Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 660
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Разглеждам и аз вариантите за поставяне на брекети. Интересното е, че самите китовете вървят горе-долу така:

Около 250лв за обикновенните метални;
около 300-370лв за обикновенните керамични и сапфирени;
от 500-600лв за металните самолигиращи се (Damon серии);
около 700лв за Inspire Ice (сапфир);
около 800лв за лингвални (STB вътрешни);
накрая, малко под 1000лв за Damon Clear.

Останалата част от това което плащате са предимно парите за труд на зъболекаря (+ консумативи).

Аз лично съм шокиран например какво би било обяснението на един зъболекар/ортодонт на какво би се дължала разликата от например 1000-1500лв в исканата цена между това да ти постявят обикновенни метални (при цена около 250лв) и обикновенните сапфирени (Pure с цена около 370лв)?

Да не говорим за поставянето на Damon, например Damon Q, които освен всичко друго са по-лесни за работа и се налага по-рядко посещение в кабинета?
1. Един кит брекети не е достатъчен - губят се и се налага да се лепят брекети от следващи китове.
2. има много консумативи.
3. това е високоспециализирана дейност, която заслужава високо заплащане.

# 421
  • Sofia
Ако правилно си прочела въпросът ми и причината за учудването ми, то ти твърдиш, че разликата в цената между поставянето на обикновенните брекети и сапфирени или пък самолигиращите се метални е заради огромната разлика в цените на консумативите и голямата разлика във високоспециализираната дейност? Мисля, че хич не си разбрала моя въпрос.

Аз твърдя, че разликата в цената между това да ти поставят Damon Q и обикновенни метални брекети не трябва да бъде повече от 300лв.

Нека някой от пишещите ортодонтите/зъболекарите по-добре да ми отговори как образуват цената и как процедират в конкретният случай, тъй като това ще е от полза на всички.

# 422
  • София
На мен пък ми се струва, че ти не си разбрал отговора ми.
Отделен въпрос е, че информацията, която си дал, не е вярна.
Не знам цените, но знам, че лингвалните брекети са златни и се изработват за всеки индивидуално в Германия, няма кит, който да можеш да си купиш.

# 423
  • Варна
Има и от двата вида които споменавате. Индивидуално изработени който може да бъдат и от благородна сплав има и фабрично изработени най-често от неблагородна сплав.

# 424
  • Варна
Inspire Ice са най-високия клас естетични брекети.
[/quote]

Inspire Ice са моносапфирени брекети на фирмата Ormco, на пазара се предлагат моносапфирени брекети и на други фирми. Всяка фирма сама определя цената на своя продукт.

# 425

Кои са за предпочитане, ако са на една и съща цена Damon Clair или Inspire Ice  newsm78

ОК, но все пак въпросът си ми стои Simple Smile .... Нека да го перифразирам, защото визуално трябва да разбираш и да си запознат, за да видиш разликата между двата вида (и като изключим, че едните са с щипки, а другите с ластици), но от гледна точка на "механизъм" на лечение (ако мога така да се изразя)?

П.С. Може и някой ОД да се включи  Embarassed

Последна редакция: нд, 18 май 2014, 12:18 от miss_666

# 426
  • Варна
ОК, но все пак въпросът си ми стои Simple Smile .... Нека да го перифразирам, защото визуално трябва да разбираш и да си запознат, за да видиш разликата между двата вида (и като изключим, че едните са с щипки, а другите с ластици), но от гледна точка на "механизъм" на лечение (ако мога така да се изразя)?

П.С. Може и някой ОД да се включи  Embarassed
[/quote]

Твърди се, че при самолигиращите брекети триенето между дъгата и брекета е по-малко отколкото при брекетите, които се лигират с ластиче или телче  и това води до по-бързо преместване на зъбите. Според моите наблюдения това не е точно така, а по-скоро е реклама, защото всички искат лечението да стане колкото се може по-бързо. Местенето на зъбите е процес, който е свързан с резорбция ( стопяване на костта) пред корена на където ще се премести зъба и образуването на нова кост след него. Това преместване става с леки постоянни сили и само по себе си е бавен процес.

# 427
  • Варна

Inspire Ice са моносапфирени брекети на фирмата Ormco, на пазара се предлагат моносапфирени брекети и на други фирми. Всяка фирма сама определя цената на своя продукт.
[/quote]

Така ми каза ОДто Laughing Лично яз нямам представа кои са по-добри.

# 428
Благодаря ви loter и Dr. Avramov
  bouquet

Значи  да си избера  тези които ми харесват на мен и ОД, който ми допада повече (отново опираме до фактора "човек")  Peace

# 429
  • Варна
  bouquet

Значи  да си избера  тези които ми харесват на мен и ОД, който ми допада повече (отново опираме до фактора "човек")  Peace

Ако трябва да избирате между два вида прозрачни брекеки, които се виждат еднакво, доверете се на препоръката на лекуващия лекар. Всеки вид брекети си има тънкости и ако ортодонтът е по уверен в едните, доверете му се. Това бих ви препоръчал аз.

# 430
  bouquet

Ако трябва да избирате между два вида прозрачни брекеки, които се виждат еднакво, доверете се на препоръката на лекуващия лекар. Всеки вид брекети си има тънкости и ако ортодонтът е по уверен в едните, доверете му се. Това бих ви препоръчал аз.

Ще имам в предвид съвета ... Благодаря!

# 431
Здравейте и от мен.
Аз съм решила да си слагам брекети.
На 25 години съм.
Имам два долни полуретинирани мъдреца, които са излезнали на страни от зъбната редици и ги махам, вече махнах единия тоест.
От София съм и търся ортодонт.
Записах си час за доктор Хунджиев, за това ако някой се е лекувал при него, моля да ми пише за впечатления и цени.
Препоръчаха ми още доктор Попова от Манев дентал и доктор Йорданова, която има кабинет на Ами Буен.
Ако имате впечатления от някой от тях, или пък сте впечатлени и сте получили добри резултати от друг ортодонт в София, моля пишете ми.
Надявам се да ми помогнете със съвети, защото това е дълго и скъпо лечение, и наистина е хубаво човек да получи някаква информация от хора, които са минали през това.
Цените също ме интересуват, за да мога все пак да си направя някаква сметка. Изчетох всичко написано по темата, но все пак конкретни случаи и цени ще са ми от полза.
Много благодаря!

# 432
Здравейте, от три месеца съм с брекети, коригирам дълбока захапка и горните ми зъби щръкнаха ужасно напред Sad при някой случвало ли се е?

# 433
  • София
Много сте изписали,нямам време да чета...
Какви са цените на брекетите,трябва да слагам на дъщерята,интересува ме колко най-евтино биха ми излезнали и къде?В стоматологичния факултет при студентите слагат ли брекети?Някой има ли координати?

# 434
Много сте изписали,нямам време да чета...
Какви са цените на брекетите,трябва да слагам на дъщерята,интересува ме колко най-евтино биха ми излезнали и къде?В стоматологичния факултет при студентите слагат ли брекети?Някой има ли координати?

От това, което аз разбрах най-евтина е прослуватата д-р Иванова, която другата седмица ще записва консултации за края на август и началото на септември  #Crazy
Но относно деца по-добре да се изкаже някоя мама, която има опит  Peace

Общи условия

Активация на акаунт