Брекети - какви, къде, за колко? Тема 4

• 139 659
  • 1 145
  •   1
Отговори
# 690
Благодаря ти!
 Знам къде се намираше кабинета и мога да отида без час, но обикновено се сърди, а и не мисля, че е правилно да пререждам някого или да обърквам нейната работа така появявайки се от нищото. Simple Smile Това се случва ако кабинетът работи, защото е имало случаи да отида и да е затворен, да няма информация въобще ще дойде ли лекарката и кога. Случва се, хора сме.
Писах ѝ на имейла, но отговор няма. Ще продължавам да търся телефона ѝ в Мездра.

# 691
  • Sofia
T.e. 0627122001 също не е актуален?

# 692
Д-р Палмира Алагьозова  02/987-30-81 , това е номера на кабинета в София.

# 693
0888 41 29 82 - Д-р Алагьозова. На този номер отговаряше преди 3-4 месеца, съмнява ме да го е сменила Wink Успех!

# 694
Благодаря на всички ви! Ще звънна и ще се отчета отново в темата.

Джулиан,
това е номера на практиката  Grinning

# 695
Днес си  направих панорамна снимка... Като цяло си мисля, че съм доста сложен случай, защото на повечето хора им вадят зъби за да им ги наместят, а на мен явно ще трябва да ми добавят... Липсват ми зародиши на 3 зъба от горната челюст - имам 13 зъба (и двата мъдреца са включени)... На долната имам 14 зъба (+ един мъдрец,който не е избил.)
Като цяло ми е много интересно какво ще ми кажат... Според вас какво ще е най-удачното лечение?

# 696
  • Sofia
Много зависи от това как са развити двете ти челюсти, колко големи/широки са ти зъбите, състояние на венците ти и т.н.

Предполагам, че решението при 20 годишна жена, която е приключила с растежа е да се поставят 2 импланта - симетрично от двете страни в горната челюст.

Вариант с махане на зъби от долната челюст изглежда непрактична и лоша идея.

Виждал съм първо ортодонта да нарежда зъбите с брекети, като се оставя целенасочено място за два зъба. След като лечението с брекетите приключи на заделеното място се поставят имплантите, с които се решава проблема. Възможно е да се поставят два моста (адхезивни), но си мисля, че ще е кощунство да се направи това на 20 годишна девойка.

Без да съм лекар, така си го представям, че ще се получи. Малко скъпичко ще излезне, но предполагам резултата може да стане много добър, ако намериш добър ортодонт и имплантолог Simple Smile

# 697
  • TX
Днес си  направих панорамна снимка... Като цяло си мисля, че съм доста сложен случай, защото на повечето хора им вадят зъби за да им ги наместят, а на мен явно ще трябва да ми добавят... Липсват ми зародиши на 3 зъба от горната челюст - имам 13 зъба (и двата мъдреца са включени)... На долната имам 14 зъба (+ един мъдрец,който не е избил.)
Като цяло ми е много интересно какво ще ми кажат... Според вас какво ще е най-удачното лечение?
кои са липсващите зъби, важно е обикновено са 2 , 5 и мъдреците, последните не ти трябват, само проблеми правят, но за симетрията може и да се понамести
иначе да добър ортодонт и зависи кои са зъбите и имплантолог

# 698
Днес си  направих панорамна снимка... Като цяло си мисля, че съм доста сложен случай, защото на повечето хора им вадят зъби за да им ги наместят, а на мен явно ще трябва да ми добавят... Липсват ми зародиши на 3 зъба от горната челюст - имам 13 зъба (и двата мъдреца са включени)... На долната имам 14 зъба (+ един мъдрец,който не е избил.)
кои са липсващите зъби, важно е обикновено са 2 , 5 и мъдреците, последните не ти трябват, само проблеми правят, но за симетрията може и да се понамести
иначе да добър ортодонт и зависи кои са зъбите и имплантолог

Липсват втори и пети от дясно и пети от ляво.Мъдреците си ги има,но при положение,че липсват 3 зъба не знам дали искам да вадя мъдреците.. И като цяло не съм с едри зъби..

p:s: Може ли да препоръчате добър ортодонт, имам часове при Иванова и Куюмджиева, но от Иванова почти съм се отказала не вярвам да се справи..

Последна редакция: вт, 26 авг 2014, 12:37 от Анонимен

# 699
  • Sofia
Не знам каква е манията да се вадят мъдреци?! Simple Smile Ако са здрави и не са израстнали лошо то е по-добре да останат отколкото да се махнат. Малко или много помагат сдъвкването и потенциално биха могли да се ползват за мост или най-малкото да пазят костното вещество на съседните кътници Simple Smile

# 700
  • София
Здравейте и от мен!

От 2 дни съм с брекети и след като изчетох почти всичко от настоящата и предните теми, реших да се запиша да ви следя. Пътят е по-лесен когато имаш съмишленици Simple Smile

Благодарение на вашите коментари не се чувствам толкова неудобно че чак на 26 години събрах смелост и парички да сложа брекети. Има дори по-големи от мен захванали се с тази велика кауза и се възхищавам на това!

Благодаря на всички за съветите до момента, много ми помогнахте да се подготвя психически за поставянето на брекетите и ресурсно за материалите по поддържането им.  newsm51

# 701
  • Sofia
Давай смело! Има в клуба и хора над 26, като мен на които даже им е забавно и интересно Simple Smile Избери си брекети с които да се харесваш и ортодонт, който да ти вдъхва доверие Simple Smile И от тук насетне само си мисли за прекрасния резултат, който ще постигнеш. Аз лично винаги забелязвам жените, които имат отлично подредени и поддържани зъбки!

# 702
  • София
Давай смело! Има в клуба и хора над 26, като мен на които даже им е забавно и интересно Simple Smile Избери си брекети с които да се харесваш и ортодонт, който да ти вдъхва доверие Simple Smile И от тук насетне само си мисли за прекрасния резултат, който ще постигнеш. Аз лично винаги забелязвам жените, които имат отлично подредени и поддържани зъбки!

Благодаря за куража! Вече чакам с нетърпение да сложат и на долните, защото дори за три дни носене усещам разлика в горните и нямам търпение да стане видимо. Е, подпъхвам восък тук и там, че дращи много, но съм спокойна че ще мине заради вашите отзиви (и тантум вердето!)   Party

# 703
  • Sofia
Какви брекети си избра? Ако са някакви по-естетични, хората дори няма да забележат, че носиш, в случай, че това е нещо което те притеснява! Simple Smile

# 704
  • София
Какви брекети си избра? Ако са някакви по-естетични, хората дори няма да забележат, че носиш, в случай, че това е нещо което те притеснява! Simple Smile
Ами сапфирени на предните четири горе, другите са Деймън. Казаха ми, че е по бързо лечението с тях, защото са самолигиращи, а мен ме чака сватба следващата година и ми се иска да ги махна дотогава  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт