Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 608
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 765
  • Пловдив
So_happy , браво, страхотен резултат! С теб сме вървели почти заедно  Laughing
Със здраве да си ползваш новата усмивка!

# 766
  • Sofia
Здравей мило момиче! Поздравления за отличния резултат!  Hug

Ако желаеш разкажи за това как е протекло лечението и дали е имало особеностти, освен това с ластиците, които са ти направили впечатление, както например змейковица беше споделила малко по-горе!? Simple Smile

# 767
Благодаря на всички за милите думи!

Здравей мило момиче! Поздравления за отличния резултат!  Hug

Ако желаеш разкажи за това как е протекло лечението и дали е имало особеностти, освен това с ластиците, които са ти направили впечатление, както например змейковица беше споделила малко по-горе!? Simple Smile

Нямаше никакви особености при мен. В началото не се наложи вадене на мъдреци, от което се притеснявах най-много. Само един корен трябваше да запълвам, но и това се свърши бързо. По време на лечението - нищо особено. Нямам кариеси. Ластиците бяха досадни, защото болеше с тях, не можех да говоря нормално, тъй като трябваше да ги нося по цял ден, но и това отминава. Редовно миене на зъбки и това е!

А сега все още не мога да свикна, че като се храня и нищо не ми засяда отпред на зъбите Grinning По навик постоянно минавам с езика да махам "заседналата" храна... Grinning

# 768
  • Sofia
А сега все още не мога да свикна, че като се храня и нищо не ми засяда отпред на зъбите Grinning По навик постоянно минавам с езика да махам "заседналата" храна... Grinning
ooooh! това е кофти навик който развивам с всеки изминал ден.  Shocked Предстявам си какви тикове правя с устни и език  ooooh!

# 769
  • Карлово
И двете сте с прекрасни усмивки.
Честито!
На страхотни специалисти сте попаднали. Радвам се, че можах да се възползвам от едната. Heart Eyes

# 770
So_happy, Змейковица, страхотни усмивки си имате, благородно ви завиждам и ви пожелавам да си ги използвате всеки ден по много Wink  bouquet
Змейковица, много харесах твоята ОД при посещението си при нея, но сега като виждам резултата и съм уау   smile3521 . Страхотен резултат!!!   newsm47 smile3501

# 771
Като гледам снимките от резултати и почвам да ставам нетърпелива за свалянето  Grinning Grinning За това има време обаче да се надявам април-май, че ще ги свалям. При мен сигурно също ще се наложи доизграждане на 4 зъба, тъй като горните два са изпилени а долу имам два счупени от спорт  Simple Smile Да попитам змейковица колко ти излезе изграждането с полимер Confused

# 772
  • Пловдив
Моята зъболекарка ми взе 90 лв. за 2-та зъба, ама ми взе по-малко - принципно е около 140 лв. при нея такова нещо.

# 773
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Аз още не съм сложила, прелекуваха ми досега 2 зъба, сега трети. Става много бавно...
А и сега ми се налага операция на гласните струни след която 1-2 месеца без зъболекар.
Предполагам около декември ще сложа горните.

# 774
Здравейте! Може ли да ми препоръчате ортодонт в Пловдив и ориентировъчни цени, които предлага?  Simple Smile

# 775
  • Карлово
Здравейте! Може ли да ми препоръчате ортодонт в Пловдив и ориентировъчни цени, които предлага?  Simple Smile
Можем форумския ОД по препоръка на прекрасната усмивка на змейковица.
http://yozgur-orthodontic.com/kontakti
разумни цени, перфектен резултат. Ние сме още на старта, но още на първа среща спечели моята девойка, която имаше страх от зъболекари. Laughing

# 776
  • Germany
So_happy, Змейковица, невероятни резултати! Страхотни усмивки имате, пожелавам ви да ги ползвате със здраве с и без поводи! Hug

Змейковица, знам, че ти лекува също дълбока захапка, затова въпросът ми е към теб, но ако и някой друг може да даде съвет, ще съм благодарна. ОД ми сложи финалните дъги и "завърза" зъбите да не се местят повече и уж декември ще сваляме. Каза, че захапката според него е супер и няма да нося повече ластици (от август до декемвери). Това, което ме притеснява е, че като си затворя плътно зъбите, долните предни не опират в горните предни отзад. Не знам дали го обяснявам добре. Питах ОД и той каза, че няма как да постигнем този резултат (това е в перфектния случай). При теб как е, когато си затвориш устата, има ли луфт между долните и горните предни?

# 777
  • Пловдив
Криси, не се притеснявай - и при мен е така - има малко разстояние. Като ми свалиха брекетите това разстояние е малко по-малко. Не се вижда, само аз си го усещам. И аз бях задала същия въпрос на ОД  Mr. Green
Зъболекарката ми например каза, че са като по учебник - тя ми обяснява как са ги учили - за съотношенията между различните зъби и т.н.

# 778
  • Germany
Криси, не се притеснявай - и при мен е така - има малко разстояние. Като ми свалиха брекетите това разстояние е малко по-малко. Не се вижда, само аз си го усещам. И аз бях задала същия въпрос на ОД  Mr. Green
Зъболекарката ми например каза, че са като по учебник - тя ми обяснява как са ги учили - за съотношенията между различните зъби и т.н.

Много благодаря за разяснението! Hug Просто след толкова време не искам да ги сваля и резултатът да не е перфектен. Blush

# 779
Здравейте, бъдещи и настоящи брекетоносци! Grinning Аз съм момиче от Варна на 18 години и ми предстои слагане на брекети.Моят проблем е доста дълбока захапка, когато си затворя зъбите спокойно мога да пъхна 2 пръста между тях Sad.Отделно зъбите ми са доста криви и на долния ред 2 зъба са с оголен корен и е нужно цепване на венеца за да спре този процес.Преди 2 години бях ходила при доктор Стефанова и тя ми каза, че се налага вадене на 4 зъба (2 горе и 2 долу) тези след кучешките.Аз бях потресена, защото го каза със страхотна лекота.Смятам, че можеше да го каже по-деликатно и да спомене, че има и друг метод освен вадене.Доколкото разбрах се нарича експанзер или нещо такова и разширява челюстта, но е по-бавно и не толкова ефективно, колкото ваденето. Беше длъжна да спомене, защото това са моите зъби и мой избор а тя веднага да вади здрави зъби.Понеже бях с майка ми тогава и тя я пита нещо и Стефанова и се озъби с думите:"Госпожо тук да не е сладкарница" при което ми идеше да я застрелям  #2gunfireКакто и да е, впоследствие се убедих, че при мен ситуацията е сложна и ваденето е наложително и съм психически подготвена за това.Казах всичко това за Стефанова, защото си търся добър ортодонт, а тя ме отблъсна с отношението си.Затова тя отпада като вариант, в колкото конкурси да е участвала и колкото и награди да е печелила .Смятам, че на първо място сме хора и не е нужно толкова надменно и грубо отношение.Търся си ортодонт, който да направи всичко възможно за перфектно подреждане на зъбите и на който да имам доверие, че това ще се случи.Искам от раз да стане, тоест да няма второ носене на брекети заради ортодонтски грешки. Засега имам 3 набелязани имена-Маия Грашинска, Светлана Янева и Арнаудска.Ако някой има опит при други по-добри ортодонти, моля да сподели.Ще съм много благодарна. Peace Peace 

Общи условия

Активация на акаунт