Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 676
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 300
  • София
ivoandonov, на предишната страница съм описала подробно как става плащането при мен. И тъй като и аз като теб съм с естетични брекети и цената им е 5 400лв, ако искаш погледни поста ми за да не се повтарям.    thumbsup

# 301
Здравейте и от мен Simple Smile мен ме интересува цена за прозрачните алайнери и има ли доволно от тях

# 302
  • Варна
Аз пък имам въпрос към дамите, които са носили нощния апарат за прибиране на дълбока захапка. От 2 дена го слагам и въобще не мога да спя. Не мога да лежа на страни, защото ми убива, а най-лошото е че сутрин косата ми е в ужасно състояние ooooh!

# 303
  • София
аз от моя нощен ритейнър (хващаше и двете челюсти като шина) точех лиги нощем като двумесечното си бебе сега...будехх се от мокра възглавница, но не си спомням вече дали ми ръбеха някъде, но аз най-много спя по гръб Simple Smile

Ако те притеснява апаратчето, обади се на ОД, може да има да се пилне тук таме и да се поизкривят ламарините. И виж от позитивната страна, имаш нов вид прическа  Joy

# 304
  • Бургас
Дами, голямо чудене настана при мен. Вече ходих при 3 ортодонтки и трите ми харесаха като хора. Обаче! Искат да ми вадят много зъби(не всички).
1. Игнатова - много приятна жена. Предложи да извадим 2та горни четвърти. Не ми е правила отпечатък. Два пъти ходих при нея за 10лв прегледа.(общо)Нямаше манипулации, просто разглеждане.
2. Будинова - също много ми хареса. Също каза 2та горни четвърти+вероятност да ми извади и горните мъдреци. Още не ми е правила отпечатък, за да е категорична. При нея прегледа беше 20лв, за отпечатък поиска още 40лв.
3. Енчева - много сладка млада лекарка също, вдъхна ми доверие. Тя моментално ми взе отпечатък. (Около 27лв отпечатък+2 прегледа) Като отидох втория път при нея (след седмица, за да има време да си направи анализа), ми каза и тя да вадим горните 4ти, след лечението и мъдреците. Попитах я - "Добре, след като така или иначе ще вадим мъдреците, не може ли да ги махнем още в началото и цялата зъбна редица да преместим към освободеното място?". Тя каза - "Да, може и така, но не съм го правила никога, макар да знам, че колеги го правят."
И сега се чудя дали да не отида при четвърти и/или да се върна при другите 2 да си направят анализите. Не ми се вадят общо 4 здрави зъба. Разбирам, че е по-лесно за ортодонтите да си извадят 4тите и предните да се наместят лесно, но какъв е смисъла, че ще вадим и мъдреци и място реално ще се освободи така или иначе...  Thinking При повечето от вас чета, че се вадят мъдреци, т.е. не е проблем да се използва това място за наместване...хм...много се обърках вече.

# 305
Ariya, при мен така направиха. Извадиха ми горните мъдреци и носих едно устроиство 5 месеца, за да ми избута зъбите назад.

# 306
Ariya , бих ти препоръчал да посетиш този ортодонт http://www.breketisofia.com/
Не го разбирайте като реклама , видях го от форума. Направи ми впечатление от снимките , че в нито един случай няма вадени зъби.
Аз все още не съм се решил да отида на ортодонт.
Да ви питам задължително ли е да се махат мъдреците , за да сложим брекети ?
Аз и без това съм със силно струпани зъби на 2те челюсти.

# 307

Аз все още не съм се решил да отида на ортодонт.
Да ви питам задължително ли е да се махат мъдреците , за да сложим брекети ?
Аз и без това съм със силно струпани зъби на 2те челюсти.

Не е задължително да се махат мъдреците, разбира се. Налага се ваденето им, ако няма място за тях на челюстта, в следствие на което избутват другите зъби и изкривяват зъбната редица.

# 308
  • Варна
Ariya, при мен така направиха. Извадиха ми горните мъдреци и носих едно устроиство 5 месеца, за да ми избута зъбите назад.

Ходих при три различни ортодонта и никой не ми предложи такъв апарат за избутване. Двама предложиха апарат за разширяване на челюстта. Накрая след една година мислене си извадих горните 4ти и сега не знам дали е било правилно  Cry Лекувам се при уж най-добрия ОД във Варна, който взима и най-скъпо и тя ми каза, че вариант без вадене на тези 4ти е нямало  newsm78

fufi8 имаше ли голяма видима промяна, след носенето на този апарат?

# 309
  • Бургас
fufi8, при кого се лекува и горе и долу ли слага брекети?

Благодаря, crosser! Честно казано предпочитам да отида до София за лечение без екстракции... или поне вадене само на мъдреците и без това те оплескват цялата схема  Simple Smile ). За мъдреците преценяват от снимките-профилна и панорамна. Вадят ги ако им пречат или биха разместили зъбите впоследствие. На мен две от ортодонтките ми казаха, че ще се наложи да го направят след края на лечението (като преди това извадят горните четвърти).

Но преди аз да попитам за този вариант да извадим още сега мъдреците и да изместим всичко назад, никоя не ми предложи този вариант, не знам защо...

# 310
Аз ходя при др. Грета Йорданова. Изобщо не ми е предлагала да вадя зъби, направо си ми каза, че трябва да сложа този апарат. В началото имаше усложнения, нещо не го бяха направили точно, но го преправиха и го носих 5 месеца. Когато се слага апарата има едни железа, които трябва да се циментират за зъбите и после като ми ги махнаха малко ми изпилиха и зъбите. За тези 5 месеца резултат имаше, отвориха се дупки през които можеше да ми премине езика. Миналия месец ми сложи брекетите и дупката от едната страна вече почти се затвори.

# 311
  • София
Някой беше питал наскоро възможно ли е вадене на 6ти зъби вместо 4ти. Ето едно клипче на такова лечение:

# 312
  • Варна
Някой беше питал наскоро възможно ли е вадене на 6ти зъби вместо 4ти. Ето едно клипче на такова лечение:

Благодаря, аз питах  bouquet

# 313
  • София
В неделя слагат брекетите на сина ми. Дано всичко мине леко и първите дни не са болезнени и стресиращи.
За ефекта нямам притеснения.

# 314
  • София
змия, нека хапва и пие студено. Например манджата студена, кисело мляко..такива неща. Студеното облекчава болката Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт