K.Ivanova не беше ли с "6 months smile"  и там ли е така (те не са от евтините Sad ) newsm78

Момичета,
А Damon Clair долу прозрачни ли са или метални?

Общи условия

Активация на акаунт