Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 643
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 315
  • София
змия, нека хапва и пие студено. Например манджата студена, кисело мляко..такива неща. Студеното облекчава болката Simple Smile
Синът ми е голямо говедо Mr. Green
Търпи болка без мрънкане. Държи се много мъжки.
Мен ме притеснява да не отслабне, защото е 170 см, а едва 42 кг.

# 316
  • София
змия, нека хапва и пие студено. Например манджата студена, кисело мляко..такива неща. Студеното облекчава болката Simple Smile
Синът ми е голямо говедо Mr. Green
Търпи болка без мрънкане. Държи се много мъжки.
Мен ме притеснява да не отслабне, защото е 170 см, а едва 42 кг.
.
Дано всичко е наред при него. При мен нямаше адаптационен период - от кабинета бях на кафе, а от месец, откак съм с брекети, съм вечно гладна. Нищо не ми се закача никъде, всичко си изяждам  Mr. Green

# 317
  • Варна
Аз имам още два въпроса /сигурно вече са задавани, ама кой да помни Grinning/

1. Ползвате ли конец за зъби докато сте с брекети?

2. Каква марка и размер интердентални четчици ползвате? Тези, които ме даде ОД-то имах чувството, че ми дерат зъбите. После си купих жълти на Лакалут, ама те пък се счупиха много бързо или им изпадаха косъмчетата /за 1 месец заминаха 5бр./. И като цяло ми се струват много рехави, а пък са най-големият размер, който успях да открия newsm78

# 318
От самолигиращите се брекети боли много по-малко, 2-3 дни и забравяш, че си с брекети. Така е, защото няма ластици, които са държат дъгата здраво за зъба, а тя се плъзга през закопчалките на брекетите.
Видях разликата при дъщеря ми, която е със самолигиращи се брекети и за няколко дни свикна с тях и започна да си яде всичко и положението при мен (а носих от брекетите с ластици) - първите 10-на дни ядях само каши и супи.

# 319
  • Варна
От самолигиращите се брекети боли много по-малко, 2-3 дни и забравяш, че си с брекети. Така е, защото няма ластици, които са държат дъгата здраво за зъба, а тя се плъзга през закопчалките на брекетите.
Видях разликата при дъщеря ми, която е със самолигиращи се брекети и за няколко дни свикна с тях и започна да си яде всичко и положението при мен (а носих от брекетите с ластици) - първите 10-на дни ядях само каши и супи.

Аз пък съм с обикновени и още на втория ден си ядях нормално. Всичко опира до индивидуалния праг на чувствителност и не зависи чак толкова от брекетите.

# 320
Всичко опира до индивидуалния праг на чувствителност и не зависи чак толкова от брекетите.

Възможно е и да е така, но ортодонтът каза, че със самолигиращите боли по-малко.

# 321
  • Варна
Всичко опира до индивидуалния праг на чувствителност и не зависи чак толкова от брекетите.

Възможно е и да е така, но ортодонтът каза, че със самолигиращите боли по-малко.

Самолигиращите са по-скъпи, нали?

# 322
Самолигиращите са по-скъпи, нали?

Да, и има защо. Ако можех, преди 10 години и аз щях да нося такива. Не ти задържат плака ластиците, по-добре изглеждат, по-бързо се маха и слага дъга, защото са само със щипки, не се омотава всеки брекет с ластик, лечението е по-кратко. А разликата не е фрапантна - 400 лв. (с ластиците бяха 2600, самолигиращите - 3000).

Последна редакция: чт, 24 апр 2014, 14:57 от Анонимен

# 323
  • София
Аз имам още два въпроса /сигурно вече са задавани, ама кой да помни Grinning/

1. Ползвате ли конец за зъби докато сте с брекети?

Аз ползвам, малко ми е трудно, но иначе не се почиства добре.

2. Каква марка и размер интердентални четчици ползвате?

