Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 912
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Здравейте,
Време е да се запиша в изключително полезната ви тема.
Детето, на 14 години, носи апаратче 3-4 години, но поради късното изникване на горните кучешки я докара доникъде. Сега за тези два кучешки ще се наложи да слага брекети. Надявам се да мине без вадене на зъби, но консултация ще правим като свърши учебната година. В края на седми клас не мога да си помисля за неудобство от чужди тела в устата и.
Засега само ще чета. После ще ви моля за консултация.
Написала си, че на сина ти кучешките зъби са пораснали късно. Ще споделиш ли на каква възраст, моля те, защото моят син е 4-ти клас (скоро ще прави 11 години) и кучешките му все още ги няма. Проблема е, че аз съм с ретиниран зъб и то точно кучешки горе, досега си ходех с млечното зъбче (ретиниран означава, че зъбът е останал в костта и обикновено е разположен неправилно). Не знам каква доза наследственост има в това, но мисълта, че неговите не излизат, а на съучениците му вече са поникнали, ме кара да съм доста притеснена. Благодаря ти предварително за отговора.

# 346
  • София
Здравейте,
Време е да се запиша в изключително полезната ви тема.
Детето, на 14 години, носи апаратче 3-4 години, но поради късното изникване на горните кучешки я докара доникъде. Сега за тези два кучешки ще се наложи да слага брекети. Надявам се да мине без вадене на зъби, но консултация ще правим като свърши учебната година. В края на седми клас не мога да си помисля за неудобство от чужди тела в устата и.
Засега само ще чета. После ще ви моля за консултация.
Написала си, че на сина ти кучешките зъби са пораснали късно. Ще споделиш ли на каква възраст, моля те, защото моят син е 4-ти клас (скоро ще прави 11 години) и кучешките му все още ги няма. Проблема е, че аз съм с ретиниран зъб и то точно кучешки горе, досега си ходех с млечното зъбче (ретиниран означава, че зъбът е останал в костта и обикновено е разположен неправилно). Не знам каква доза наследственост има в това, но мисълта, че неговите не излизат, а на съучениците му вече са поникнали, ме кара да съм доста притеснена. Благодаря ти предварително за отговора.

На 11 години е рано за смяна на кучешките зъби.

# 347
  • Варна
змейковица ,
Колко време носи брекетите?

# 348
  • София
змия, а кога да ги очакваме, голяма част от неговите съученици имат. На моя син  и предните му излезнаха късно сравнение с връстниците... newsm12

# 349
  • Пловдив
змейковица ,
Колко време носи брекетите?

Малко повече от 1г. и 2 месеца до момента.
Вече съм с още 1 мъдрец по-малко....

ОД каза, че съм вече напълно готова - сега 3 месеца ще задържаме резултата и август месец жи вот и здраве махаме брекетите - т.е. ще станат година и половина общо

# 350
  • София
змия, а кога да ги очакваме, голяма част от неговите съученици имат. На моя син  и предните му излезнаха късно сравнение с връстниците... newsm12
Mоят син е почти на 13 години, всичките кучешки са се показали, но 3 от тях не са пораснали напълно.

# 351
  • Карлово

Детето, на 14 години, носи апаратче 3-4 години, но поради късното изникване на горните кучешки я докара доникъде. Сега за тези два кучешки ще се наложи да слага брекети.
[/quote]
Детето е момиче.Първият горен кучешки зъб започна да се показва в средата на 13-та и година и тогава спря да носи апаратчето, понеже той беше над него.  Все още растат, дори 2-ят може и да слезе на мястото си.

# 352
Здравейте,
Изчетох тема 4, но ми е трудно - има ли ОДи в София, които работят на цени около 3500 лв. за метални брекети горе и долу + всичко останало.
Можете ли да споделите за друг добър специалист в София на малко по-ниски цени?
Пишете за мн. по-ниски цени, но не знам за София ли е и дали не е някаква друга система за ...

Благодаря Ви много за отговорите на горното, ще следя, ако някой добави нещо и ще информирам докъде съм я докарала Simple Smile

# 353
А 6 month при д-р Радева или д-р Василев или по-точно кой е ортодонта?

За д-р Радева съм чела добри мнения (което също ми повлия донякъде) но за съжаление не съм при нея. Сега била почивка... И съм при мъж, предполагам че е този Василев Grinning Записала съм го като Дентарт Grinning

Имам въпрос към хората с безцветните ластичета на брекетите -> Използвали ли сте от хапчетата за оцветяване на плаката и оцветяват ли се ластиците? Аз искам да си взема такива, но се притеснявам, че ще ми осветят и ластиците  Mr. Green

# 354
  • Варна
Имам въпрос към хората с безцветните ластичета на брекетите -> Използвали ли сте от хапчетата за оцветяване на плаката и оцветяват ли се ластиците? Аз искам да си взема такива, но се притеснявам, че ще ми осветят и ластиците  Mr. Green
[/quote]

Ластиците ще се оцветят със сигурност, ако не искате да сте с лилави ластици, не го правете.

# 355
  • София
Много благодаря за отговорите на змия и chatNoir. Мога да съм спокойна, че ще се покажат и на моя син. Разбрах, че едната има момче, а другата момиче, но и на двете деца зъбките са пробили по едно и също време,чак към 12-13-тата година.   Hug

# 356
  • София
millenna75, не е необичайно горните кучешки да пораснат по-късно, особено ако няма
място за тях. На моята девойка пробиха чак към средата на седми клас (на 13 г.), като
мястото на единия се пазеше от шината повече от три години, бях се притеснила,
че няма да се появи този зъб. Загубихме две години при бившата ни ортодонтка,
като продължихме опитите да ги наместим с шини, от три месеца вече ги теглим надолу с брекети.

Не знам моята девойка ли е много чувствителна или си зависи и от зъбната редица и дъгите,
но големи болки я мъчат последните два дни, откакто сложи брекети и на долните зъби и
сменихме горната дъга с по-дебела. Нямам търпение вече да се появи и някакъв резултат от мъките  newsm47

# 357
  • Карлово
Много благодаря за отговорите на змия и chatNoir. Мога да съм спокойна, че ще се покажат и на моя син. Разбрах, че едната има момче, а другата момиче, но и на двете деца зъбките са пробили по едно и също време,чак към 12-13-тата година.   Hug
Не, на 13 и малко и 14 навършени втория. Peace

# 358
  • София
Да, разбрах сега с тези кучешки зъби. Благодаря за отговорите!   bouquet

# 359
       Здравейте!
Скоро ще слагам брекети. Имам един въпрос: къде в Северозападна България правят телерентгенография? Питам, защото не открих такава информация в интернет.
       Благодаря предварително за отговорите!

Общи условия

Активация на акаунт