Аз съм с няколко размера, ползвам Curaprox. То и всичко, което ползвам е на тази фирма. Малко по-скъпи ми идват, но като качество за мен са най-добри. Тяхна е и единствената лечебна вода, която не оцветява.

Аз днес бях на 1я преглед, след поставянето....Вече съм с нова дъга и ми тече последният месец, в който мога да дъвча  Mr. Green От другия ще ми разкръстосват зъби и няма да имам захват. Ще отслабвам за морето  Mr. Green Поисках си и розови ластици / бях с прозрачни, но много бързо ми пожълтяват от цигарите и кафето  Embarassed/.

# 324
Аз от седем месеца нося брекети - керамични отгоре, метално отдолу. В началото по-бързо и лесно преживявах болката. Откакто обаче започнаха да ми слагат от по-дебелите дъги малииии  #Shocked
По една седмица ме държи тая гадна болка. Тъкмо днес ми смениха дъгите, че сега започваме да дърпаме и цялата долна редица под строй назад, да се приберат зад горните. И от болката постоянно си стискам и разтривам зъбите. Като нервен тик ми е, когато я имам тази болка. Дано не си ги изтъркам  newsm47

# 325
  • Germany
И аз така си ги разтривам, като ме боли. Сега с ластици прибирам едно разстояние, което се отвори горе и пак така правя.  Laughing
Иначе при мен болката не бих казала, че е била кой знае колко силна, макар че пак първите дни след смяна на дъга си понаболяваше стабилно, но когато съм гладна, никаква болка не ми пречи.  Joy
Относно интерденталните четки, аз ползвам на Elgydium в момента, но не съм особено доволна. Като размер са супер, косъмчетата не падат, но много лесно се огъват и стават на нищо. Като скапя и последната, мисля да пробвам с друга марка. Peace
Забелязах, че понякога, когато ми се разместват зъбите (в момента е заради ластиците), сякаш самият венец ми се издърпва нагоре и ме боли (май само над кучешките зъби съм го забелязала това) и се оголват малко, после се смъква пак и си става нормално. Като си бях в България, ОД каза, че всичко с венците му се струва нормално. При вас имало ли е проблеми с венците?  newsm78

# 326
Ми за венците моя ОД ми каза: докато си с брекети винаги ще са ти възпалени венците.... А при мен не е така (чукам на дърво) Simple Smile Има някаква по-голяма чувствително първите дни след като  има някакво нововъведение. На мен ми пилиха онзи ден зъбите с една диамантена лента и след нея беше доста неприятно и веците бяха наранени, но днес мога да се похваля, че всичко е ок Simple Smile
Притеснява ме повече оголването на венците в следсвтие от непрекъснатото миене на зъбите ....

# 327
  • Germany
Ми за венците моя ОД ми каза: докато си с брекети винаги ще са ти възпалени венците.... А при мен не е така (чукам на дърво) Simple Smile Има някаква по-голяма чувствително първите дни след като  има някакво нововъведение. На мен ми пилиха онзи ден зъбите с една диамантена лента и след нея беше доста неприятно и веците бяха наранени, но днес мога да се похваля, че всичко е ок Simple Smile
Притеснява ме повече оголването на венците в следсвтие от непрекъснатото миене на зъбите ....

Хм, може и от това да е при мен, не знам, но поне е сравнително рядко.
Благодаря за отговора. Hug

# 328
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте,
След много години чудене, най- сетне съм се решила да си сложа брекети. Доста се притеснявам. Вече ходих на консултации при ортодонт. Сега започвам подмяната на 2 коронки и 2 пломби и после ще са брекетите.
Незнаех, че брекетите на двете челюсти се поставят по различно време.
Ще се опитвам да ви чета редовно.  Hug

# 329
  • Пловдив
Дени, добре дошла  Hug
Не се притеснявай, времето минава неусетно, а резултатите си заслужават  Peace

На мен ми остават още 4 дни до операцията на мъдреца Confused  Тези дни смятам да похапна подобаващо преди принудителната диета  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт